”Bonde söker fru 2018” – halvtidsrapport: ”En av bönderna har redan hunnit smaska upp alla sina tjejer”

 

Jag kan börja med att säga att årets ”Bonde söker fru” är en av de bästa säsongerna på länge. Nu låter jag som ”Idol”-juryn som år efter år bedyrar detsamma om sina adepter – även fast de vet att de flesta idoler inte ens skulle passa in i en kryssningskabaré. Men nu ska jag inte prata om det! Det är bönderna som gäller. Jag vet inte ens var jag ska börja. Jag vill ju inte heller spoila för er som vill titta ikapp. Jag försöker helt enkelt att lufta lite allmänna reflektioner nu när programmet är halvvägs in i säsongen.

Rubrikerna i pressen

En sån här smaskig rubriksättning har det inte varit sedan Dackefejden, eller åtminstone sedan Anna Ankas första Hollywoodfru-säsong 2009! Häng med:

”Linda Lindorffs råd till bönderna: Man behöver inte ligga direkt”.

”Linda Lindorffs försvar efter böndernas otrohet – Men då brukar jag faktiskt sätta ner foten”.

”TV4 Bonden påkommen – med andra kvinnan: Bondens svek – Jag ångrar mig”.

Tjejernas reaktion efter bondens nakna överraskning: Vad fan!

”Lindorff reagerar – efter snusket på gården”

”Linda Lindorffs hemliga sexkrav på bönderna”

”Tjejernas reaktion efter bondens nakna överraskning: Vad fan!”

Ovanstående är bara från Expressens nöjessida! Tänk er resterande media. Jag tror jag stannar där.

Älskade Linda

Jag ÄLSKAR Linda Lindorff. Jag var orolig att hon skulle ändra stil och börja klä sig i nån influencer-millennial-boho-Coachella-långkjol eller något annat trist! Lyckan var total när hon dök upp i sina sedvanliga jeansshorts. En tradition är en tradition. Ingen annan i världen över 19 år kan bära upp dylika plagg med samma värdighet och bravur som Linda. I år varvar hon en modell med broderad nederkant med en lite vidare camo-modell. Dessutom kör hon med lite kortare skaft på sina gummistövlar. Det tycker jag var ett bra beslut.

Ingen annan över 19 år kan bära upp jeansshorts med samma värdighet och bravur som Linda

Lindas entusiasm har inga gränser och hennes lyckotårar tar aldrig slut. Jag kan inte få nog av den positiva känslan hon utstrålar, så jag kastar mig över hennes blogg efter varje avsnitt för att vara säker på att jag inte missar något.

Bönderna

Jag tycker att produktionen har fått ihop ett bra gäng i år. De är mellan 26 och 33 år. Däremot saknas det seniorer i huvudprogrammet. Det finns dock en supercool kvinna på 55 år i webbversionen ”Kärlek åt alla”, som förresten är ett ännu smaskigare program än linjär-TV-versionen, men det tar vi en annan gång.

Därför publiceras inte böndernas efternamn

I år har de valt att inte publicera böndernas efternamn. Konstigt kan tyckas men det är av taktiska skäl. Förra året sökte nämligen en del brevskrivare upp sina bönder INNAN programmet började spelas in! Följden blev att de bönder som hade handplockats av produktionens castingansvariga enligt konstens alla ”jävligt bra TV”-regler, hittade sina partners innan ens kamerorna slogs på! Förstå paniken att hitta ersättningsbönder. Som mediamänniska kan jag relatera till stressen, precis som när en modell plötsligt blir sjuk dagen innan en plåtning.

Simon 26 år, mjölkbonde från Öland.

Här har castingen gjort ett kanonjobb. Att se en lite smånördig men fin bonnapöjk, som känns direkt hämtad ur en John Steinbeck-roman, förvandlas till värsta Hugh Hefner på bara tre avsnitt är modern TV-historia. Jag var i chock. På speeddejtingen i första programmet vågade han knappt titta upp på tjejerna när de kom in. Nu efter ett par avsnitt har han redan hunnit smaska upp alla sina tjejer! Han har även blivit mer smooth än ”It wasn´t me”-Shaggy! Pojken går nämligen ner på semantiknivå när han ska försvara sina eskapader: ”Jag vet att du har kysst alla andra tjejer”. Replik från Simon: ”Nejdå, jag har bara pussats, jag har faktiskt INTE hånglat”. Han satsar dock mer på kvantitet. Den senaste tjejen var tyvärr inte imponerad av kvaliteten i själva kyssandet.

 

Susanna 27 år, mjölkbonde från Valdemarsvik.

En supercool och tuff tjej som jag har som favorit. Hon sköter sin gård med ena handen och dansar balett med den andra. Tyvärr är inte hennes val av livspartner hennes starka sida. I början hade jag svårt att förstå att hon kunde vara singel. Men efter ett tag kryper det fram att hon är totalt känslostyrd och kanske inte alltid tänker sig för. I första programmet får man träffa hennes pappa som kärleksfullt tittar på henne och lakoniskt konstaterar: ”Vi får hoppas att det går bättre den här gången”. Burn! Kombon av kärlek och kritik i den meningen är sådant som bara ens 40-talistföräldrar klarar av att leverera. Mer vill jag inte säga än att det är hur spännande som helst med hennes killar.

 

Per 33 år, skogsbonde från Vimmerby.

Det här är en fin kille! Jag älskar Per. Positiv, glad, känslig, talangfull, konstnärlig, ekonomiskt oberoende, intelligent. You name it! Hur kan denna man vara singel?! Efter ett par avsnitt visade det sig att det kanske inte fanns så mycket kvinnlig fägring att hämta i grannskapet. Det verkar inte ha hänt så mycket i den småländska skogen sedan kommandorans korvstöld. Problemet med Per är hans val av kvinnor. Det har slunkit med en riktig Annie Wilkes-karaktär som jag fruktar ska gå all in-Lida på stackaren. Brrr… Håll ut Per!

 

Erik 25 år, Hönsbonde från Hörby.

Jag vet inte var jag ska börja. Killen ser trevlig ut. Men han är sååå trög och robotaktig. Han har haft noll kroppskontakt med sina tjejer. Han vill vara ”rättvis” mot alla och välja sedan när ”det är dags”. När det är dags för vadå? Giftermål? Inte ens det kan han svara på. Linda blir mer och mer förtvivlad vid varje besök. Jag blir alldeles orolig över att hon ska bli deprimerad efter nästa visit hos Erik. Hon ställde honom mot väggen och frågade vem han skulle välja om han var tvungen att gifta sig. ”Det blir nog lättare att hoppa från en bro än att svara på den frågan” var hans entoniga svar. Linda var i chock. Jag höll på att tappa mitt glas Pinot Grigio på min fusk-sisalmatta! Under tiden killen ska bestämma sig så verkar han driva rena arbetslägret på gården. Medan andra bönder skulle nojsa och kuttrasjua vilt med sina flickor så kommenderar han dem att rensa ur hönsgården och kitta om lagårdsfönstren! Men på riktigt! Skärpning. Som sagt, jävligt bra TV.

Jag höll på att tappa mitt glas Pinot Grigio på min fusk-sisalmatta!

Millennial-wiki (eller för er som helt enkelt har luckor i er intellektuella kultur-koll):

John Steinbeck var en amerikansk författare som mestadels skildrade tragiska öden på den amerikanska landsbygden under depressionen på 30-talet. Orkar ni inte läsa hans tegelstenar så kan ni se filmatiseringen av ”Möss och människor” från 1992 med Gary Sinise och John Malkovich.

Annie Wilkes är en karaktär i Stephen Kings roman ”Lida”. Romanen handlar i korthet om en galen kvinna som räddar sin favoritförfattare efter en bilolycka. Hon tar hem honom till sitt ensligt belägna hus och börjar ta hand om honom eftersom hon är sjuksköterska. Hon får läsa manuset till hans nya roman och tycker inte om den. Sedan börjar Stephen King helvetet. Orkar ni inte läsa tegelstenen kan ni se den utmärkta filmen från 1990 med James Caan och Kathy Bates, som fick en Oscar för rollen som Annie.

Kommandoran är en elak karaktär i Astrid Lindgrens böcker och filmer om ”Emil i Lönneberga”. Hon bodde i socknens fattighus och var ett snålt och girigt fattighjon som var otäck i största allmänhet.

Bonde söker fru visas på TV4 varje onsdag kl 20:00.
Programmet kan även ses på TV4 Play och C More

Av Carlos Norlén Foto TV4, C More

Fotnot: Carlos Norlén är Netstyles nöjesredaktör och skriver även regelbundet om vin och andra ädla drycker för Netstyle. Han arbetar som DJ, modefotograf och driver podden Dos Gardenias tillsammans med sommelier Amalia Gonzalez Stöckel.
Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras