Gud, börjar ju låta som en repig skiva nu, men det har varit en minst sagt intensiv start på hösten för min del! Jag har inte haft möjlighet att prioritera mina sociala medier, alls. Samtidigt så saknar jag den kontakten med er, mina läsare, så jag tänker prioritera annorlunda framöver faktiskt! Ska sänka ribban och ambitionsnivån något gällande vad mina blogginlägg ”måste” innehålla och istället bara ösa ut uppdateringar lite oftare. Så gör ju framgångsrika influencer och jag måste bli bättre på att inte övertänka så mycket utan bara producera material, helt enkelt. Får bli min nya approach!

Gällande mitt liv i övrigt så är det fortfarande fokus på mycket stylinguppdrag och intervjuer/fotograferingar vilket roar mig mycket! Då får jag utlopp för min kreativa sida och jag BEHÖVER verkligen den biten i min yrkesroll, för enbart skrivandet är inte tillräckligt för mig. Jag behöver kläder, färg, form, kombinationer, möten med människor, att se folk ”lysa upp” när de får på sig något man ser att de trivs i -en härlig känsla. Jag vill göra mer sånt!

Zeina i Monika framför plastgranen som vi använt SÅ mycket senaste veckorna!

Och så har jag gjort ett superkul jobb för M-Magasin med att intervjua och styla tre kända kvinnor som ska prata om julen. Monika Ahlberg, Zeina Mourtada och Mischa Billing. De är alla tre starka personligheter med vitt skilda karaktärer som man behöver ta hänsyn till gällande val av kläder och smycken.

Mischa får håret fixat av makeup-Anna. Kostymen från Hunkydory ÄLSKADE Mischa! Den älskade henne tillbaka, som ni kan se…

En riktig utmaning, men så otroligt kul och dynamiskt jobb i studion!

Vi blev alla inblandade väldigt upplyfta av den samlade kvinnokraften och skaparglädjen som uppstår när man jobbar MED varann i såna här situationer. Kul!

ASDASD

Jag var lite nervös inför att styla Mischa eftersom hon utstrålar sån pondus och integritet. Var rädd att hon inte skulle gilla plaggen jag valt åt henne. Men hon var underbart medgörlig och hoppade glatt i alla knasiga looks jag plockat fram utan att krångla. Så härlig inställning!

Hon sa ”Förut var jag mer tveksam och sa oftare nej när stylister ville testa nya looks på mig. Men nu känner jag mig för gammal för sånt. Jag tycker bara det är roligt när någon vill köra lite mer edgy looks!”.

Detta Kermitgröna, tvådelade stickade sett kommer från Nümph!

Hon blev väldigt förtjust i vissa av plaggen och ville behålla dem, vilket alltid är ett gott betyg. Då har jag läst av hennes stil någorlunda väl.

När jag arbetar med styling bär jag ofta helsvart. Kanske för att stilla sinnet från övriga färgstarka intryck med plaggen, med alla glittriga smycken och alla saker att hålla reda på i huvudet samtidigt. Min sköna outfit är från Zara (inklusive bootsen som jag ÄLSKAR) och halsbandet är från Ioaku.

I vanlig ordning så förbereder man som stylist kanske 85% fler outfitkombinationer än de som faktiskt används på plats. Detta för att det är mycket värre att ha för lite kläder att välja på än tvärtom. Här är några jättefina looks och kombinationer som inte kom med helt enkelt – denna gång:

Jag har dock ytterligare en större plåtning (fast för amelia denna gång) med en känd skådespelerska på gång om en dryg vecka så jag tror att jag kanske sparar några av dessa looks tills den fotograferingen.

 

 

Promenaderna har fått stryka på foten! Tyvärr… Bara gått 2-3 ggr/veckan den senaste tiden.

Efter en ganska lugn sommar när jag ironiskt nog undrade lite oroligt om jag skulle få ihop tillräckligt med jobbuppdrag i höst pga pandemin och en del annat, så har höst brakat igång helt fullständigt med jobb för min del.

Klädhäng i studion inför fotografering med Tilde de Paula.

Utan att överdriva har jag aldrig jobbat så mycket de senaste tre-fyra veckorna sedan jag startade eget. Och då har jag ändå jobbat mycket förut…

Stressinfektion i ögat som såg för JÄVLIGT ut i flera dagar. Blir ofta så efter flera dagar med 17-timmars arbetspass…

Dels har jag ju startat upp en egen kursverksamhet där jag coachar kvinnor till att göra en hälsoförändring. Intresset blev rekordstort och det ramlade in fler deltagare än jag hoppats på. Hur kul som helst, men även något som tar otroligt mycket arbetstid. Otroligt mycket.

I Falun på boklagret som har Cissi Wallins bok, som jag arbetar med gällande PR mm.

Och så frilansar jag för några olika magasin som både stylist och journalist. Där kommer uppdragen mer ryckvis, men av någon anledning så kommer de alltid i en klump när deadline är i princip samtidigt.

Mitt dressingroom är numera mer ett arbetsrum för stylingjobb! Här med rekvisita inför julfotograferingar till årets magasin med jultema.
Julstämning i studion var det här! Den snygga granen från Artflowers fick äran att bli stylad av mig…

Jag har gjort några kul omslagsfotograferingar + intervjuer för amelia och även inredningsnischade texter till Elfa (alltid kul med dessa makeoverjobb! Kolla även in detta, detta och detta som jag gjort), samt vissa hemma hos-reportage för Sköna Hem, och fler jobb är på gång inom de närmaste veckorna av mer roddig karaktär.

Jag och sköna Tilde de Paula i studion. Tomten kommer från Rusta!
Finns det inga lussekatter att köpa i september får man baka sin egen rekvisita! Alltid en utmaning att göra jultema så långt i förväg…
Då Tilde är en upptagen kvinna blev det lite tajt om tid när så många bilder skulle tas, men som det proffs hon är levererar hon utan tjafs!

Förutom mina ordinarie uppdrag som journalist, stylist och PR-konsult så har det även droppat in en del reklamsamarbeten för mig i min roll som influencer. Jätteroligt! Men även det något som måste göras. Man kan liksom inte bara ta en bild med mobilen och tro att man är klar efter det (om någon kanske trodde det…). Nej, det är en tydlig brief från kund som sedan ska förberedas, fotograferas, filmas, redigeras, korrläsas, godkännas och därefter publiceras. Bland annat har jag promotat Readly och Apotek Hjärtat (ni hittar de respektive erbjudandena på min instagram @flinkenbergstyle).

Här ligger jag och läser ett modemagasin digitalt! Helt naturligt, haha…
Vissa har en charkbricka – jag har en beautybricka!

 

Jag har tackat nej till exakt alla inbjudningar och PR-jippon och event och liknande under denna extremt hektiska period. Det enda jag har prioriterat är jobbet och familjen. Eftersom jag tappade rösten tillfälligt (på grund av att spelat in drygt 40 röstanalyser som feedback till mina kursmedlemmar) fick jag avboka planerad medverkan i en podd (sköt upp det till i slutet av oktober). Hälsan, vänner och annat har fått vänta. Sorry! Men så är livet ibland. Har inte tränat överhuvudtaget, gått några godtyckliga promenader, inte fixat naglarna, knappt tvättat håret och gått upp några stresskilon. Men skitsamma – ibland ser livet ut så här! Jag accepterar det då jag vet att det inte är en permanent situation.

Passade dock på att återhämta mig någorlunda på Hotel Birger Jarl förra helgen med familjen. Så perfekt med staycation som det går fort att åka till.

Brukar äta fisk på restaurang som några av er kanske vet, men just denna gång valde jag KÖTT!

Ljuvligt att få sätta sig vid dukat bord och äta trerätters utan att behöva tänka på att handla, laga mat och diska.

Räck upp en hand ni som tycker att Toast Skagen är världens godaste förrätt! MÅSTE serveras med stekt bröd, mums…

Kunde spendera kvalitetstid med barnen och låta dem tala till punkt och hinna lyssna utan att känna mig stressad, vilket var välbehövligt.

Härligt att kunna ta av sig sminket och kasta sig ner i fluffiga hotelltäcken och lägga sig tidigt utan att sitta framför datorn till två på natten och panikjobba!

Nu har jag fyllt på lite energi igen! Denna vecka är också superintensiv, men inte lika jobbig som förra. Igår höll jag på en hel DAG bara med att fixa logistiken med returer av utlån för plagg och rekvisita till tidigare julfotograferingar mm. Det har varit kaos här hemma i huset med alla påsar och kartonger men nu är allt äntligen tillbakaskickat! Och idag kommer nya saker för nästa plåtningar, haha, det tar liksom aldrig slut… Imorgon är jag konferencier på detta intressanta event som jag delvis håller i – kom gärna dit om du är i Stockholm! Finns fortfarande lite biljetter kvar.

Kyckling, potatis, keso och ruccola – yes!

Efter det är det dags för mig att återgå till mitt mer ordinarie, hälsosamma liv med dagliga promenader, träning och mer balanserad mat igen! Går ju liksom inte att äta på restaurang flera dar i veckan, kasta i sig två Kexchoklad istället för lunch och sova 4-5 timmar/natt i längden. Nä, dags för lite egentid efter denna jobbpeak! Hur mår ni?

 

Flera av er har nog inte riktigt koll på VAD exakt mitt jobb går ut på. Vilket kan bero på att jag knappt vet det själv, haha…! Skämt åsido så driver jag ju olika företag som har lite olika inriktningar och fokus. Den här veckan såg det exempelvis ut så här: Måndag: Rodda inför event, hitta intervjuobjekt till artikel, spela in reels till instagram. Tisdag: Projektleda event. Onsdag: Leta efter rekvisita och möbler till fotografering, samt förbereda intervju, samt aktivera kursstart för Viktcoach. Torsdag: Arbeta med Viktcoach, ringa in kompletteringar inför fotografering, planera moodboard för plåtning, ringa fotograf för att stämma av, uppdatera sociala medier. Fredag: Leta efter case att intervjua till artikel, skriva klart en tidigare intervju, köpa rekvisita till fotografering, ta emot sju miljoner budpåsar och bära upp till mitt moderum (våning 3 i huset). Lördag: göra telefonintervju med psykolog/författare som släppt ny bok (inför en artikel), göra personliga analyser till Viktcoach, uppdatera sociala medier. Söndag: förbereda bilder inför fotografering måndag samt baka lussebullar (!) som ska ingå i ”rekvisitan” (går ej att köpa lussekatter i september och tidningen kommer ut strax innan jul…), jobba med Viktcoach.

Dels så är jag frilansjournalist och stylist. Det innebär att jag skriver för andra magasin och tidningar och gör intervjuer. Ibland stylar jag även intervjuobjekten ifråga. Jag arbetar för uppdragsgivare som amelia, Sköna Hem, Hus & Hem, Aftonbladet, M-Magasin m fl.

Med systrarna Graaf under en omslagsplåtning i början av året.

Just nu förbereder jag exempelvis en större fotografering och intervju som sker imorgon, med härliga Tilde de Paula. Temat är jul så moderummet (mitt dressingroom) är fullt av plastgranar, julgranskulor, dukar, kuddar mm.

Många av mina jobbluncher ser ut så här, något som jag slängt ihop av protein, kolhydrater och fetter och äter framför datorn.

Eftersom mitt jobb i huvudsak är stillasittande framför datorn försöker jag komma ut på promenader med maken en timme varje dag. Det är vår hela egentid, som vi inte alltid får till, men oftast.

Jag har även nu i höst återupptagit styrketräning, som jag försöker köra 2-3 pass i veckan, här på Friskis i Sollentuna. Har ju hyfsad kondition pga promenader och viss löpträning (har löpband hemma i källaren) men musklerna är i princip obefintliga eftersom jag slutade gå på gym i och med pandemin. If you don’t use it, you’ll lose it, som det heter… Så i höst blir fokus på att bygga upp den här rätt svaga kroppen så att den blir stark igen.

Träningen är inte enbart av utseendemässiga skäl (även om det är en fet bonus, ska inte ljuga nu…), utan för att jag behöver en väl rustad fysik för att hantera den jobbstress som denna höst/vinter innebär. Att vara stark fysiskt har alltid gjort mig stark psykiskt också.

Förutom skriv- och stylinguppdragen arbetar jag som PR-konsult och projektledare för Cissi Wallins olika event och mediaprojekt. Det kan vara alla möjliga sorters uppdrag, som att lansera böcker, boka föreläsningar eller som nu senast – arrangera ett författarevent.

Mina coola lackbrallor kommer från Ahlvar Gallery, du hittar dem här! //REKLAMLÄNK//

Det var på Södra Teatern och jag var med och bokade lokal, styrde upp det administrativa, agerade konferencier på scen osv. Då eventet var så pass lyckat och uppskattat planerar vi ett nytt sådant i slutet av september.

Och så har jag förstås mitt senaste företagsprojekt, kursverksamheten med Netstyle Viktcoach. Nu är det rekordmånga kursdeltagare som började 1 september så det är hyfsat svettigt för mig att få tiden att gå ihop nu. Men självklart är det bara lyxproblem! Jag har valt den här livs- och arbetssituationen helt själv och är väldigt lyckligt lottad över att kunna försörja mig på sånt jag gillar, som är kreativt stimulerande. Det är dock (som alla jobb) betydligt mindre glamouröst än vad det kanske ser ut så här i sociala medier. Också. Visst, jag får träffa spännande människor, jobba med sånt jag tycker är kul och jag bestämmer själv över min tid.

Mitt dressingroom fungerar mer som arbetsrum inför större fotograferingar. Just på denna bild är det dock välstädat…

Men det innebär också att jag jobbar exakt alla helger. Året om. De flesta kvällar också. När folk på somrarna frågar mig och min man när vi ”ska ha semester” blir vi alltid förvirrade över vad vi ska svara. Vi kan aldrig ta semester helt och hållet som egenföretagare. Det är ingen som ”tar hand om oss”. Å ena sidan kan vi bestämma en dag att vi stänger datorn och drar till IKEA för att köpa kontorsstolar. Och så jobbar vi igen det på kvällen. Å andra sidan så kan vi inte ”checka ut” i tre veckor och aldrig kolla mailen. Skulle liksom inte funka. Ever.

T-shirt från Zara, merinoullkavaj från Stenströms, klicka här//REKLAMLÄNK//, kjol från Ahlvar Gallery, klicka här. Sneakers, Adidas. Väska, Olympus. Solbrillor, Tom Ford.

Skulle jag vilja ha det annorlunda? Nej, inte i nuläget. Men att ha så pass många parallella projekt på gång + att vara en närvarande mamma/fru innebär att jag helt enkelt prioriterar bort mkt annat. Blir liksom inget binge-tittande av TV-serier, åka in till stan och fika med kompisar, fixa manikyr eller ta lunchmöten med samarbetspartners. Hinner inte! Hur ser din jobbsituation ut? Berätta!

Denna veckan var årets hittills mest intensiva så det var skönt att få avsluta den med kvalitativt kompishäng med min bästis HuldaClarion Hotel Stockholm. Sommaren kom tillbaka tillfälligt och solen lyste varmt och hoppingivande på oss.

Vi började med att hänga i deras Elements Spa, där vi drack cava i frostade glas, simmade i den uppvärmda poolen (som delvis är inomhus men även utomhus), skvallrade om allt som hänt sedan senast och kände axlarna sakta sänkas.

Sen sminkade vi oss på rummet och laddade med godis. Är inte alltid förfesten det roligaste när man inte setts på länge?

Därefter promenerade vi ner till restaurangen Eatery i foajén som är lite cajun/tacos-inspirerad. Så skönt att allt är inomhus under samma tak och att det är krypavstånd till rummet så man slipper ta med jacka och kan ha högklackade och vackra skor!

Hulda åt fishtacos och jag tog någon nachotallrik, sedan blev det högrevsburgare.

Och avslutningsvis churros med chokladsås och jordgubbar. Churros är ju en av mina absoluta favoritdesserter! Jag brukar även göra det hemma, faktiskt. Inte så svårt som man tror men ganska tidskrävande.

Fantastisk fotokonst pryder väggarna utanför restaurangen. Eftersom jag och Hulda arbetar som stylister blev vi mycket fascinerade över hantverket bakom bilderna.

Slutligen gick vi upp på rummen och fortsatte snacka. Inte så ofta man får chans att tala till punkt utan att bli avbruten av måsten som att hämta barn från träning, plocka undan disk eller annat. Ja, ni fattar!

Hotellfrukosten levererade!

Ett helt overkligt magiskt mysigt dygn som tog slut alldeles för snabbt! Vi har skrattat och hunnit tala allvar, om livet, om det förflutna, om nuet, om framtiden. Så tacksam över mycket just nu insåg jag, på väg hem från hotellet. Är fulltankad med energi nu, samtidigt som jag är helt slut (blir ju så efter såna här vistelser av märklig anledning…). Tack livet, jag är på en bra plats just nu och ska verkligen göra mitt bästa för att fortsätta njuta av hösten!

Bestieselfie!

Jag hade på mig en krämfärgad sidentopp från Ahlvar Gallery, klicka här (verkar slutsåld i den färgen jag har…). Halsband från pfg Stockholm, klicka här. Armband från Caroline Svedbom. Kjolen är gammal och kommer från Day, du hittar en snarlik här. Pumps från Stinaa J. Clutchen från Zara är asgammal, snarlik hittar du här

 

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Ni verkade uppskatta mina behind the scenes-bilder från jobb där jag stylar och har intervjuat kända människor. Vad kul! Så här kommer ytterligare ett sådant inlägg.

Min favoritbild, som inte ens kom med i tidningen pga utrymmesbrist…
Accessoars-arsenalen till denna plåtning. Loreen hade dessutom flera egna coola smycken som vi använde till bilderna.

Jag glömmer ofta bort hur mycket jag tar för givet att folk förstår hur det går till inför en fotografering som exempelvis ett omslag med reportage för en stor tidning som amelia. Men det är ju självklart att det inte är något alla har koll på. Jag vet exempelvis inte hur det går till under en arbetsdag för IVA-sjuksköterska i detalj (gissningsvis betydligt mer stressigt och framförallt en miljon gånger viktigare jobbuppdrag förstås).

Den här bilden fick inte heller plats i reportaget. Body från Gina Tricot och jeansjacka med fjädrar från Pello Bello.

Till att börja med så underskattar nästan alla (inklusive vi själva som arbetar med detta, trots att vi har åratals erfarenhet) hur lång TID det tar att skapa såna här bilder.

Skinnbyxor från Stand, toppen är från Gina Tricot, örhängen från pfg Stockholm, klicka här. Ärmarna tillhör en jeansjacka från PelloBello som jag demonterade inför just denna look. Bootsen är Loreens privata. Jag vill minnas att Loreen gillade denna bild/look mest av alla bilder vi tog. 

Det här är andra gången jag är med och fotograferar superstjärnan Loreen. Första gången var då hon precis slagit igenom med världshiten ”Euphoria”. Jag såg Loreen uppträda i första delfinalen av Mellon och minns att jag på måndagen efter den helgen bestämde att vi skulle sätta henne på omslaget till CHIC (som jag då var chefredaktör för). Hon hade ännu inte vunnit hela Melodifestivalen, men jag sa tvärsäkert: ”Trust me, jag är HELT säker på att hon kommer att vinna hela skiten, även Eurovision”. Och the rest is history! Då var vi tvungna att agera snabbt eftersom pressläggningen för tidningar som CHIC var långt framåt och för att inte utgåvan skulle komma ut försent behövde vi plåta henne omgående. Hon hamnade då på omslaget rätt så exakt tajmat till finalen, som hon vann.

Jag har alltid jäkligt roligt ihop med Loreen, hon är helt oberäknelig och har skruvad humor ena sekunden och växlar sedan till knivskarpt allvar den andra. Aldrig en trist sekund!

Den här gången gällde uppdraget amelia, att styla och intervjua Loreen för en omslagsintervju.

Body från Gina Tricot, vit skinnjacka från Stand Studio.

Loreen är en annorlunda artist att styla. Å ena sidan vägrar hon ta på sig vad som helst (man lurar liksom inte på Loreen volanger eller plisserade gulliga kjolar, om man nu skulle få för sig en så konstig idé) – å andra sidan har hon ett personligt och kreativt uttryck och är väldigt följsam och skicklig på att agera framför kameran. Så i princip allt hon tar på sig blir vackert på bild.

Tyllklänning från PelloBello. Skinnjackan är Loreens privata. Solglasögon från Saint Laurent/Synoptik.

Jag skissade fram ett moodboard med referensbilder och färger/material som jag trodde skulle falla henne i smaken och tursamt nog gjorde det det. När jag stylar kända människor tar jag alltid hänsyn till deras personliga stilpreferenser, så att de inte ser ”utklädda” ut. Men samtidigt vill jag alltid smyga in något i detaljerna i looken som man kanske inte har sett personerna i tidigare.

Först behöver jag låna kläder från olika presskontor som jag sedan hänger upp i mitt dressingroom och tänker ut olika kombos kring.

I Loreens fall var det en utmaning att få henne att bära andra färger än svart… Ytterligare en dimension som utmanar vid såna här fotograferingar är att jag får sätta mina egna preferenser åt sidan. Om uppdragsgivaren önskar en viss färg på bakgrundsfonden eller har övriga tankar om omslagets uppbyggnad stylingmässigt, då behöver jag leverera detta. Det är dom som är kunden, det är dom som betalar. Man får gilla läget, alternativt kompromissa lite.

Fotografassistenten tar en för laget och bär ett av plaggen som Loreen var tänkt att ha, för att ställa in ljuset. Vi bestämde sen att hoppa just denna kappa.

I amelia-fallet så var jag exempelvis väldigt förtjust i den lila fonden då den kontrasterade så snyggt mot de vita plaggen, plus att mitt färgtema för hela jobbet gick i svart, vitt, lila, rött (och liiiite rosa). Men amelia slog bakut och ville absolut inte ha lila färg på omslaget (det säljer tydligen dåligt), så då fick det bli rosa istället!

Denna bild föll amelia i smaken så den placerade dom på omslaget!

Rosa är inte direkt det man förknippar med Loreen, haha… Inte en gräddbakelse till rosa tyllklänning heller, men hon var ödmjuk och flexibel nog att låta oss ta några bilder i den klänningen (trots hennes skepsism) ändå. Jag älskade den looken, men Loreen var inte lika övertygad. Gillade ändå att hon testade! Jag är nog den första (och sista…) stylisten som fått henne att ta på sig något sådant.

Fotograferingen tog kanske nio timmar. Utan paus. Det blev en misskommunikation mellan mig och fotografen, jag stressade på och ville dra efter sex timmar men han ville passa på att fortsätta plåta eftersom teamet hade så bra ”flow”. Stackars Loreen protesterade inte utan levererade energi rätt in i kaklet utan att gnälla en enda sekund, som det proffs hon är.

Jag gillade den här looken, men röstades ner av resten, haha…

Den här fotograferingen gjordes strax innan påsk. Vi visste redan då att reportaget inte skulle publiceras förrän i slutet av augusti. Det var massor av andra planerade omslag som först skulle tryckas och komma ut i butik. Så när tidningen väl kommer ut får jag nästan en chock eftersom jag i princip har hunnit glömma jobbet och gått vidare med andra projekt.

Loreen står inte stilla en sekund framför kameran, något som gör henne både väldigt intressant att porträttera, men också aningen utmanande inför just omslagsbilder. Här behövs att skärpan, ögonkontakten och leendet sitter perfekt och då behöver man ta ungefär en halv miljon varianter till bilder.

Det var en hel del fixande med denna bild, eftersom orden handmålades på Loreens kropp av makeupartisten (som fick sudda och flytta på bokstäverna flera gånger när det visade sig att det inte blev en bra vinkel med texten mot kameran osv).
Jasmine fick testa olika sorters penslar på sig själv innan hon började ”skriva” på Loreens hud.
Vi bestämde oss för en neutral makeup, men däremot fick Jasmine leka en del med läpparna, som gick i olika starka pigmenterade färger som orange, rött och rosa.

Sammanfattningsvis en jättekul och tuff plåtning då Loreen är så eklektisk och spirituell till sitt väsen, så intressant som person och så nyfiken på mode. Intervjun kan du läsa här.

Fotograf var skickliga Karl Nordlund och makeupartist var Jasmine Lundmark. Håret fixade Khaddy.

Trötta men nöjda!
Den här fina hästen dök upp på min promenad häromdagen!

Jag har flera saker att vara nöjd och stolt över som inträffat denna vecka! Dels har jag äntligen fått mitt diplom och kan nu titulera mig som certifierad kostrådgivare och coach efter en del svettiga veckors studerande (har blivit mycket plugg om matspjälkning, hur man beräknar nutrionsfördelning mm till olika individer), grattis till mig!

Diplomet har bland annat firats med denna godis-charkbricka! Nej, jag åt inte upp hela själv… Men visst är det fint att presentera godis på detta vis? Perfekt när man bjuder hem några vänner på middag, efter maten.

Jag är också stolt över mina kursdeltagare i Netstyle Viktcoach, som jag nu coachat klart (både maj- och juni-gänget har nu gått färdigt sina 12 veckor och har fått sina hälso-körkort). Det som är särskilt spännande i slutfasen av kursen är då deltagarna själva får ta nya bilder och mått – i samband med utvärderingen. Man tänker ju inte alltid på att viktminskning och hälsoförändring ofta är en långsam process (i alla fall den metod jag förespråkar som bygger på slowfix och inte quickfix), och ser man inte resultat exakt omgående blir vissa (typ alla…) väldigt otåliga och uppgivna och då behöver man verkligen bli peppad för att fortsätta. Men när man slutligen både SER och KÄNNER själva nyttan av det man gör för sig själv så blir det alltid mycket lättare att fortsätta! Vi behöver tiden eftersom man inte ser förändringen direkt. Titta bara på de helt fantastiskt fina resultaten här:

Vill du läsa om dessa tidigare kursdeltagares upplevelser och recensioner från kursen så får du gärna gå in och läsa här. Jag tycker det är så rörande att läsa om kvinnor, som inte bara tagit tag i sin vikt, utan främst börjat prioritera annorlunda i sina liv. Som får kvitto på att de KAN förändra. När man förändrar maten och vardagsmotionen och styr upp detta är det inte ovanligt att man börjar snegla på andra områden i livet också som man gärna vill utveckla. Jag älskar att kunna vara delaktig i den typen av processer!

Som denna kursdeltagare, Anna, 34 år, som har gått ner 13,6 kg från 103 till 89,6. Hon hade en låg vardagsaktivitet då hon anmälde sig, under 5000 steg/dag. Idag går hon mellan 15 och 18 tusen steg om dagen! Anna säger själv att hon har fler kilon att gå ned, men att hon tar det i egen takt nu och vet att det kan ta tid, men redskapen för att lösa det på egen hand har hon nu fått.

Så hur går det för coachen själv då med balans av framsteg, snedsteg och steg här i livet? Jo, tack – jag parerar all coachingverksamhet för Netstyle Viktcoach med mitt övriga liv så gott jag kan! Promenader har det faktiskt blivit ganska dåligt med senaste veckan. Av tidsbrist. Men istället har jag fått till flera träningspass på Friskis, vilket jag är nöjd med. Jag vill bygga upp musklerna igen och särskilt öva på min flexibilitet eftersom jag är stel i kroppen pga allt jobb vid datorn. Jag ska ge mig själv tid att bygga kroppen i lugn och ro. Inte hetsa, inte haka på pass som andra tycker är kul men som jag avskyr.

En bra draghjälp att komma iväg och träna är min väninna Kattis, som dessutom är instruktör på Friskis!

Jag har varit viktstabil ganska länge nu och ligger mellan 64 och 67 kilo vilket jag tycker är en bra nivå. Eftersom jag lär mig mer och mer om kost så ser jag till att äta så välbalanserat jag bara kan, 80% av tiden. Och sen tillåter jag mig själv att njuta av mer onyttig mat på helger eller andra tillfällen.

Jag är just nu inne i en fisk och potatis-period, med grönsaker. Äter det 4 gånger i veckan!

Jag har blivit bättre på att både välja men även välja bort, av egen vilja. Inte påverkad av tvång, löften, lockelser, hot eller annat. Det är numera viljestyrt hur jag sköter min kropp (och inte ”måste”- eller ”borde”-styrt).

Jag vill äta nyttigt och näringsrikt (eftersom jag vet att jag mår bra och får energi av det, men framförallt för att det är gott – jag äter ingen nyttig mat som är äcklig, det är ju helt bort i tok att göra så). Jag vill fortsätta dricka prosecco och äta godisbricka på helgerna och har noll ångest kring det eftersom jag har lärt mig att hantera mängden. Jag vill röra mig varje dag eftersom jag sitter still i övrigt. Jag vill lägga mig tidigare eftersom jag är less på att gå omkring och gäspa och inte ha energi nog åt alla roliga saker jag vill ta tag i. Jag är väldigt nöjd med den balansen och hjälper gärna dig att nå den insikten också – om du vill.

Just nu har vi ett särskilt förmånligt erbjudande på kursen som startar 1 september, då får du detta fina beautypaket från Clarins på köpet! Men platserna börjar nu ta slut och september är ju väldigt snart, så vill du boka behöver du göra det idag! Här hittar du information om hur du anmäler dig. Skulle vara så roligt om någon bloggläsare vill delta i kursen!

KÖPTIPSEN INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Charlottes ursnygga och mycket figursmickrande baddräkt kommer från Scampi!

Ni kanske minns att jag gjorde en kul plåtning i somras, hemma hos Charlotte Perrelli? Det var för tidningen amelia och nu är reportaget ute i butik (eller, det kan ha hunnit kommit ut ett nytt nr, har inte riktigt koll…)!

Jag har för övrigt stylat och intervjuat Loreen till samma utgåva – gör ett separat blogginlägg om det senare i veckan!

Den här supersnygga klänningen kommer från Adoore men är tyvärr slutsåld nu…

Alltid kul att se jobben man gör i tryck, även om det alltid dröjer en lång tid innan man får se slutresultatet.

Skorna till fotograferingen.

Charlotte är så otroligt enkel att styla, jag har stylat och intervjuat henne massor av gånger genom åren. Hon är helt chosefri, ödmjuk, generös, hjälpsam, flexibel och van vid att posera.

Den ljusblå kostymen är ett budgetfynd från Gina Tricot, klicka här och här! Örhängena från pfg Sthlm hittar du här. Kul kuriosa: Den stora, superlyxiga cocktailringen med äkta diamanter kommer från LWL Jewelry och jag vågade knappt använda den i plåtningen av rädsla för att den skulle komma bort. Charlotte blev överförtjust i den och bestämde sig för att köpa loss den! Hon valde även att behålla klänningar från fotograferingen.

Ett äkta proffs, som är positiv, sprider bra energi och inte tjafsar utan är mån om att resultatet ska bli bra. Hon är kommersiellt kunnig och förstår och respekterar de aspekter som man behöver tänka på när man gör den här typen av fotograferingar, alltså att plaggen behöver synas ordentligt, att uppdragsgivaren (amelia i detta fall) har vissa önskemål (som att modellerna gärna får le på bild och utstråla glädje, exempelvis).

Kaftanen kommer från Kaanda Beach Life och örhängen från pfg Sthlm.

Andra saker som folk kanske inte tänker på kring denna typ av modefotograferingar, är att det är viktigt med märkesspridning – alltså att man som stylist inte av ren lättja (eller personlig favorisering) plockar plagg från ett och samma märke utan blandar från olika varumärken/butiker. Samt att det behöver vara en spridning på prisnivån – i amelias fall är önskemålet att majoriteten av plaggen inte ska vara för dyra.

Så här stökigt är det i mitt dressingroom (som får tjänstgöra som moderum) inför en plåtning som denna med Charlotte!

Förutom all planering INNAN själva fotograferingen är det en del stök på plats med att både transportera plaggen/skorna till stället där man plåtar. Därefter behöver kläderna steamas/strykas/stylas/justeras på plats.

Smycken och accessoarer till plåtningen uppradade i Charlottes poolhus!

Och när plåtningen är klar behöver man returnera sakerna (som har lånats bara för fotograferingen) till olika presskontor eller PR-byråer som hjälper till med utlån.

Makeupartisten Conny fick tjänstgöra som fotoassistent och gnällde direkt över att utrustningen var för tung, haha…

Det ligger alltså många, många dagars jobb bakom den här typen av reportage och bilder. Lite mer kuriosa bakom fotograferingen: • Charlottes pappa (som bor granne med henne!) fick kila iväg och köpa rekvisita till vissa bilder (bär som dekoration till kladdkakan, donuts, mm) eftersom vi hade ont om tid • På eftermiddagen fick vi ta en skrattpaus vid två tillfällen eftersom Conny muttrade så mkt om hur jobbigt det var att hålla i ett tungt stativ och eftersom Peter garvade så mkt att han inte kunde hålla kameran stilla (och Charlotte skrattade så att sminket började rinna)… haha • Det började regna vid ett tillfälle och eftersom vi hade ont om tid fick vi ställa Charlotte inomhus i öppningen till altanen och ”låtsas” vara utomhus (bilden då hon håller i kladdkakan) • Charlotte bad om ursäkt kanske åtta gånger för att hon inte hunnit städa i trädgården eller rensat poolen från skräp innan vi fotograferade (inget som syntes ändå på bilderna). • Den stora, superlyxiga cocktailringen med äkta diamanter (syns bl a på bilden med kostymen)kommer från LWL Jewelry och jag vågade knappt använda den i plåtningen av rädsla för att den skulle komma bort. Charlotte blev överförtjust i den och bestämde sig för att köpa loss den! Hon valde även att behålla tre klänningar från fotograferingen.

Charlotte var tålmodig trots att vädret vid denna tidpunkt började bli rätt kyligt.

När allt stämmer i teamet och förutsättningarna är så pass goda som det var för detta jobb, så glömmer man bort alla timmars arbete! Jag är verkligen lyckligt lottad som får göra så här kul och kreativa uppdrag tillsammans med kollegor som jag respekterar och som jag har roligt ihop med.

Fotograf Peter Knutsson och jag har arbetat ihop i olika sammanhang i säkert 25 år vid det här laget, vilket är en svindlade lång tid! Och Charlotte har jag känt i närmare 15 år, mer eller mindre. Smink-Conny är en relativt ny bekantskap men vi arbetar också fint ihop! Vi är raka och ärliga mot varann.

 

Det är inte så ofta jag åtar mig denna typ av stylinguppdrag, just för att de är så pass tidskrävande. Jag hinner sällan, helt enkelt. Men när allt klaffar, som det gjorde denna gång, är det sådant jag älskar med mitt jobb – att få skapa något (bilder i detta fall). Kommentera gärna om du vill läsa mer såna här ”behind the scenes”-inlägg i bloggen!

Här kommer en favorit i repris: veckans stiltips, med inspiration ifrån streetstyle-fashionistornas kreativa klädstilar och sju fantastiska looks! Lagom till hösten, att komma tillbaka till rutiner igen och försiktigt smyga på sig mer anständiga plagg igen (dock ej föööör ansträngt och uppklätt). Varje vecka kommer nya tips!

TIPSEN INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Citycomeback i denim on denim

Smygstarta jobblooken med jeans i två olika nyanser, som möts genom en vit skjorta. Plocka in accessoarer som får viska och inte skrika och glöm inte att matcha ögonskuggan med denimplagget!

 

Tunika ovanpå byxor

Tunikan kan du fortsätta bära nu i höst, men välj ett par matchande, mönstrade vida byxor till. Komplettera looken med riktiga statementörhängen! Orkar du inte fixa håret är det bara att dra det bakåt med olja så får det lite inpackning och vård samtidigt = win win.

Levla upp yogalooken

Träningsplaggen kan du dressa upp med en finare handväska och fräscha sneakers. Tips! Knyt en fin scarf runt handväskan.

Redo för kräftskiva!

