Vi är tillbaka hemma på Gotland igen sedan några dagar tillbaka, men bara för att packa om väskorna och åka vidare till nästa destination. I morgon bär det av till ännu en ö, den här gången blir det till Korsika. Det ska bli superhärligt eftersom jag aldrig varit där förut och vi bokat ett hotell som vi drömt om att bo på ett bra tag.
Någon som varit där och har lite bra tips? Några restauranger, stränder, marknader, cafeér som vi inte får missa?

Jag har en del bilder kvar från Ibiza i kameran så här kommer ett gäng från några av våra kvällar på vår andra favoritö.

Experimental Beach är en favorit sedan flera år tillbaka. Det är Londonbaserade företaget Experimental Cocktail Club som driver det sedan några år tillbaka så förutom magiska solnedgångar blir man också serverad fantastiskt bra cocktails och riktigt god mat.

Det är nåt helt speciellt med stämningen på Ibiza då solen går ner i havet och DJ’n spelar i bakgrunden.

En av kvällarna var vi och hälsade på ett gäng vänner till oss som hade hyrt ett hus stort som ett mindre hotell.  Vi åt en superhärlig sushimiddag tillsammans med gänget som också bor och jobbar här på Gotland och i Åre på bl.a Kallis, Verandan och Bygget.

Eivizza Dalt Vila – Ibiza old town. Strunta i gatorna närmast hamnen och leta dig in på smågatorna. Det är här du hittar pärlorna. Bästa barerna hittar du i gaykvarteren.

Som t.ex Boodiou som nog kan vara en av de bästa barerna i världen just nu. Nivån på deras cocktails är nåt helt annat än jag upplevt tidigare och de bränner och tillverkar sin sprit på Ibiza. Inredningen är härligt kitschig och 70-tals cool. Väldigt Ibiza och väldigt , väldigt bra!

 

Efter att vi fick barn så bokar vi ofta sena luncher när vi är ute och reser eftersom det brukar vara lite mindre folk då. Jag tycker att det är lite lättare att slappna av och njuta av maten eftersom man slipper känna att man kanske stör andra gäster om barnen är lite högljudda eller har myror i baken (vilket ju händer allt som oftast).

På Cala Bonita visade det sig att vi hade hela restaurangen för oss själva när vi kom dit. Väldigt lyxigt när man vill ta fina bilder på miljön och en väldigt stor kontrast mot förra gången vi var där och hamnade mitt i en partylunch med DJ och dans runt bordet. Väldigt härligt det också men kanske inte lika barnvänligt.

Jag älskar inredningen på Cala Bonita. Väldigt Ibiza med all inredning i trä och lampor och lyktor i rattan. Enkelt, stilrent och väldigt mysigt.

Den här killen placerar sig själv på närmaste stol så fort man säger ordet ”mat” eller ”middag”. Än så länge har han nog inte blivit serverad en enda maträtt som han inte har älskat.

King Crab från grannön Formentera. SÅ gott!

Musik och mat är de här killarnas passion och då är det få ställen som passar bättre än Ibiza.

En oväntat middagsgäst dök upp och ville bli bjuden på käk. Han älskade speciellt dessert!

Fantastisk utsikt mot stranden S’Estanyol och havet i eftermiddagssolen.

En av de största och godaste chokladdesserterna jag någonsin blivit serverad. Som en mindre limpa! Den räckte till hela sällskapet inklusive ödlan. Ett riktigt bra avslut på en härlig lunch!

 

Ganni Peony

Ni vet när man ser ett plagg i butiken och bara måste ha det för att det känns så ”jag”? Så var det med den här Ganni klänningen. Jag vet inte om det är att jag är född på 70-talet och har växt upp i liknande plagg som gör att jag är så svag för allt med den här typen av brodyr men jag har alltid älskat det. Normalt sett så har inte Gannis klänningar en passform som passar mig alls men just den här satt som ett smäck så det kändes som att det var ”ment to be”, jag och klänningen.
Jag kan inte tänka mig ett ställe den passar bättre än just på Ibiza så jag har sparat lite på den tills vi kom dit. Här utanför vår favoritrestaurang Cala Bonita.

 

Ibiza Accessories

Efter alla år på Ibiza har jag lärt mig att det är lika bra att lämna det mesta man har av accessoarer hemma förutom hatt, strandväska, sandaler och en mindre väska för middagar ute. Ska man ut på klubb kan det vara bra att ha ett par sköna skor som tål några timmar på dansgolvet också.

Det här är vad jag packade med den här gången. Väskorna kommer från vår butik på Vinäger. Jag älskar alla typ av ”korgväskor” och efter några år har det blivit en del så nu tycker Mats att jag har köpstopp på den sortens väskor. Vi får väl se…
Hatten är en gammal favorit som varit med ett par år. Den lilla hatten är Leos och halsbandet köpte jag på stranden för några dagar sedan av en tjej som gör dem själv.
Så fint, eller hur?

