Passa på att bära hudfärgade skor och klackar nu då du förmodligen fått lite färg på benen! Det är då de är som snyggast och skorna blir ungefär som en förlängning av dina vader. Du väljer förstås hudton på skorna utefter din egen. I mitt fall blir det snarare vita skor eftersom jag av någon anledning inte blir solbränd från låren och nedåt…

Foto All-About-Fashion

Asos har riktigt kul utbud av snygga och kreativt designade skor till vettiga priser. Här kommer några favoriter av deras höstnyheter:

Platta sandaler med knytning runt benet, 303 kr. Ljusrosa sandaletter med silvrig klack, 491 kr (kommer i september). Utsmyckade tofflor, 479 kr.

Randiga pumps med stilettklack, 491 kr (kommer i höst). Röda festskor med glitterklack, 880 kr. Randiga sandaler med blockklack, 547 kr. Utsmyckade espadriller, 303 kr. Leopardmönstrade ankelboots, 676 kr (kommer i september). Beige boots med träklack, 676 kr (kommer i september).

 

 

Olika sätt att recycla den ikoniska IKEA-kassen har vi sett i klädväg och väskväg (vi minns alla Balenciagas variant…). Men skor har jag aldrig noterat tidigare! Därför blev jag rätt fnissig av denna kreativa variant, framtagen av 17-årige modestudenten Daniel Charkow från Toronto som är specialiserad på just skodesign.

Hur förvarar ni era skor? Ett enkelt sätt är att placera dem i en vanlig bokhylla. Men sedan finns det lite olika ”läror” kring hur man ska ställa in dem: med hälen utåt, med tårna utåt eller både- och? Här kommer lite inspiration:

Foto iStock

Ellos
349 kr
Filippa K
1699 kr
Jotex
449 kr
Clarins
195 kr
Bokus
199 kr
Jotex
1798 kr
Ilse Jacobsen
1300 kr
Tiger of Sweden
1899 kr

Silverfärgade skor (eller glittriga sådana) är extra snygga när du har fått lite färg på benen och fötterna. Kika på dessa bilder för inspo!

Foto All-About-Fashion

 

Njutbar neon

Neonfärgade klackar är kanske inget du vanligtvis brukar överväga. Men titta så vackert det kan bli om du låter skorna få lysa ordentligt!

Foto All-About-Fashion

Begåvade skodesignern Camilla Elphick har vi nämnt tidigare här i Klacksnack, men låt oss fokusera än en gång på hennes fantasifulla Pez-kollektion. Jag blir på gott humör bara av att titta på dessa skor! Svåra att få tag på idag, men sök gärna second hand.

Ellos
349 kr
Filippa K
1699 kr
Jotex
449 kr
Clarins
195 kr
Bokus
199 kr
Jotex
1798 kr
Ilse Jacobsen
1300 kr
Tiger of Sweden
1899 kr