Här kommer några utmärkta förslag på semesteroutfits om du frågar mig! På sommaren orkar jag inte med plagg som sitter åt, utan det ska fladdra, vara luftigt, lågklackat och lite avspänt bohemiskt.

Vit maxiklänning, Joelle, 419 kr. Rödvitrosa maxiklänning, Ellos, 399 kr. Paisleymönstrad, vadlång klänning, Joelle, 450 kr. Vit maxiklänning, La Redoute, 489 kr. Rödvitmönstrad maxiklänning, InWear, 1300 kr.

Svarta plattformsandaler, Agnes Cecilia, 419 kr. Flätad bastväska av syntet, Ellos, 239 kr. Leopardsandaler, Ellos, 174 kr. Stråhatt, Ellos, 149 kr. Låga sneakers, Converse, 649 kr.  Blåvitmönstrad tygkasse, Marimekko, 186 kr. Svartvita sandaler, Karl Lagerfeld, 909 kr. Solglasögon, Spektre, 1599 kr.

Foto All-About-Fashion

Free People
1505 kr
Newport
399 kr
La Redoute
399 kr
Soffadirekt
495 kr
Leon and Harper
2365 kr
Lily and Rose
299 kr
By Malene Birger
4499 kr
Anna Sui
3988 kr

 

 

Bästa poolarna

Älskar vänner som har pool dessa dagar! Vår favoritfamilj äger dessutom ett hus som påminner om vårt väldigt mycket exteriört i utförandet (sedan vi målade om vårt), så vi försöker föreställa oss att vårt kommande poolbygge kommer att påminna om deras. Idag var det 32 grader och helt galet hett, även fast vi badade flera gånger. Jag hade en rätt lökig bandana/sjalett för att skydda håret mot solen. Har precis fixat färgen och det blir så otroligt missfärgat av solen (och blir gult istället för vitt) och det vill jag verkligen inte, så det är hatt eller sjalett som gäller. En helt underbar dag fick vi idag och jag avslutade den genom att gå på ett gympa intensiv-pass på Friskis (som för övrigt Kattis ledde, som äger detta hus).

Min bikini och tunika kommer från Sunkini.

Ellos
174 kr
Hillerstorp
4999 kr
Ellos
195 kr
Reebok
299 kr
Ellos
249kr
Ellos Home
2999 kr
Ellos
239 kr
Ellos
249 kr

Mitt mål innan denna sommar är slut: vara mätt, utvilad, brun och stark! Energidepån är på laddning nu och även om det innebär vissa stressmoment att vara ”ledig” med tre barn (ni som vet, vet), så innebär sommaren i mitt fall långa sovmorgnar och tid för socialt umgänge och reflektion. Jag mår bra just nu. Visst, jag är inte i toppform kroppsmässigt, har lagt på mig något extrakilo. Det blir ju så när jag dricker prosecco flera dagar i veckan, tackar ja till glass och efterrätter och går på grillmiddagar hos vänner. Men so what liksom. Det är sommar och jag njuter. Jag tränar faktiskt hyfsat mycket också. Inte i samma intensitetnivå som slappandet och ätandet (haha), men försöker ändå få till flera pass per vecka.

Tycker vi har en fantastisk sommar och det känns som om den aldrig kommer att ta slut! Hoppas ni också mår fint trots (eller tack vare) tropisk värme.

Testade att göra ”vit pizza” häromdagen, utan tomatsås. Med räkor, smetana, löjrom/stenbitsrom, parmesan och rödlök. Skitgott! Men de färdiga bottnarna från Paolo Robertos märke blev torra och sega. Får bli egen botten nästa gång!
Har hunnit med lite utflykter till släkt och vänner, bland annat till Hallstavik (där denna snygga runda pool fick sig ett provdopp).
Ellos
319 kr
Ellos
499 kr
Ellos
174 kr
Ellos
299 kr
Ellos
299 kr
Ellos
244 kr
Ellos Home
1999 kr
OPI
189 kr

 

Bara för att det är 31 grader utomhus och 97% av svenskarna har tagit semester, så innebär dessvärre inte det att jag som egenföretagare kan checka ut, dra på mig en chic solhatt och sätta mig vid en infinitypool och kontemplera…

Nej, anledningen till bloggtorka här just nu är för att jag filar på de sista detaljerna för en ny funktion här på Netstyle och en del andra projekt som jag håller på och sjösätter så här mitt i sommaren. Helt knasigt, jag vet. Men tajming är en lyxvara man inte alltid kan unna sig som entreprenör, haha!

Jag märker att folk fortfarande blir förvånade när de hör att jag jobbar exakt varenda dag, året om. Även om jag inte jobbar åtta timmar varje dag (vissa dagar jobbar jag 16 timmar en dag och vissa dagar jobbar jag åtta minuter på hela dagen) så behöver jag allt som oftast in och pilla med mina medier lite här och där. Det är inte synd om mig, jag har valt detta själv. Egenföretagarlivet innebär, motsägelsefullt kanske, även massor av frihet trots arbetsbördan.

Foto iStock

Joelle
299 kr
Newport
2949 kr
Soffadirekt
986 kr
Tiger of Sweden
2299 kr
Whyred
2000 kr
Newport
11900 kr
Nivea
132 kr
Mademoiselle R
799 kr

Under sommaren brukar många av oss ha extra mycket tid över för att läsa böcker. Kanske har du vid flera tillfällen tänkt ”Det där skulle jag kunna skriva lika bra!” när du läser en författare? Om så är fallet: just do it!

Krångla inte till processen om du vill bli författare. Det är bara att sätta igång och skriva. Jag har skrivit tre böcker, två som kommit ut (för länge sedan förvisso) och en tredje tillsammans med Sabina Dufberg som släpps i höst. Det här är mina bästa tips!

  1. Läs mycket. För att bli en bra författare behöver du inspiration och träning. Det bästa sättet för att få ett rikt språk är inte bara att skriva mycket utan främst att läsa mycket. Då menar jag böcker och inte en massa lättsmält trams på nätet.
  2. Skriv ner favorituttryck i ett anteckningsblock. Roliga anekdoter, fyndiga påhittade ord eller karaktärer ur verkligheten du skulle vilja göra romanfigurer av – notera dessa. Lita inte på att du kommer att minnas allt detta längre fram, det gör man inte. Skriv ner i ett litet block, eller använd memon eller liknande hjälpmedel i mobilen.
  3. Håll dig till sådant du redan känner till. Gäller oavsett om du ska skriva skönlitteratur, alltså fiction, eller en faktabok. Om det krävs väldigt mycket research för att skriva din roman kan det vara aningen för stor utmaning som första bok. Risken finns att du krånglar till det i onödan i din iver att inte göra fel och tappar själva tempot och berättarglädjen.
  4. Fatta dig kort – fast på många sidor. Långa och krångliga meningar med onödigt många pausord hör inte hemma i romaner. Dialogen ska vara skarp och du bör vara selektiv i hur du gör beskrivningar och annat. Behövs alla ord? Om inte, stryk.
  5. Var självkritisk. Överlag handlar skrivande om att våga såga sig själv och radera, kanske att skriva om – och skriva bättre. Låt texterna och kapitlen ligga och ”marineras” några dagar, kanske en vecka. Läs dem sedan igen. Är de fortfarande lika bra som du mindes dem?
  6. Hela boken bör vara klar innan du börjar. Du måste alltså ha en tydlig plan i huvudet. Du kan inte börja skriva och sen tro att ”det ger sig efterhand”. Så funkar inte författande. Fundera över vad du vill säga, hur du vill säga det och varför du vill säga det. Ha en färdig dramaturgi över boken. Det kallas för att göra ett synopsis, när man har kapitlen någorlunda strukturerade på förhand. Det dödar inte inspirationen eller kreativiteten utan hjälper dig snarare att inte fladdra iväg och förlora fokus.
  7. Snegla gärna på andra men segla själv. Det är helt okej att låta sig inspireras av andra duktiga skrivgenier. Du kan låna vissa uttryck eller manér, genres, eller sätt att berätta på. Men historien måste vara din egen, du ska styra skeppet och segla själv.
  8. Avsätt tider i agendan för skrivandet. Att skriva är som vilket annat jobb som helst. Du måste vara kreativ på beställning. Jo, så är det. Om du inte klarar det kommer du inte att bli en författare. Vi sitter inte och ”väntar på inspiration” utan det handlar ofta om att ha en tickande deadline som pushar på. Har du en konkret tidsplan blir det även lättare att konkretisera arbetsprocessen med boken. Exempel: avsätt två timmar varje dag på veckodagar och kanske fyra timmar om dagen på helgerna. Låter det mycket kan du enkelt frigöra den tiden genom att strunta i sociala medier och ersätta det med skrivande så ska du se att du får tid över!
  9. Be rätt person om feedback. Det är viktigt att våga visa sitt alster för andra. Men välj rätt personer som ska döma ditt skrivande. Vänner och släktingar kan vara för nära för att vilja ge ärliga utlåtande. Du behöver ingen som säger ”Gud, vad begåvad du är, gumman!” om det i verkligheten är så att du faktiskt behöver slipa på tempusformerna, inte upprepa dig så mycket och kanske byta ut en karaktär som känns förutsägbar. Ett tips kan vara att ge delar av manus till någon som du vet läser mycket. Kanske någon som jobbar på ditt lokala bibliotek?
  10. Våga kontakta ett förlag! När ditt manus är klart, låt det inte stanna i datorn för att bli bortglömt. Ta mod till dig och skicka in till ett förlag! Här hittar du en lista över de största.