 

 

I Onsdags var vi på strandrestaurangen El Chiringuito där vi åt en lång och superhärlig lunch. Eller så lång som det går att ha nu när man har två barn med myror i benen med sig i sällskapet. Innan barn hade jag nog kallat det en normallång lunch, allt som är över 30 min räknas i dag som långlunch.
Eftersom det finns en helt suverän lekhörna med barnpass i den ena delen av restaurangen går det att slappna av lite mer och varva lek med mat och på så sätt få ”sitta” hela två rätter och kanske till och med en dessert om man är jäkligt snabb. Då räknar jag så klart inte alla gånger man är uppe och plockar mat från golvet, torkar av kladd från möbler, tröstar gråtande barn osv.  You get it!

Ordning och reda i baren! Här komponeras både nyttiga juicer och goda cocktails.

Man brukar ju säga att det finaste man har det sätter man på bordet. På El Chingurito ställer man det i DJ båset!  Skinkor av högsta kvalitet.

Jag äter inte kött längre men jag äter fisk och skaldjur och det går knappast att säga nej till lite ostron när de serveras så här av självaste  ”Don Ostro”! Älskar även att han ser ut som en mix av David Bowie och Iggy Pop!

En anna sak jag verkligen gillar är när brödet serveras direkt ur ugnen på en egen skärbräda med kniv. Känns så lyxigt och familjärt på en gång.

Förutom mig så finns det nog få som älskar Ibiza så mycket som de här två. De fick även med sig några klubbkvällar medan jag var hemma och sov med barnen. Tydligen några av de bästa någonsin. Blir lite sugen på att åka utan barn nästa gång och hänga med ut. Det är några år sedan sist nu, fyra närmare bestämt.

Förutom ett gäng ostron så blev mitt val en Chevrésallad. Ångrade nästan med en gång att jag inte hade valt något mer spännande på en restaurang som är mest känd för sina fisk-och skaldjursrätter. Hur tänkte jag där? Passade på att stjäla lite från Mats rätter som han beställt.

Fick även äta upp det mesta av den här damens beställning eftersom glass tydligen kvalar in som lunch numera efter pommes som förrätt. Tur att en och annan tomat slinker ner också.

Den här killen äter fortfarande för två och i stort sett vad man än sätter framför honom. Här var det tydligen syrrans pommes vad jag kan se. Så lite sås i håret på det.

Innan man lämnar restaurangen hör det lite till att man köper med sig en glass eller två från deras vackra gelatovagn. Drömmer om att en dag äga en alldeles egen gelatovagn. Vilket lycka! Tyvärr hade den inte öppnat när vi skulle gå så då har jag en till godo till nästa gång.


Alltså kolla in! Så snygg!

 

Hola!

Hej från Ibiza! Som jag nämnde tidigare bokade vi en spontanresa hit några dagar innan vi åkte. Vi brukar vara här en månad varje höst men hade tänkt att hoppa över det i år, men när Augusti närmade sig började längtan efter den här ön bli alldeles för stark så det fick bli en vecka här i alla fall.

Nätet har varit lite si och så här så jag har inte kunnat ladda upp några bilder tidigare. Vi tar det väldigt lugnt. Vi har mest hängt i huset på dagarna och besökt några av våra favoritställen på kvällarna. Ni som följer mig på Instagram kanske har sett en del på Stories.

I går åt vi en fantastisk lunch på El Chingorito. Jag ska lägga upp lite bilder därifrån senare.
I dag tänkte vi spendera eftermiddagen på Salinas och gamla favoriten Jockey Club.

Kaftanen på bilden kommer från min egen kollektion och kommer att finnas på webbshoppen så fort jag har fått i gång det. Det är ett av de projekt som står på priolistan tills vi kommer hem. Ni är många som frågar om när webbshoppen ska öppna. Jag hoppas på att det blir i oktober men allt beror på hur snabbt produktionen går.

 

Le Office

Hej och välkommen till mitt kontor! Här sitter jag och jobbar på dagarna. Det är i samma lokal som vi har butiken men nu när den har stängt för säsongen så använder vi den som kontor och showroom. I dag har jag packat och skickat iväg ordrar på klänningar och fixat med det sista innan det är dags att dra till Ibiza.
Det ska bli så skönt att få komma dit och bara vara i några dagar.

I dag skickade jag iväg både klänningar och väskor till lite kunder runt om i Sverige. SÅ kul! Jag har inte fått igång webbshoppen än och det kommer att dröja lite till eftersom jag väntar på lite nya prints och ska fota look book bilder först. Jag hoppas ha den igång i oktober.

Ganska mysigt va? Det bästa är nog att vi har både kaffemaskin och en hel kyl fylld med champagne! Måste vara en av få butiker med fulla rättigheter. En av fördelarna med att ligga i en restaurang.
Känns ganska konstigt att klänningarna jag ritade i Februari hänger där på galgarna. Nu är jag så pepp på att fortsätta utveckla kollektionen. Men först – Ibiza!

I går åkte vi ut till Stora Tollby gård efter att vi hämtat på förskolan. Jag har velat åka dit i flera veckor för att plocka blommor på deras självplock och nu har de även mogen sockermajs.

Visste ni att majs har en sån här snygg frisyr innan man skalar dem?

Bästa mellanmålet!

Det känns lite som att hänga i en film från Amerikanska södern när man går runt bland de höga majsstjälkarna.
Jag kommer också att tänka på ET när han springer på majsfältet i början av filmen.

Kvalitetskontrollanten. De majskolvar som inte fick godkänt på att åka ner i hinken åkte ner i magen istället.

Jag älskar att vi har så nära till allt sånt här! Att kunna köpa sin mat direkt från bönderna är en sån lyx. Nästan alla gårdar som odlar grönsaker här på Gotland har gårdsbutiker och många har självplock precis som Tollby.

En annan sak jag älskar är att ha möjlighet att ge mina barn sånna här upplevelser. Att lära dem var maten kommer ifrån och hur viktigt det är att vi tar hand om vår natur och det vi har.

Dagens skörd. Hälften blev middag så fort vi kom hem. Färsk kokad majskolv med smör och riven parmesan (och lite chili om man vill) kan vara bland det godaste som finns!

Efter vi fyllt vår majshink plockade vi blommor. Det är lite på slutspurten nu i September så det fanns nästan bara eterneller kvar i blomsterlandet. Vi fick med oss två buketter med rosa och lila skönheter hem.

Man kan så klart inte gå förbi en vattenpöl utan att det ska hoppas i.

Sen kördes det traktor runt gården.

Medan jag plockade av årets sista solrosor medan solen började gå ner bakom träden.

En riktigt härlig Onsdag! Jag måste komma ihåg att göra sånt här oftare. Det är vad jag kallar riktig vardagslyx. Håller ni med mig?

Fint & Fult

Hoppas att ni haft en härlig helg! Själv har jag jobbat en del men vi har även lyckats få till vår första date night sedan Leo föddes. Väldigt välbehövligt. Det blev en tretimmarsdate på nyöppnade restaurang Tuppen. Visst hade man önskat att man kunde stanna ute hela natten utan att titta på klockan precis som förr men vid tolv var det dags för oss att avsluta och gå hem till barnvakten. Underbart är kort som man säger.

Jag har varit lite dålig på att ha med kameran den sista tiden så här kommer lite bilder från ett par veckor tillbaka då jag, Linnea och Peter var på road trip till Fårö och passade på att stanna till i favoritbutiken Fint & Fult i Bunge.

Jag älskar atmosfären som Monica skapat i butiken som ligger inne i en gammal militärbarack. Jag skulle kunna stanna i timmar och gå där och kika på alla fina grejer. Det är sån härlig mix av gammalt och nytt.

Jag ”råkade” visst köpa den gamla järnsängen som jag sitter i på översta bilden. Jag har ingen aning om var jag ska ha den än men jag är så svag för den typen av antikviteter att jag inte kunde låta bli. Jag fantiserar om att den ska stå utanför vårt framtida hus en dag. Tillsvidare kanske den får stå på Vinägers gård.

Peter förälskade sig i en stor pelare/pediestal men den var lite krångligare att få med så den fick stå kvar. Men tänk vad fin den hade varit inne i ett växthus!

I dag har vi varit och badat (doppat tårna) i Blå Lagunen. Det känns som sista chansen att få lite strandhäng nu. Det känns skönt att vi har Ibiza att se fram emot eftersom vi inte riktigt fått chansen att njuta av värmen som var i sommar.

Nu ska jag äta lite hembakad äppelpaj soch försöka se det sista avsnittet på Westworld för tredje gången. Harr lyckats somna två ggr i rad. Någon som känner igen sig?

Som jag skrev i går så var jag hos frisören i veckan. Jag har alltid tagit väl hand om mitt hår och så länge jag kan minnas har jag i alla fall försökt att klippa mig och fräscha till färgen varannan till var tredje månad. Men nu när jag fått två barn så tätt och varit sjuk så har det inte blivit varken tillfälle eller funnits möjlighet, så de sista två åren (I know!!!) har jag kapat topparna  själv med kökssaxen och inte gjort någonting åt färgen. Nästan skämskudde på den men nu ska det bli ordning och reda igen.

Egentligen har jag gått och längtat efter att bli blondare hela sommaren men när jag väl satt där i stolen och min frisör lyssnat på mina tankar kom vi överens om att det var smartast och skulle bli bäst att bli mörkare nu när hösten är på väg. Så istället för blont blev det chokladbrunt med gyllene slingor. Hon kapade också en hel del på längden. Jag är supernöjd! Det är sån härlig känsla med ny färg och fräscha toppar. Älskar även doften av nyfriserat hår!

Lite nya plagg har också fått flytta in i garderoben i veckan bl.a den här klänningen från Rodebjer och väskan som rymmer det där allra nödvändigaste. Älskar den nya ”layering” trenden som kommer stort nu med väskor dvs att man bär både en stor och liten väska tillsammans. Den här passar ju alldeles perfekt för det!