Om du åker skidor på någon fashionabel alpdestination på sportlovet kanske du ser något som påminner om snömonstret Yeti i liftkön. Men var inte rädd, det är förmodligen bara någon chic fransyska eller italienska som luftar sina Prada-boots…

Foto All-About-Fashion

Ännu en härlig inspo på hur du kan pimpa dina sneakers! Vivienne Westwood dekorerade modellernas Asics-sneakers så här stiligt på vårvisningarna. Köp lite dekorpärlor, stenar och tygblommor i närmaste hobbyaffär (Panduro, Åhléns, tygaffärer mm), sedan kan du släppa loss kreativiteten helt på dina gympadojor!

Foto All-About-Fashion

Gå en kväll i höga klackar utan att DÖ av smärta, hur gör man det? Nu ska du få höra knepet som jag lånat av flera andra fashionistor!

Så här gör du:

• Köp en storlek större av det par högklackade skor du tänkt dig. OK, det kan ju innebära en investering du inte direkt planerat, så satsa på ett par billiga skor. Förslagsvis dessa på bilden från H&M för 299 kr (jag har likadana på min bild, fast i kornblått!).

• Undvik skor med alldeles för hög klack, det är onödigt att utmana ödet. Den ultimata höjden utan att man börjar grimasera efter någon timme är 7 cm. Därefter blir det jobbigare och jobbigare. Skorna på bilderna här i inlägget har en klackhöjd på 8 cm och är helt okej, men 7 cm är ÄNNU bättre. Klackar som är högre än 10 cm kan du hoppa över, de funkar dock bra om du bara ska sitta vid en barstil och vicka med fötterna.

• Sedan tar du ut sulorna ur dina favoritsneakers, alltså innersulorna. Och så stoppar du i dem i pumpsen. Ja, innersulorna från mina Nikes är inte så himla snygga att se på (eller lukta på…), sorry – men ingen ser dem ju, så strunt samma!

• Klart! Nu kan du trampa runt på formanpassade sulor som ger skönt stöd trots klackhöjden! Detta knep maxar antalet timmar du orkar stå i klackarna med det dubbla!

OBS! Om du inte har några innersulor från sneakers du vill använda kan du köpa separata inläggssulor att stoppa i pumpsen. Du hittar sådana i skoaffärer eller sportbutiker. Exempelvis dessa.

Notera dock att detta tips inte funkar om du bär pumps som är lågt skurna på insidan av foten, eller peeptoes, eller skor med öppen häl/slingback.

Häromveckan var jag på gala och testade detta knep och det var väldigt framgångsrikt kan jag lova! Du kan inte gå HUR länge som helst i klackarna på grund av detta, men som sagt: smärtan minskar markant.

Foto Eero Hannukainen, A by Anabelle Shoes (den ljuvliga bilden längst upp)

Clark's
899 kr
Ellos
799 kr
Ellos/Ida Sjöstedt
294 kr
Springyard
99 kr
Tiger of Sweden
1999 kr
Clark's
1099 kr
Billi Bi
1189 kr
Springyard
199 kr

Man ångrar bara skoköpen man aldrig gjorde. Det är en sak jag har lärt mig, den hårda vägen… Dessa helt fantastiska klackar från Aquazurra sneglade jag på för några år sedan men snålade ur. Modellen heter ”Sexy thing” och de verkar numera ha blivit så pass populära att de ingår i Aquazurras ordinarie kollektion, oberoende av säsong. 2018 kommer bli året då jag slår till på dessa! Däremot kan jag inte bestämma mig för skinn eller mocka…?

Dessa Askungeskor med glittrande stenar från Steve Madden har jag suktat på en längre tid. Skulle bli en fin följeslagare till en gala jag snart ska gå på. Men en väninna som är stylist avrådde mig å det bestämdaste. ”Jag vet att du är van att gå i högklackat, men dessa är som ett skämt. De mest obekväma skorna någonsin.”

Hmm… Jag är ändå villig att chansa! Om inte annat skulle de göra sig snygga i mitt nya dressingrooms skohylla. De kostar 1190 kr för den som vågar sig på dem.

Herregud, har ni sett vackrare skor än dessa? Är typ i trans fortfarande. Det är ett nytt märke som heter A by Anabelle. Och finurligt nog så har vissa av skorna format ett A på klacken. Ska lägga upp fler bilder sen men behöver ta reda på lite mer info om märket. Återkommer!