Älskade skinnbyxor! Dessa modeller gäller 2019

It’s leather weather! Ett av våra mest älskade basplagg (ja, för det kan man faktiskt kalla dem nu) – skinnbyxan – fortsätter sin starka närvaro i modebilden även under 2019. Vissa modeller är i samma utföranden som alltid men det har även dykt upp lite nya varianter. Här kommer en komplett guide till vilka skinnbyxmodeller du ska hålla utkik efter:

Klassiska skinnyn

Snyggast till pumps förstås, om du önskar en mer dressad look. Men även schyssta till en oversized stickad tröja och sneakers eller kängor till.

Paperbagmidjan

Cool modell som blivit väldigt populär! Kommer i lite olika utföranden, antingen med denna typ av benslut, eller lite vidare modell nedtill. Aningen svårburen dock, kräver att du tänker igenom din styling i förväg. Du kan göra som kvinnan på bilden och köra hela överdelen istoppad, på ett edgy vis. Eller så väljer du att stoppa i en enkel T-shirt och bära en kavaj utanpå så att man inte ser paperbag-midjan bakifrån utan enbart framifrån.

 

Raka skinnbyxan

Påminner om Levi’s klassiska 501:or, alltså den raka jeansmodeller. Inte för pösig, inte för tight, utan en rätt modest skräddad byxa av skinn.

Långa skinnyn med uppvik

Vissa skinnbyxor är väldigt långa i benen. På en del modeller med så kallad ”raw edge” kan du klippa bort den oönskade längden. Men ett mer uppdaterat sätt är att göra ett uppvik, som på bilden! (Bonusinfo: vissa läsare kanske tycker att den eleganta kvinnan är bekant, och vi som gillade Duran Duran på 80-talet kanske känner igen henne, det är Yasmin Le Bon!)

Vida culotterna

Slutar ungefär på halva vaden. Sköna, sitter inte åt och är bland det trendigaste du kan välja. Men relativt svårtstylade om du inte är två meter lång och har ett tveksamt BMI (åt det lägre hållet). Ofta snyggast med högklackat till, annars blir silhuetten lite Karlsson på taket.

 

Låg midja med hällor för bälte. Tänk Mick Jagger så får du själva looken framför dig. Ska absolut vara tajta upptill, men kan vara bootcut eller raka nedtill. Viktigast är dock den låga midjan. Passar dig som har pojkfigur och inte så mycket rumpa bäst.

Kick flares

Enkelt beskrivet är detta en modell som är tajt upptill, har bootcut nedtill, men samtidigt är ”kapad” på ungefär halva vaden. Här finns lite olika varianter på både var någonstans byxorna faktiskt slutat, samt vidden på själva byxans nederkant. Mycket mer smickrande modell än du kan tro! Balanserar fint och funkar till både höga och låga klackar. Du behöver dock se över valet av strumpor för denna look och helst köra barbent alternativt knähöga strumpor under.

Psst… Självklart behöver du inte välja byxor av äkta skinn, idag finns en uppsjö av bra fuskmaterial!

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras