Bikinimodellen som passar exakt alla kroppstyper

Har du hittat en bikini eller baddräkt du trivs med denna sommar? Eller känner du dig fortfarande osäker på stranden, gräsmattan eller klipporna när du har på dig dina badplagg?

Netstyles chefredaktör Charlotta äger över 50 olika bikinis och baddräkter. Hon har även varit bikinimodell för Sunkini tidigare i år. Charlotta har en kurvig kroppstyp med fyllig rumpa, markerad midja och ganska stor byst. Det här är hennes dom över vilka badplagg som smickrar de flesta kvinnokroppar:

”En vanlig missuppfattning är att ju större du är, desto mer tyg måste din baddräkt eller bikini innehålla. Alltså, att din kropp ska döljas av mer tyg än smalare kvinnors. Detta tycker jag är bullshit. Jag skulle snarare säga att det är tvärtom. Väldigt få kvinnor klär i mameluck-liknande trosmodeller eller baddräkter med lågt skurna ben. Om du är kurvig tycker jag definitivt att du ska satsa på en trekantsbikini av knytmodell. Dels för att den är praktisk, då du kan justera vidden på trosorna utefter dagsform, genom att släppa efter eller dra åt rosetten som du vill. Och dels för att den rent illusoriska effekten gör att du ser slankare ut.

”En vanlig missuppfattning är att ju större du är, desto mer ska din kropp täckas av tyg. Det är bullshit.”

Trekantsmodellen för behå tycker jag också är snyggast, men har du väldigt tung byst eller vill ha en överdel som är mer stabil (och inte bara duger att sola i) för mer rörliga aktiviteter så ska du förstås satsa på en bikinibehå med mer stöd. Trekantsmodellen som man knyter på halternecksvis i nacken passar alla kroppstyper i övrigt, men är särskilt tacksamma för oss med breda axlar.

Har du byxben på trosorna av boxermodell så ger detta ett bredare intryck. Jag upplever ofta att trosor av medelbred modell även skär in och skapar valkar på sidorna, vilket inte en trekantsmodell gör. Vill du hellre bära en baddräkt ska du även här satsa på en modell med hög skärning, för det gör att dina lår ser längre ut. Du ska helt enkelt bära samma sexiga modeller som verkar vara ’öronmärkta’ för yngre och slankare tjejer, punkt slut! Testa – jag lovar att du kommer att bli nöjd. 

Charlotta i bikinis från Sunkini.

Överlag handlar det också om att pröva sig fram till rätt storlek för DIN kropp och inte stirra sig blind på vad det står på storlekslappen. Här pendlar det enormt från märke till märke, du måste helt enkelt testa dig fram. Jag har exempelvis alltifrån storlek 36 till 44 i badkläder, beroende på vilket märke det är.

Slutligen handlar det om attityden och din hållning. Känner du dig cool i din bikini eller baddräkt blir du per automatik det också. Jag tycker att trekantsmodellen i bikiniväg passar på alla kvinnor, oavsett kroppstyp, ålder eller skick på figuren. Det är den snyggaste bikinimodellen och därmed klär den alla – även dig.”

Supermodellen Ashley Graham och hennes mamma!

Av Charlotta Flinkenberg Foto Sunkini, iStock

 

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras