Chanel x H&M: bilderna från lyxigaste designsamarbetet!

Chanel gör till våren ett designsamarbete med H&M och följer flera tidigare lyxmodehus närmanden till en budgetkollektion. Versace, Isabel Marant och Marni är bara några ikoniska designermärken som tidigare samarbetat framgångsrikt med den svenska modejätten.

Chanels chefsdesigner Karl Lagerfeld var faktiskt först ut att göra samarbete med H&M, vilket var en avgörande del för processen:
– Jag visste sedan tidigare att H&M var rätt aktör för att ta sig an ett couturevarumärke som Chanel, med hantverkstraditioner som ska möta en urban publik. Det blir ett spännande möte, säger Lagerfeld i ett pressmeddelande.

De karaktäristiska boucléjackorna syns i kollektionen men med en mer ungdomlig touch för att passa en yngre målgrupp. Romantiska klänningar med flera lager av volanger och skir spets var ytterligare en utmaning för Lagerfelds designteam att ta fram, med tanke på de snäva kostnadsramarna i materialväg. Givetvis finns en tolkning av Chanels Boy Bag med i kollektionen, som passande nog har fått namnet ”Girl Bag”, men för första gången i historien är den gjord av syntetskinn, vilket gör att prislappen blir mer human. Det tackar vi för, eftersom originalet kostar ungefär 40.000 kronor.

Netstyle älskar även de silverfärgade sneakersen ur kollektionen och tror att det här blir exakt den hype och publiksuccé som H&M behöver nu efter några år av svajig försäljning.

Kollektionen Chanel x H&M släpps i butik den 23 april. 

Boucléjacka, 2399 kr.

Sneakers med metalliceffekt, 1599 kr. Tvåfärgade mules, 1999 kr.

Aprikos klänning med volanger, 3499 kr. Duvblå klänning med volanger, 4199 kr.

’Girl Bag’ av syntetskinn, 2095 kr.

UPPDATERAT: Yes, detta var ett aprilskämt, hehe… Men håll med om att det vore ett fantastiskt designsamarbete!

 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras