8 fulaste trenderna sommaren 2018

Kejsarens nya kläder-sagan fortsätter år efter år i modevärlden. Ni vet, då flera plötsligt bär något som är väldigt konstigt, rentav fult (vissa är även nakna) – men ingen reagerar eftersom det är ”trendigt”. Men frågar man ett barn eller någon äldre människa så gapskrattar de ofta åt plaggen eller accessoarerna ifråga…

Här är några trender som streetstyle-stjärnorna ivrigt hypat denna sommar, som vi gärna slipper se igen:

1. De liiite för små, kattformade solglasögonen

Inte ens de vackraste kvinnorna kommer undan med dessa. Man ser helt enkelt inte klok ut. De påminner om 3D-glasögonen för barn som man får på bio.

2. Den överdimensionerade kavajen

Låna från herrarnas, brukar det heta. Men vissa plagg ska man låta vara kvar i snubbarnas garderober, helt enkelt.

3. De monsterklumpiga sneakersen

Är det rekvisitan från senaste Star Wars-filmen? Nej, det är den senaste hypen i skoväg! Om du gått på (bokstavligt talat) denna trend får vi hoppas att du köpt någon av de billigare copycat-modellerna från Zara och inte originalen från Louis Vuitton eller Balenciaga.

4. De gula svetsar-solglasögonen

Ni vet, de som påminner om såna där skydd svetsare har då de arbetar. Inte nog med att det gula glaset knappast skyddar från solen, du ser dessutom inte klok ut i dem.

5. Sportiga magväskan som bärs cross body

Att magväskan gjorde comeback kunde vi smälta, faktiskt rätt så praktisk när vi tänker efter. Men när den ska bäras i det mest sportiga utförandet och dessutom cross body – även till lite finare plagg, ja då blev hiphop-referenserna från 90-talet lite too much.

6. Underkläderna ovanpå kläderna

Vissa grenar av denna trend är rätt kul, som att bära en bustier ovanpå en skjorta eller liknande. Men när man forcerar fram felaktiga placeringar av spetsbehås blir det bara fånigt.

7. De vida byxorna som släpar i marken

Ihop med platta skor blir det en omöjlig kombo. Det blir farligt nära liknelsen av ett barn som provar farfars gamla kostym från utklädningslådan.

8. Den löjligt korta klänningen

I modets värld finns sällan några gråzoner. Är det en maxiklänning så släpar den så mycket i marken att man behöver bärare av släpet baktill. Är det en miniklänning så är den mer som ett förlängt skärp och kräver att du har ansat lilla fiffi för att kunna bära den. Bara för att du KAN bära upp ett plagg innebär inte att du BÖR bära det. Just sayin’…

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras