Smarta sätt att smyga in rosa i inredningen

Du må älska rosa innerligt, men din sambo kanske inte uppskattar att väggar och möbler går i starkt rosa kulör. Så vad gör du? Du smyger in rosa i inredningen, på ett sublimt sätt. Vi lovar, sambon kommer knappt att märka att det ens är där! Här kommer inspiration som kickar igång kreativiteten.

Tips för rosa inredning

• Puderrosa väggfärg är inte lika ”påträngande” som starkt fuchsia eller mörkrosa. Det är en bra nybörjarnyans om du vill testa rosa. En tips är färgen ”Pudervippa” av Flügger färg.

• Testa att måla en innerdörr i rosa! Ger häftig effekt åt hela rummet och då behöver inget annat gå i den färgen, det kan räcka med dörren som ett kul utropstecken.

• Ett rosa tak är verkligen fantastiskt på många vis! Målade tak ger en ombonad och stilfull karaktär åt ett rum, men känns samtidigt inte lika dominant som målade väggar.

• Välj rosa accessoarer som kuddar, plädar, porslin, tavlor, mattor, prydnadssaker, böcker, doftljus, ljuslyktor, brickor, lampor och vaser. Och glöm inte rosa blommor! Det ger rummet en sfär av inredningsmagasin på sekunden.

• Rosa gardiner passar i de flesta rum och till många färgställningar, särskilt om du väljer en ljust rosa pastellton. Samma sak gäller med rosa duschdraperi.

• Alla sorts rosa textilier är bra, de är enkla att addera men även att dra ifrån eller byta emellanåt. Exempelvis bordsdukar, löpare, kökshanddukar, badhanddukar, sängkläder, sänghimmel, överkast, och så vidare.

• Om du törs kan du måla fönsterkarmarna rosa i något rum – eller bröstpanelen. Otroligt coolt! Även om det kanske är i det mer iögonfallande slaget snarare än sublimt smygande…

 

Herregud så vackert! Bild från Marella Agnellis sovrum i marockansk stil.

Av Charlotta Flinkenberg Foto Pinterest, Ikea, Mio, The Home Depot, Decorpad, iStock, HGTV.com

Ellos
2999 kr
Ellos
599 kr
Gripsholm
159 kr
By Rydéns
1649 kr
Ellos
799 kr
Ellos
1499 kr
Studio Lisa B
199 kr
PR Home
449 kr
Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras