6 steg till den sportiga streetlooken

Sporta den senaste trenden med fitnessfashion till vardags! Vetements, Public School, Demna Gvesalias kollektioner för Balenciaga – många är märkena som har gjort den streetiga sportstilen till en av vårens viktigaste trender. Och genom att addera en eller flera av de här sex nycklarna till din befintliga garderob kan du lätt göra den till din.

1. SNEAKERS

Enklaste vägen till sportstilen är att bära sneakers till kläder som i vanliga fall inte signalerar varken sport eller street: sommarklänningen, pennkjolen, de vida byxorna eller strikta kostymen.

2. REVÄRER

Alla byxor kommer med revärer i vår och det har vi både 90-talsnostalgin och den sportiga streettrenden att tacka för. Så det är hög tid att damma av de gamla Adidas-byxorna eller varför inte välja kostymbyxor med en sportig rand?

3. MIDJEVÄSKA

Säsongens coolaste och mest praktiska accessoar har gått från turistsignum till catwalken och tillbaka ut på storstädernas mest välstylade gator. Bär den som en axelremsväska så att själva väskan hänger fram på magen eller över bröstet, eller kör den klassiska skärpvarianten runt midjan.

4. HOODIE

Huvtröja under kavajen, till kjolen, över klänningen – även här blir det snyggast att missmatcha med plagg och accessoarer som inte självklart hör hemma på gymmet.

5. KEPS

Dåliga hårdagar blir bra stylingdagar. Kepsen ger en sportig twist på din look, även om du bara väljer den som enda nyckel till den sportiga streetstilen.

6. SPORTJACKA

Vårens it-jacka är sydd i stryktåliga material, med dragskosnörning och prasslig huva à la anorak eller regnponcho. Att den är precis så praktisk som den ser ut är ju en välkommen bonus, för den som vill anpassa stilen till det nordiska klimatet.

Av Helena Skoog Foto All-About-Fashion

 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras