Trenden med loafers med hästskospänne håller i sig. Om du inte är sugen på att spendera en massa tusenlappar på Guccis loafers av denna modell, rekommenderas dessa raringar i rosametallic skinn från & Other Stories för 890 kr.

 

Så här i midsommartider kan det vara härligt att vila ögonen på vackra skor med blommotiv. Man behöver inte placera blommor bara i håret utan det går alldeles utmärkt på fötterna också!

Blå pumps med blommor (även blommigt i fodret!), Aldo/Zalando, 594 kr. Gula espadrillos med blommotiv, H&M, 249 kr. Stövletter, Public Desire/Zalando, 374 kr. Sandaler med blomdetaljer och pärlor, Zara, 499 kr.

Blommiga sneakers, 1095 kr. Rosa sidenpumps med rosor, Wallis/Zalando, 559 kr. Blommiga pumps med strassdekor, Dolce & Gabbana, 8100 kr. Blommiga badtofflor, Ted Baker, 799 kr.

Foto All-About-Fashion

De är något så simpelt som badtofflor med logotyper på. Ibland är materialet plast (OK, ibland är lyxvarianterna gjorda av skinn men inte alla gånger) och funktionen är att man ska glida i dom till och från poolen på semestern. Och kanske när man går och gör lite ärenden innan after beachen drar igång. Du äger säkert redan ett gäng såna här badtofflor hemma från Adidas, eller andra märken. Skillnaden är att dessa är från de mest anrika modehusen och kostar tusentals kronor paret.

Balmain, 3800 kr. Gucci, 3800 kr. Marc Jacobs, 1750 kr. Prada, 3150 kr.

Nej, det är inget skämt utan en av sommarens allra starkaste skotrender! Jag är lite kluven till att betala så sjukt mycket pengar för well…badtofflor. Å andra sidan så BOR jag i princip i mina badtofflor på sommarhalvåret så PPA (Pris Per Användning) blir ju förhållandevis lågt! Enda nackdelen är väl att man inte törs sparka av sig dom vid poolkanten när man lattjar med barnen? Det är ju rätt uppenbart pga de skrikiga loggorna att de kostar en del… Även om i princip alla skulle kunna vara kopior, haha.

Saint Laurent, 4830 kr. Balenciaga, 4850 kr. Fendi, 6460 kr. Stella McCartney, 3205 kr.

Om vi ska fokusera lite på de svenska färgerna så här i VM-tider så är blått och gult faktiskt en ovanligt trevlig kombo när det gäller just skor! Se bara här för lite snabb inspiration.

 

Favorit-stilikonen Anna Dello Russo har sagt följande citat om skor: ”Gällande outfits så kan jag kan vara naken, så länge jag bär rätt par skor.” I en intervju med Italist magazine berättar hon att hon äger över 4.000 par skor. Tidigare var Anna besatt av det moderna, det nya inom mode. Hon avskyr nostalgi i trender och föredrar att bära nya saker ständigt, eftersom hon ser mode som en rörelse. Men om detta kan låta konsumtionshetsande och oetiskt i dessa tider av hållbarhet kan det vara bra att känna till att Anna är en äkta filantrop också (utöver titeln som excentrisk stilikon och moderedaktör), och hon skänker med jämna mellanrum delar av sin enorma garderob (inklusive skorna) till exklusiva auktioner där förtjänsten av försäljningen går bland annat till stipendier för modestudenter. Och hon bar faktiskt samma outfit tre gånger under en modevecka alldeles nyligen, erkänner hon.

Ser man på alla hennes fantastiska skor känns det ju otroligt sorgligt att bara bära dem vid ett tillfälle. Men har man möjlighet att skaffa sig ett nytt par om dagen, så…well.

Här kommer en liten bildparad med hennes underbara skoval genom säsongerna:

De sista skorna i bildsviten här ovan, med körsbärsdekorationerna, bar Anna då jag träffade henne i Milano för en massa år sedan och vågade mig fram till henne för att prata (och givetvis ge henne en komplimang för skorna). ”De är från Tom Ford”, berättade hon.

 

Dessa sandaletter med strassdekor från Zara är det närmaste du kan komma smycken för fötterna! Kostar 899 kr och jag gissar att de är sjukt obekväma, men otroligt vackra att titta på.

Sommar och sandal-säsong! Just när det gäller öppna skor som sandaletter som kombinerar både höjd/fallvinkel och inget som tar emot framtill förutom lite chica remmar, så blir det rätt diff i proportionerna och funktionen. Ha koll på var tårna tar vägen när du provar ut snygga sandaletter. Det ser nämligen lite lattjo ut när de ”rymmer” och liksom ramlar ut på sidorna…

Foto All-About-Fashion