Fler bra tips hittar du här! Lycka till

En del undviker rött för att de inte tror att de ”kan bära det”. Struntsnack! Alla kan bära rött, det är faktiskt en betydligt mer lättburen färg än många tror. Jag har tittat på en del bilder på mig och upptäckt att jag rätt ofta väljer rött i modeväg. Antingen när jag ska gå till fest, eller när jag ska hålla ett viktigt möte, eller när jag vill känna mig extra fin.

Här kommer mina stilråd för dig som vill bära mera rött!

Tips! Börja nedifrån. Om du är ovan vid att bära rött, så ha inte färgen närmast ansiktet. Sådant som är långt ifrån ansiktet uppfattas som mindre ”läskigt”. Satsa därför på en kjol eller ett par byxor i rött.

Linne, Ellos, 179 kr. Slingbackpumps, Anny Nord, 1599 kr. Omlottklänning, Residus, 1750 kr. Volangkjol, Ellos, 179 kr. Byxor med pressveck, Tiger of Sweden, 1699 kr. Örhängen, Joelle, 149 kr.

Tips! Håll resten av färgerna i din outfit neutrala. Rött är huvudpersonen, låt inte den färgen distraheras av andra färger som pockar på uppmärksamhet. Välj neutrala toner som vitt, svart och beige.

Tips! Röda accessoarer är ett enkelt knep för att smyga in rött utan att färgen tar över helt och hållet. Skor och väskor i rött är något du kommer att älska i många år framöver. Var inte rädd för att köpa en designerväska i just rött, svart har du säkert redan ändå.

Blus, Tiger of Sweden, 1499 kr. Skräddade shorts, Saint Tropez, 399 kr. Asymmetrisk klänning, Joelle, 419 kr. Handväska, Whyred, 1999 kr. Cardigan, Ellos, 399 kr. Slip-in-sandaletter av mocka, Agnes Cecilia, 489 kr. Jeans, Tiger of Sweden, 839 kr.

Tips! Metaller som silver och guld (även roséguld!) är extra snygga ihop med rött. Addera gärna ett guldskärp eller en silverväska till din röda outfit.

Foto All-About-Fashion, privata, Eerobild

Vi letade utemöbler till vår altan med sjöutsikt i en halv evighet. Var det inte det ena så var det det andra. Våra önskemål var ett stort och avlångt bord med plats för större sällskap, sköna sittvänliga stolar och en loungegrupp med soffa och fåtöljer. Samt ett stort parasoll eftersom det är extremt stark morgon- och förmiddagssol på denna altan och solen gassar extremt mycket mitt på dagen.

Valet föll till slut på dessa utemöbler från Brafab (serien heter ”Beatrice”) och vi är extremt nöjda med dessa möbler i ljus konstrotting! De är snygga, eleganta och sköna att både se på och sitta i/vid. Enda nackdelen jag kan komma på är väl att man får torka av glasskivorna på borden precis hela tiden (både morgon och kväll, om man ska sitta där) eftersom det blir smutsigt direkt då vi har så mycket träd i närheten. Men så är det ju med alla våra utemöbler – de kräver konstant omvårdnad. Gäller även räcket till altanen.

Vi köpte även en charmig soffa till andra sidan av huset, som står på gräsmattan (där den gamla karpdammen låg tidigare). Sidobordet är inte från Brafab, utan det fick vi faktiskt ärva av de vänliga tidigare ägarna.

Tips när du letar utemöbler: 
• Tänk på syftet innan du börjar leta. Annars finns det risk för att du blir förtjust i möbler som är ofunktionella just för dina egna ändamål eller förutsättningar. Ska ni exempelvis äta vid bordet? Eller bara fika?
• Mät ut ytorna där möblerna ska stå så du har koll på hur stora sittgrupper eller stolar som får plats. Tänk på att mindre barn exempelvis inte sitter särskilt länge vid middagar. När vi har större sällskap på 10 personer så sitter 6 st runt långsidorna och sedan tar vi ut 2 st bänkar till kortsidorna där upp till 3 kids kan klämma ihop sig per sida.
• Ha koll på hur solen vandrar under dagen. Och vid vilka tidpunkter ni eventuellt kommer att sitta och äta/fika mitt i solen. I så fall behöver ni parasoll.
• Tänk på att även lösa ett ställe för förvaring av dynor. Brafab har flera bra dynlådor (vi har en som inte är med på dessa bilder) av olika varianter. Dynlådan bör vara vattentät om du har den utomhus. Men du kan faktiskt ha dynlådan inomhus också (vi har det), men i nära anslutning till uteplatsen.
• Äkta rotting är jättesnyggt – men tål inte utomhusbruk alls. Satsa på konstrotting istället.
• Snåla inte. Utemöbler kostar en slant, men ska stå pall för mycket större slitage än vanliga möbler. Detta är en investering för många stunder under flera somrar i åratal framöver.

Jag har letat länge efter såna här så kallade co-ords, alltså då topp och byxor är i samma mönster och hänger ihop, som ett set. Mer avspänt än kostym och skönt på sommaren då de ofta är i tunna tyger och material. Blev otroligt glad över att ha hittat detta fina set i siden från Ahlvar! Finns på rea nu, passa på. Vi i branschen kallar dessa set ofta för ”modepyjamas” och det är en outfit som du klär upp eller ned beroende på val av skor (mina är från By Malene Birger) och övriga accessoarer som smycken, handväskor osv.

I ett försök att leka modebloggare tänkte jag helt enkelt ta några avspända (haha) outfitbilder på vår entréaltan i kvällssolen, med min Olympus-kamera på självutlösarläget. Jag har slutat be min man om hjälp, han bara suckar, tar en bild och tycker sen att det är ”klart” (vilket det givetvis inte är, det vet ju alla att man måste ta minst 47 bilder för att sedan rata 45 av dessa). Det är därför jag föredrar att ta bilden själv med självutlösaren.

Detta hör (eller misstänker) på något vis min man och står och lurpassar vid ytterdörren, för att sedan kasta upp den precis då bildjäveln tas. Och när jag skriker åt honom att sluta larva sig och dra igen dörren, så gör han det. Och hoppar sedan ut ytterligare en gång! Så är det att vara gift med min man. Vi har nästan aldrig tråkigt, som ni säkert förstår, haha…!

Ellos
209 kr
Ellos
179 kr
Billi Bi
979 kr
Ellos
150 kr
Dyrberg/Kern
799 kr
Whyred
1999 kr
Ellos
499 kr
Ellos
629 kr

Det här märket blev jag introducerad av genom att läsa vår egen artikel, som Helena Skoog skrivit: Alessandra Rich. Blev nyfiken och kollade igenom hennes kollektioner. Oh. My. God. Skulle jag inte ha gjort! Vilka fantastiska kreationer – och givetvis svindyra också…

Lite spretig stil genom de olika säsongerna, men jag kan urskilja följande inspiration: lite Krystle från Dynastin, lite 80-talsreferenser blandat med vinyl, lite sexig Pan Am-flygvärdinna-vibb och lite fetish och Versace. Fast ändå på ett eget sätt. Gillar väldigt mycket kjollängderna och är ju en sucker för dramatiska silhuetter med markerade midjor och paranta axlar, så det här är verkligen right up my alley!

Äntligen juli! Jag tänker från och med idag gå klädd i klänningar ända tills det blir september. Ja, bortsett från en och annan kall vind förstås som kanske tvingar på mig ett par jeans och hoodie. Annars blir det klänningar för hela slanten, finns inget mer praktiskt plagg än det enligt mig – hela outfiten i samma paket liksom! Just maxiklänningar älskar jag extra mycket – här är mina favoriter i sommar:

Den mönstrade, ärmlösa maxin

Röd klänning med vita blommor, Ellos, 299 kr. Bladmönstrad klänning, Esprit, 999 kr. Orange maxiklänning, Second Female, 909 kr. Turkosmönstrad klänning, Soaked in luxury, 899 kr. Vita slip-in-sandaler, Ellos, 399 kr. Handväska, Esprit, 279 kr.

Cold shoulder-maxin/midin

Figurformad klänning med volanger, Ellos, 349 kr. Satinklänning med mjukt fall, Odd Molly, 1497 kr. Singoallamodell med volang, Ellos, 399 kr. Silverarmband, Sophie by Sophie, 790 kr. Solglasögon, Versace, 2499 kr. Mockahandväska, Whyred, 1999 kr.

Kimonomaxin

Blårödmönstrad klänning, Ellos, 499 kr. Svart klänning med glittereffekt, Ellos, 799 kr. Rosa klänning med mönster, Soaked in Luxury, 899 kr. Svartmönstrad klänning, Joelle, 419 kr. Mockaboots, Ellos, 600 kr. Skinnbälte, Saddler, 419 kr.

Foto All-About-Fashion