Ett mail från en av tjejerna som vann ”Viktiga boken”

Alla misslyckas inte med sin viktnedgång. Åtminstone inte en av tjejerna som vann min bok ”Viktiga boken” som jag lottade ut här i bloggen i höstas. Igår kom följande mail från tjejen (som vill vara anonym, men som har givit mig tillstånd att publicera hennes mail). Så – här kommer lite peppande ord! Vill ni skicka en uppmuntrande hälsning till den duktiga tjejen tycker jag att ni kan göra det i kommentarsfältet här. Jag är oerhört stolt över hennes insats!

Hej Charlotta!
Du skrev tidigare att du ville höra hur det går för oss som vann din Viktiga bok och här kommer ett litet sammandrag om hur mitt liv ser ut nu. Efter att jag fick hem boken, hoppade jag direkt upp i soffan med den. Jag blev arg över att kvällen tog slut så snabbt och att jag verkligen var tvungen att sova. Jag ville bara fortsätta att läsa.
Tror detta var på en torsdag. På fredag eftermiddag längtade jag hem, för att jag ville läsa klart boken. Och det gjorde jag. Läste ut den alltså.
Under helgen började jag läsa om den, läste lite här och lite där. Tänkte, grubblade och funderade.
Det var dags. Jag är 25 år, ska fylla 26 om (då) ett halvår, och jag väger 3(!)-siffrigt?! Jag har ett BMI på fetma.
Jag kan här och nu välja att fortsätta lägga på mig kilo efter kilo. Jag är dessutom nygift och planerar barn inom en överblickbar framtid. Halleluleja för dem kilona OCKSÅ…
Måndagen blev vändpunkten. (detta är i början av mars)
Jag har ätit bra, men för mycket. Megastora portioner. När onyttigheter fanns i min omgivning slukades de med hull och hår. Alkohol var ett vanligt inslag. En vinare på fredagen var inget ovanligt. Alltså en vinare själv. Mannen föredrar en GT eller två.
Jag åt bara 3 portioner. Små portioner. Inget mer. Det gick. Drack mycket vatten, gärna kolsyrat.
Första veckan gick jag ned 3 kg. Jag var så glad att jag visste inte vart jag skulle ta vägen.
Jag har alltid gillat att träna, men det är ju jobbigt – speciellt med mina extra kilon. Men i mars tränade jag tolv gånger på gymmet, och däremellan var jag ute och sprang. Jag började märka skillnader väldigt snabbt. Jag slog personliga rekord. Blev snabbare, orkade längre sträckor. För bara ett par veckor sedan sprang jag 1,1 mil. Det längsta jag någonsin sprungit.
Nu kan jag inte klara mig utan träningen. Jag har börjat cykla till jobbet, tränar 3-4 ggr. Försöker äta små portioner.

Nu är vi snart i slutet på april. Jag vet inte riktigt hur många veckor jag har hållit på, men tror på 7-8 veckor. Det är inte jobbigt längre, det är min livsstil – PRECIS så jag vill ha det! Det är ingen diet, det är ett liv.
Jag tappar mellan 0,5-1,5 kg per vecka. Totalt har jag minskat 7,4 kg och ”förlorat” 15 cm i midjan. Jag är fortfarande på 3-siffrigt, men inte länge till. Jag har fortfarande BMI som visar på fetma, men klättrar nedåt. Snart slipper jag BiB-avdelningen på H&M och kan handla (visserligen största stl) på den vanliga avdelningen.
Det är så otroligt! Jag är så otroligt mycket lyckligare nu. Igår kväll provade jag två par jeans. Ett av paren har jag haft för några år sen – Jag kommer nu i dem igen. De andra har jag aldrig lyckats knäppa. Igår lyckades jag. Dock krävdes en del onaturliga andningsövningar och liggandes på sängen, men jag knäppte dem!
Detta är tack vare din bok! Tro mig! Jag har läst så mycket om viktnedgång hit och dieter dit och bla bla bla, men inget har gett mig inspirationen – inget! Förutom din bok.
Jag tycker att det är så synd att den inte finns att få tag på längre. Ett par gånger har jag varit nära på att skänka den vidare, men aldrig. Är för egoistisk för det. Detta är min ”bibel”. Jag bläddrar i den ett par gånger i veckan för komma ihåg allt själv.
Jag vet inte om det är möjlighet, men om det går och jag vore dig skulle jag titta på att försöka få en upplaga till tryckt av boken. Jag tror den återigen skulle göra succe!
Tack Charlotta! Du har inspirerat mig till ett bättre och lättare liv!

Inga kommentarer än
 1. vA Härligt!! Heja heja va duktig!! Håller med henne…Charlotta!! Tryck omedelbums flera böcker!!Du kommer garantera bli av med allesammans..Kram kram

 2. Vilken solskenshistoria! Bra jobbat! Kan du inte skriva en del 2 av Viktiga Boken och ha med såna här lyckade berättelser från läsare som faktiskt klarade utmaningen och gick ner i vikt med hjälp av dina råd? Tror de skulle vara uppskattat!!

 3. Jag förstår att hon lyckades, det gjorde en kompis till mig också efter att ha läst din bok… Själv behöver jag inte gåner i vikt, men tycker det är bra att det finns såna som du som insprirerar andra tjejer som har problem med vågen!

 4. Grymt bra jobbat. Du är värd allt beröm =) Alla som någongång kämpat med sin vikt, vet vilken oerhört stor prestation detta är.

 5. Wow! Jag vill verkligen gå och köpa den boken! Är det sant att den är helt slut?! Charlotta! Du måste ordna så fler upplagor trycks! Snälla!! Tack för en grymt skön blogg med mycket självdistans! (fast det visst du säkert redan, hoppas jag ;)) Kram

 6. Ca 1,5 år innan jag gifte mig år 2007 läste jag din ”Viktiga boken” och blev HELT hooked! Den gav mig motivation till att äta bättre och till motionera (överhuvudet taget!). Jag läste boken om och om igen, speciellt de kapitel jag kände att jag behövde repetera och ta till mig mer. Under de 1,5 åren droppade jag hela 40 kg i vikt! 🙂 Som en bonus vågade jag dessutom bryta upp från mitt invanda, hemtama liv i en mellanstad, byta jobb och flytta till Stockholm!
  Dessvärre fick även jag ett ”återfall” i gamla vanor i samband med flytten och gick upp några kg´s. I januari fick jag nog av mitt ökade kroppsomfång, började läsa din bok igen 🙂 samt registrerade mig på http://www.stahremetoden.se (som känns väldigt ”Viktiga boken” i mångt och mycket) Genast svarade mitt blekfeta lekamen med en weightloss!
  Ditt enormt smittande jävlaranamma har hjälpt mig något oerhört, Charlotta, och för detta är jag dig evigt tacksam.

 7. Vill så otroligt gärna få tag i den boken, går in på adlibris med jämna mellanrum för att se om den går att beställa, men blir besviken varje gång. Hoppas den kommer ut snart igen, jag skulle verkligen behöva läsa den!

  Många kramar från mig.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras