Bjuden på bröllopsweekend? Smarta packningstips!

Snart är det pingst och många är bjudna på bröllop som ibland kan innebära övernattning på någon trevlig herrgård eller liknande. Så här ska du tänka kring packningen inför en sådan helg för att maximera det bästa av upplevelsen (och minimera skoskav, obehag, frustration och annat…):

Läs även:

Tips för bröllopsgästen:

• Vilken typ av underlag kommer det att vara på plats? Ta reda på detta i förväg så slipper du obehagliga överraskningar. Är det stenlagt golv eller trägolv funkar ju högklackat fint och det ser ofta mest uppklätt ut. Men är det gräsmatta, sand eller kullersten rekommenderas kilklacksskor. Om du har en långklänning är det utmärkt för att ”dölja” ett par platta sandaler eller ballerinas undertill. En långklänning signalerar elegans och man känner sig alltid klädd och fin i en maxidress. Du kan även satsa på en byxdress för komfort plus tjusighet!

• Axelremsväska är att föredra i packningen, helst en med lång rem som du kan bära som crossbody. Kan vara praktisk att ha dagen innan bröllopet, eller dagen efter vid presentöppningen/brunchen om sådan finns. En kuvertväska signalerar fest till själva bröllopsmiddagen och kan dessutom ge flärd åt en klänning som är enkel i snitt.

• Ta med en snygg T-shirt och helst längre, finare shorts, om ni ska göra några roliga aktiviteter under dagen, kanske åka båt eller liknande. Blir svårt att kliva ur båtar eller spela crocket eller liknande med fladdriga klänningar eller tajta kjolar.

• Glöm inte solglasögonen! Perfekta dagen efter om du druckit lite för mycket champagne och dessutom ser man alltid chic ut i shades.

• Baraxlade klänningar är smarta i kombo med en tunnare kofta eller cape, som du kan svepa över dig i kyrkan (där kan det vara lite svalt – och av respekt kan det vara snyggt att täcka axlarna, om du tillhör den konservativa typen…). Plus att din outfit ”förändras” senare på kvällen när du tar av dig koftan/capen. Den kan även vara skön att ha senare på kvällen då ni går ut i en halvljummen sommarkväll för vickning eller liknande.

• Se till att presentkortet/gratulationskortet sitter ihop med själva presenten/paketet ifråga, kanske genom dekorativa snören eller annan fin fästanordning. Annars finns risk för att korten blandas ihop om gåvorna flyttas från ett ställe till ett annat under dagen/kvällen.

• Känner du inte brudparet så väl? Inte lust att lägga mer än några hundralappar på present? Doftljus går alltid hem!

• Slarva inte med manikyr eller pedikyr. Under långa middagar får just händerna många blickar på sig. Samma sak gäller dina fötter om du har öppna skor. Chockrosa eller korall är piggt och funkar till de flesta färger på plagg och är roligare än mesigt ljusrosa eller vintrigt mörkrött.

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock

Läs även: 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras