Fjädrar anamma!

Dolce & Gabbana vet minsann hur man ska anamma påsken på bästa vis. Så här lekte de med fjädrar till sin vår/sommarkollektion.

Foto All-About-Fashion

Jag har gått med en utväxt i hårbotten som varit säkert 4 cm en tid nu. Min frisör Sofia har varit en månad på semester i Thailand och därför har jag helt enkelt bara fått gilla läget med utväxten. Då man har så kallblonderat hår som jag har blir det en skarp kontrast då den riktiga hårfärgen visar sig, därför är det viktigt att hålla efter. Nu känner jag mig härligt nyfärgad och fräsch igen! Färgen Sofia lägger i är lite rosa/lila några dagar i början, sedan försvinner det efter den första tvätten.

INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS FÖR CUBUS

Cropped flares är en jeansmodell (och byxmodell) jag varit sugen på en tid. Nu har jag testat och gillar väldigt mycket! Utmaningen med denna, något för KORTA byxa ligger i att finna rätt skor till. Snyggast blir det om du har bara ben och pumps förstås (så ska jag styla jeansen senare i vår), men som vädret är nu funkar ju inte det. Då gäller det att ha en sko som täcker upp hela det blottade ankelområdet av fötterna, annars kan det se lite lattjo ut. Jag bär ett par sammetsstövletter från Steve Madden. Hellånga stövlar kan du också bära under om det inte känns för klumpigt.

Jeansen är från Cubus och du hittar dom här. De är stora i storleken, jag har M och skulle ha kunnat klämma i mig en S utan problem. Den rosa tröjan är från Cubus lite finare kollektion med ullblandning. Tröjan hittar du här. Jag avskyr tröjor som sitter åt och denna är däremot liten i storleken, jag har en stl XL. Fjäderjackan är från Moi, clutchen från Cos och halsbandet från Styrlin.

Ellos
599 kr
Vila
499,95 kr
Ellos
299 kr
Pieces
199 kr
Dyrberg/Kern
499 kr
Tiger of Sweden
1499 kr
L'Oréal Paris
129 kr
Vagabond
909 kr

Det är inte SVÅRT att få till nyttigare matlagning, men det kräver att man TÄNKER lite. Och planerar. Har man inte vettiga råvaror hemma, ja, då blir det liksom svårt att trolla. Jag har kommit på några enkla och snabba knep för att få till maten, varsågod och sno!

• Ersätt mjölken till kaffet med iKaffe. Det är inte gjort på mjölk men smakar riktigt gott när du skummar den till en cappucino eller latte. Jag dricker två, tre koppar latte per dag och då blir det en väsentlig skillnad att ta bort cirka 1 dl vanlig mjölk per tillfälle (eller mer!).

• Släpp det dåliga samvetet och kör fryst mat, ibland färdiglagad sådan. Personligen så HINNER jag inte alltid göra fina grytor och långkok osv osv, utan det måste gå fort. Jag gillar Icas risotto med parmesan, vitlök och champinjoner. Bara att tjonga in i mikron. Sedan brukar jag ”pimpa” den med att peta i lite fryst broccoli eller frysta edamame (som får tina samtidigt, i själva risottoburken). Med denna måltid får jag en köttfri middag eller lunch.

• Byt ut pastan mot bönpasta. Jag gillar även röda linser och kan även äta broccoli och blomkål till proteinkällan (kött, fisk, fågel) istället för pasta. Jag äter absolut inte enligt LCHF men får ganska mycket kolhydrater i mig som det är och det skadar inte att plocka bort lite pasta emellanåt och ersätta med grönsaker.

• Jag har nästan helt och hållet sluta äta bröd. I alla fall mjukt bröd. Det är knäckebröd som gäller – Falu Rågrut – om jag nu ska äta bröd överhuvudtaget. Jag tycker bröd är jättegott men väljer mina tillfällen att äta det. Jag äter hellre en svingod stenugnsbakad baguette med smör och skinka en gång i månaden än okynnesäter rostmackor flera gånger i veckan.

• Skaldjur = smaldjur. Jag försöker äta räkor och musslor minst två gånger i veckan. Jag brukar köra in musslorna i ugnen med lite parmesan, vitlök och pressad citron, så får de tillaga sig själva därinne. Och räkorna äter jag skalade enbart till omelett. Jag älskar kombon ägg och skaldjur.

Med vänlighet kommer du långt, med uppriktighet ännu längre. Det kan bli lite obehagligt emellanåt att säga vad du tycker, eller ta vissa strider då alla andra går omkring och knyter näven i fickan – men tro mig, du växer som människa.

Här kommer några tillfällen då du bör plocka fram din inre bitch:

När någon jävlas med dina barn. Det verkar finnas någon allmän uppfattning i Sverige om att det är lärarna som ska ta hand om dessa konflikter och sköta kontakten med barnens föräldrar och så vidare. Min erfarenhet är att skolorna ofta tycker att detta känns jättejobbigt och gärna drar sig för att säga ifrån, alternativt kommer med märkliga förslag om att barnen ska lösa detta själva. Jag menar inte att man ska curla sönder sina ungar, men hör jag upprepade antal gånger via mina barn att någon knuffas, river, tjafsar och säger taskiga saker till dom i skolan – då agerar jag. Jag tar först kontakt med skolan. Känner jag att effekten uteblir – så dyker jag upp i skolan, letar upp bråkstaken ifråga och läser lusen av dem. Ja, jag har varit hotfull fast på ett sublimt sätt. Så shoot me. Det blev inget mer bråk efter det kan jag säga. Jag har även konfronterat föräldrarna (jobbigast av allt, eftersom föräldrarna ofta är helt ovetande eller allmänt ignoranta gällande situationen).

När du är på parmiddag och de som är närvarande enbart pladdrar på om sig själva och inte visar något intresse överhuvudtaget för dig och ditt liv. Särskilt om detta inte är första gången utan tredje middagen/sociala tillfället då de är snackpåsar och inte låter dig få en syl i vädret, utan bara väntar på sin tur att få prata (ställer inga följdfrågor då du nämner något etcetera). Många andra brukar hålla käften och bli sura och sedan snacka skit om detta par bakom deras ryggar. Det tycker jag är kontraproduktivt. Många tänker faktiskt inte på att de är totala egoister, de kan behöva bli påminda om detta – jag är själv likadan (pinsamt nog) då och då. Och går helt upp i mig själv. Jag är ingen dålig människa för det, men jag behöver någon som törs säga ifrån så att jag inte fortsätter göra bort mig. Mitt råd: flika in följande mening: ”Alltså allvarligt, nu har ni faktiskt snackat om er själva i två timmar – jag skulle vilja berätta följande…” och så kan du le när du säger det, eller skratta till lite så att det inte blir så otroligt dålig stämning direkt. Det kan räcka för att väcka ouppmärksamma egon ur sin dvala. Överhuvudtaget är skämt en bra isbrytare om du vill säga något jobbigt. Budskapet kommer fram ändå.

Då en medarbetare tar cred för saker du har gjort. Eller ännu värre, när en chef tar åt sig äran för idéer som är dina. Det här är en av de värsta dödssynderna som existerar i yrkeslivet, enligt mig. Jag blir så djupt och heligt förbannad över sånt här oskick och skulle ALDRIG tolerera det! Tänk så här: det är inte pinsamt FÖR DIG när du uppmärksammar omgivningen om detta, hur det egentligen ligger till. Det är pinsamt för TJUVEN ifråga. Lägg skulden där den hör hemma. Om det resulterar i att du får sparken för att din chef blir arg – so be it. Du kommer aldrig att kunna klättra på en arbetsplats där en chef beter sig så, en sådan chef har bara sitt eget bästa för ögonen och inget annat.

När dina barn ska göra saker de inte vill. Som att städa sina rum, duscha, klippa naglarna, klippa håret, göra läxor, plugga inför prov, you name it. Jag hotar mina barn dagligen. Det kan vara saker som indraget lördagsgodis, mobilförbud en vecka, de får inte kolla på YouTube resten av månaden osv. Det händer förstås att jag använder mutor också för att få dem att göra som jag vill, men nackdelen med att ge dom godis varje gång de ska göra sina läxor resulterar ju snart i att de får i sig för mycket socker, får problem med karies och hälsan – samt tenderar att inte göra läxor om det inte följs av någon sorts belöning direkt efteråt. Att vara mamma utan att ta fram sin inre bitch emellanåt – jag förstår inte ens hur det är tänkbart? Jag älskar dem villkorslöst och allt det där, men barn är ju lata av naturen och skulle inte göra ett jota om man inte tvingade dem.

I trafiken. Svårt att svara på exakta tillfällen, men jag spottar, fräser och svär väldigt ofta när jag kör bil. Varför? För att många andra kör som idioter. Eller ställer sig svinnära min parkerade bil (så att man typ får åla in sig för att inte få dörruppslagsmärken) trots att jag medvetet ställt mig JÄTTELÅNGT BORT ifrån alla andra bilar på en parkeringsplats, just för att SLIPPA sällskap. Om jag konfronterar den sällskapssjuke bilägaren på plats så säger jag alltid till med spydig underton, typ ”Det gick inte att ställa sig ÄNNU närmare möjligtvis?!”.

När någon blir illa behandlad och du ser det. Du ska inte ta någon skit, det har du säkert lärt dig. Men andra ska inte behöva ta någon skit heller. Om jag ser att folk behandlar djur uppenbart dåligt, eller ger sina barn örfilar, eller när någon säger en nedsättande kommentar om sin partner – då reagerar jag verbalt. Det handlar om civilkurage och jag lovar dig att du mår mycket bättre av att få ur dig ilskan ur systemet, istället för att sedan fundera ”varför sa jag inget?”.

Finns det fler tillfällen då du tycker det är smart att ta fram sin inre bitch? Kommentera gärna!

Ellos
4500 kr
Steve Madden
999 kr
By Malina
2499 kr
Nuxe
565 kr
Ellos
1619 kr
Joelle
699 kr
OPI
189 kr
Studio Lisa B
495 kr

Jag har kommit på vad det är som skiljer vanliga träningspass från riktigt jobbiga sådana, då man verkligen KÄNNER att man tränat. Och förutom de uppenbara sakerna som tyngre vikter, fler repetitioner och att hålla tekniken intakt mm så är det ju HOPP som är själva grejen!

Det är först nu, efter en hyfsat intensiv träningsvecka (jag har kört fyra pass so far) som jag konstatera vad det är som är så jääääkla jobbigt och effektivt – och det är hoppen. Hopp är något jag varit rädd för, dels för att jag har så förbannat dåligt flås och dels för att jag saknar korsband i båda knäna och därför tror att jag ska landa snett och liknande.

Men hoppa bör man, annars dör man. Och det handlar om så mycket mer än bara konditionen och den pulshöjande effekten – det handlar om kroppskontroll och självförtroende, att man känner sig grym och oövervinnerlig och kan klara allt när man gjort övningar som inkluderar någon form av hopp. Det får förstås vara hopp efter förmåga. Här kommer lite tips på övningar där du kan smyga in stora och små hopp. Jag lovar att du kommer bli starkare både kroppsligt och mentalt bara efter en vecka!

• Hoppa jämfota upp på en hög låda (så hög du orkar). Har du ingen sådan i närheten går det bra att hoppa upp och ned vid ett trappsteg också.

• Hoppa hopprep på stället, med eller utan hopprep. Det ser fånigt ut utan men vem fan bryr sig, gör det hemma så ser ingen.

• Spring med höga knän, på stället.

• Spring på stället och sparka fötterna bak i rumpan.

• Gå till ett lekland med ungarna och hoppa med dom på såna där stora studsmattor. Svinjobbigt!

• Burpees. Jag vet, avskyr dom. Men det var i princip burpees som fick mig i form för flera år sedan.

• Spring i indianhopp (googla) fram och tillbaka.

• Lär dig att ”shuffla” – alltså shuffle dance, tillsammans med barnen. MYCKET jobbigare än du tror! Här ska du få ett videotips, så har du något att roa dig med ikväll:

Foto Pavel Maira (jackan kommer från Cubus och tightsen/toppen från Blacc. Sneakers från Chanel)

Jag saknar dem ofta, mina härliga gamla medarbetare från CHIC-tiden. Det vi gjorde tillsammans var inget annat än ren och skär magi som jag kommer att spara i hjärtat för all framtid. Vi startade något nytt från scratch som vi byggde upp. Att få göra en sådan resa är något man ska vara väldigt ödmjuk och tacksam för i livet. Nu har jag startat upp en ny resa med Netstyle och det är jag också tacksam för såklart! Men jag saknar det här gänget och alla roliga skratt. Det är en helt annan sak att göra nysatsningar helt ensam. Snart dags för återträff med gänget! På denna bild var vi alla uppklädda enligt Sex and the City-style, eftersom vi hade CHICs lanseringsfest tillsammans med galapremiären av första SATC-filmen. Vilka minnen… Jag fick ögonfranslim i ögat som brände hål på hornhinnan och fick dagen efter premiären åka in akut till St Eriks ögonsjukhus. Ja, det är inte alltid en dans på rosor att leka glamour och gala!

REKLAM: INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS FÖR JOHNELLS

Det är mycket lättare att bära mönstrat än många kanske tror! Personligen är jag rätt förtjust i mönstrat, men det kräver att det ska vara mönstrat på mitt sätt. Tunikan på bilden ovan kommer från Lindex men är från förraförra årets kollektion. Här kommer mina personliga tips som gör dig till en mönsterelev!

Tips för att bära mönstrat

• Håll dig till en färgskala du gillar. Det kan vara flera färger, men viktigt att de är ”polare” eller åtminstone släkt med varandra. För många olika färgkrockar ihop med mönstrat blir ibland för mycket.

• Ju mindre storlek på mönstret – desto lättare känns det att bära.

• Var inte rädd för att låta flera olika mönster mötas i samma plagg eller outfit. Även här gäller regeln att det blir mer harmoniskt om färgerna synkar någorlunda.

• Är du riktigt feg kan du börja med neutraler i dina mönsterval, med svart som bas och så lite grått, beige och naturfärgade inslag. Sedan kan du gå över till marinblått med orange och därefter arbeta dig fram till mer färgstarka mönster.

• Ta gärna upp någon av mönstrets färger i din makeup, förslagsvis på läpparna.

Röd, mönstrad klänning, Odd Molly, 1999 kr. Blommönstrad klänning, Michael Kors, 1329 kr. Zickzackmönstrad, V-ringad klänning, Ilse Jacobsen, 839 kr. Klänningen jag bär på bilden kommer från Zara (gammal kollektion), väskan från Marc Jacobs och skorna från Aquazurra.

Foto Pavel Maira

REKLAM: INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS FÖR ELLOS

När det kniper, inspirationen är obefintlig och jag måste rusa iväg och känna mig anständigt klädd men samtidigt inte fööör uppstyrd – ja, då finns inget som slår kombon kavaj + jeans! Bekvämt och snyggt på samma gång. Jag väljer alltid skinny jeans. Nästan. Mörkblå, mellanblå eller svarta. Och jag väljer alltid enkelknäppt kavaj, alternativt utan knäppning alls.

Svart kavaj, Vero Moda, 299 kr. Blå jeans, Lee, 999 kr. Blå topp, Esprit, 399 kr. Halsband med fjädrar, Pipol’s Bazaar, 449 kr. Solglasögon, Max Mara, 1999 kr. Pumps, Clark’s, 1099 kr. Svart figursydd kavaj med påsydda fickor, Dagmar, 3095 kr.

Ljusrosa kavaj, Ellos Collection, 299 kr. Vit blus, Odd Molly, 1495 kr. Svarta stretchjeans, Vero Moda, 349 kr. Naturvit kavaj, Zizzi, 799 kr. Halsband, Pipol’s Bazaar, 419 kr. Svarta ankelboots, Vagabond, 1189 kr.

Foto All-About-Fashion