En röd, välsittande klänning, bekväma skor (som står pall för att kliva runt på gräsmatta eller annat ojämnt underlag), solglasögon och en rejäl handväska. Utmärkt outfit för såväl kräftskiva som brunch med väninnorna!

 

T-shirt och sneakers

Gör denna look mer dressad genom att byta ut dina mjukisbrallor mot en mönstrad, fin kjol. Välj en T-shirt med lite karaktär (gärna med axelvaddar eller annan kul detalj i skärningen!) och glöm inte smycken samt en fin handväska.

 

Businesschic med dubbla skärp

Här är världens bästa stylingknep: använd två tunna skärp samtidigt och knyt en ”loop” i ena änden (se på bilden). Works every time! Perfekt när du behöver klä dig klassiskt och corporate men ändå vill skruva till det mer modemässigt.

 

Sensommarfest

En lila långklänning ihop med metallicskimrande handväska, solglasögon och sandaletter – ja, tack! Har du möjlighet, så välj långärmat, vilket gör att du skapar en elegant höstlook och slipper ta med en tunnare jacka.

 

Foto All-About-Fashion

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Får man säga att det är lite skönt med svalare vindar och mer höstanpassat väder? Det gör i alla fall att jag känner mig mer triggad att klä mig mer anständigt.

Alltså att jag får inspiration till att vara välklädd (och inte bara avklädd i tofflor, linne och shorts, haha…).

Den här klänningen är ett helt galet billigt reafynd som jag hittade på H&M här i Sollentuna i ett bortglömt hörn redan i våras, men har sett att den fortfarande finns i vissa butiker (några av er som följer mig på instagram hade tydligen lyckats klicka hem den? Men jag hittar den dessvärre inte online längre…)! Jag har stl S och den är i tightaste laget.

Skorna kommer från Rizzo och enstaka storlek finns kvar på rea, klicka här! De har en elegant skärning och EXAKT lagom klackhöjd. Jag klarar inte av de allra högsta klackarna, än, efter en sommar i sandaler och sneakers. Frågan är om jag någonsin kommer orka/vilja bära skyhöga heels igen…

Clutchen är från Zara och supergammal tyvärr. Läppstiftet kommer från Chanel, Rouge Allure i färgen ”Super”. Klockan är min trojänare till smartwatch från Fitbit, tar aldrig av mig den nuförtiden, varje steg räknas… Du hittar den här.

Alltså: 4 tips som levlar upp din outfit: 

• Klänning
• Klackar
• Clutch
• Klatschigt läppstift

Poolhäng med prosecco hos fina vännerna i helgen.

Hur får man balans? Jo, genom att ingen del av livet får dominera helt och hållet, utan alla bitar ska få en liten uppmärksamhet!

Middagsmys hos våra andra fina vänner, även grannar! Nej, inte vår söta jycke…

Jag börjar sakta men säkert att närma mig detta, tycker jag. Men helt okomplicerat är det inte! Ofta trillar jag ner i någon aktivitet som jag inte riktigt avslutar eller gör enough av och då blir annat lidande. En konstant avvägning handlar det om.

Langos är nog min favoriträtt av flottig semestermat!

Kostmässigt så äter jag väldigt balanserat och sunt större delen av tiden, men ungefär var tredje dag (? – ja, det är oftare nu på sommaren…) så tillåter jag mig att njuta av vin, onyttiga frestelser och annat som uppstår kring sociala aktiviteter (på restauranger eller middagar hemma eller hos vänner mm).

Exempel på vardagsmat: grillat med massa grönsaker! Spetskål är en favorit.

Träningsmässigt varvar jag total avslappnad och att inte göra ett skit, med promenader och nu de senaste två veckorna har jag även adderat styrketräning på Friskis här i Sollentuna till mina hälsorutiner.

Och socialt försöker jag parera familjehäng och kvalitetstid med barnen (exempelvis på Gröna Lund eller på våra kortare hotellvistelser runt om i landet) med mina distansstudier till att bli certifierad kostrådgivare med min kursverksamhet samt övriga uppdrag som journalist och egenföretagare.

Här ute sitter jag och jobbar emellanåt! Sämre kan man ha det.

Vi har haft förmånen att hänga väldigt mycket med barnen i sommar. Dels pga pandemin (många läger och cuper mm är inställda) och dels för att de fortfarande är i den åldern att de står ut med att vara med oss föräldrar.

Jag är så otroligt tacksam över alla dessa bitar i livet och behöver dem allihopa: lättja, disciplinerat arbete, återhämtning, familjehäng, stimulerande studier/personlig utveckling, sociala tillställningar med vänner, egentid framför datorn, balanserade och näringsrika måltider samt riktiga kaloribomber.

Bild tagen i vår studsmatta!

Med det sagt känner jag mig utvilad, energifylld och ganska mätt på soliga dagar. Igår regnade det och luften blev frisk och kall. Jag blev alldeles upprymd av det och satt inne och jobbade hela dagen helt utan dåligt samvete. Nu känner jag mig rätt klar med sommaren (även om det är tabu att säga så). Hösten får gärna göra entré snart. Jag är redo för mer struktur kring dagarna, mer tid på hem och inredning, större engagemang i mitt företag och framförallt mer fokus kring att skapa nya saker. Det är då jag är som lyckligast!