8 kreativa idéer för rysligt söta Halloween-kakor

Här kommer några kul förslag på roligt pyssel med eller utan barnen inför Halloween!

1. Spindelkakor. Baka vanliga mördegskakor. Smält mörk choklad och måla små spindelben på kakan. Sedan tar du någon rund karamell som du doppar i chokladen och placerar ovanpå kakan. Vit sugarpaste får vara ögon.

2. Avhuggna fingrar. Fingrarna gör du av vanlig kakdeg, som till småkakor. Baka ut dem till fingerformar. Skär små streck i ’fingrarna’ på rätt ställen där fingrarna böjs, med en kniv. Dutta på lite kanel så att de ser lite skitiga ut. Tryck fast mandlar som naglar (varva med vanlig mandel och skållade mandlar). Grädda i ugnen. Sedan tar du jordgubbssylt som får agera blod då kakorna svalnat.

3. Spindel-cupcakes. Gör vanliga chokladmuffins med creamcheese frosting. Sedan tillverkar du spindlar av mörk choklad som är smält. Observera att spindelbenen och själva spindelkroppen görs i olika delar för enklast monteringsresultat, så kan du sedan försiktigt trycka in de olika bittarna i frostingen. Vit sockerpasta rullas för spindelögonen.

4. Monsterkakor. Gör det enkelt för dig och köp färdiga kakor om du vill. Sedan tar du en chokladkräm/frosting som du placerar mellan kakorna. Klipp till tänder och ögon från marshmallows med en sax. Dutta med chokladfrostingen på ögonen.

5. Mockavålnader. Baka vanliga mockarutor fast i något mindre form så att det går att skära till ganska tjocka och fluffiga, fyrkantiga bitar sedan av sockerkakan med kaffesmak. Sedan dekorerar du med vit, rinnig frosting och en marshmallows som du dekorerar med smält, mörk choklad.

6. Gravstens-pannacotta i glas. Smidig dessert som serveras i shotsglas. Placera en vaniljpannacotta i botten. Lägg chokladkakor (köp färdiga om du vill) i en plastpåse och banka med en kavel eller liknande för att krossa kakorna. Smulorna strör du över som ’jord’. Sedan dekorerar du en ljus avlång kaka som får vara gravsten, med smält choklad och vit kristyr.

7. Läskiga pepparkakor. Baka vanliga pepparkakor men garnera gubbarna som små vampyrer med söta huggtänder. Du kan även skära ut små fladdermöss av pepparkaksdegen.

8. Spökmaränger. Busenkla att göra (och glutenfria), men var noga med att inget fett får komma i kontakt med smeten! Se till att bunken och vispen är väl rengjorda innan. Schweizisk maräng är att rekommendera, där du vispar smeten över vattenbad i omgångar för att sockerkristallerna ska smälta. Sedan är hemligheten att de ska stå länge i ugnen på låg värme, nästan så att man ’glömmer bort’ dom. Dekorera med smält, mörk choklad.

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras