41 chicaste sätten att bära svartvitt

Det är den elegantaste av kombinationer: svart och vitt. En monokrom perfektion klädmässigt som gör att du alltid känner dig välklädd och chic. Men hur kommer man egentligen undan med denna minimalistiska stil utan att se småtrist ut? Vi har scannat de mest inspirerande streetstyle-bilderna med denna look och även plockat fram snarlika köptips som du kan klicka hem redan idag. Höstgarderoben är räddad!

Svarta byxor och vit överdel

Den mest basala varianten av svartvit outfit, som de flesta kan testa. Svår att misslyckas med. Undvik servitörskänslan genom att välja coola accessoarer. Lek gärna med silhuetter: en voluminös överdel till smalare slacks eller varför inte både vida byxor och en XL-blus? Eftersom inga färger eller mönster stör ögat är det just material och passform som är nyckeln i denna kombo.

Vita byxor och svart överdel

En mer vågad men ytterst sofistikerad variant än sin omvända kusin. Vidare, vita byxor är väldigt klädsamt och passar extra bra ihop med en spännande topp av grafisk karaktär, eller med spännande material som spets eller volanger.

Kjol och topp

Här finns många varianter att välja på, beroende på humör och kroppsform. Vadlånga kjolar, utställda varianter, pennkjolar eller maxi? Skinnkjolar och ballerina/tutu-modeller är extra tacksamt när de bärs i svartvit ensemble.

Denim

Svart och vit denim är superstylish till både vardag och fest, beroende på vilka skor, accessoarer och övriga plagg du väljer till! Clutchväskor, smycken, makeup och frisyr har en viktig impact i denna look och du kan fortfarande känna dig feminin men samtidigt cool om basen är denim.

Accessoar-knepet

I en monokrom outfit gäller det att även accessoarerna ska gå i svart eller vitt. Använd fantasin för maximerad effekt: varför inte passa på att bära hatt, solglasögon, en rosett i halsen, ett brett bälte i midjan eller ett statementsmycke? Kontraststylingen är tacksam här, med vita skor till en helsvart outfit – eller tvärtom.

Klänning

Här har du ett otal variationer att välja bland: lång, kort, klassisk, modern. Skapa spänning genom udda lager på lager-varianter som kavaj med bälte ovanpå spetsklänning, eller boots till en ljuvare klänningsmodell med volanger eller vita skor eller väska som chict utropstecken.

Svartvita mönster

Mönster blir sällan rörigt och jobbigt när de går i en svartvit skala. Du väljer själv om du vill ”punktmarkera” din svartvita outfit med en mönstrad scarf, eller ett par skor, eller ett enstaka plagg – eller om du går all in och väljer topp till tå i mönster. Är du den modemodiga typen är detta ett utmärkt tillfälle att även blanda olika svartvita mönster i en och samma look!

Kostym/business

Inget signalerar allvar lika mycket på löneförhandlingsmötet som en kostym i monokrom skala. Vill du gå ifrån corporate-looken något och vara mer lekfull, kan du välja en magkort topp under kostymen, eller byta ut heelsen mot sneakers. Eller varför inte välja en prickig kostym?

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion, iStock

 

 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras