5 enkla sätt att styla de vida maxibyxorna

Skarpaste silhuetten på länge, absolut. A-linjeform, markerad midja och skarpa snitt – på andra är det alltid både sofistikerat och supersnyggt. Men hur stylar man egentligen de jättevida, jättelånga byxorna med jättemycket tyg och jättemycket volym, som aldrig riktigt tycks ta slut?

Ska tårna på skorna synas eller inte? Kommer jag undan med platta skor? Är detta inte bara för personer med tre meter långa ben?

Svaret på sista frågan är förstås nej och de två andra kommer du kunna svara på själv alldeles strax. Här kommer nämligen massor av inspirerande styling – och 5 enkla stylingknep att ta med till provrummet:

1. Stoppa in tröjan!

Om du bär en tröja eller skjorta som inte slutar vid midjan – stoppa in den. Antingen bara längst fram eller hela vägen runt. När det gäller den så kallade paper bag-midjan, den som snörps ihop med ett skärp och är vidare både under och ovanför ”snörpet” (ja, som en papperspåse du håller i handen!) är instoppning enda alternativet.

2. Matcha med kavaj

Med en instoppad topp och kavaj blir de vida byxorna med sitt voluminösa fall både eleganta och väldressade – och den luftiga silhuetten är retrosnygg à la 80-talets kontorslook.

3. Knyt ett snöre runt ankeln

Ett enkelt sätt att variera den här byxmodellen är att göra den smalare vid ankeln och skapa en helt ny look med ett enkelt snöre. Har du ankelremmar på skorna funkar det fint att stoppa in byxorna i dem!

4. Bär en kort topp till

Vill du behålla den midjemarkerade silhuetten, men utan att stoppa in tröjan, är den midjekorta (eller ännu kortare!) toppen ett bra alternativ. Riktiga höga byxor passar dessutom perfekt ihop med den magkorta trenden, för den som inte vill blotta hela magen.

5. Göm skorna!

De riktigt vida och långa byxorna ska släpa i marken, för maximal effekt. Så tänk på vädret och undvik den här looken en regnig dag (eller ta med klackar/kilklackar som höjer byxorna en våning om vädret vänder under dagen). Lågskor eller klackar spelar ingen roll, prova ut ett par i rätt längd för just dig.

Av Helena Skoog Foto All-About-Fashion

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras