Dagens

Hubba bubba-rosa jeans från Zara, tröja från Théory, parkas från Lindex, väska Armani och boots från Zara.

20120322-142225.jpg

Inga kommentarer än
 1. Dags att sluta handla på Zara snart? Äntligen har det blivit uppmärksammat hur illa de behandlar sin personal och det är inte acceptabelt.
  Jag vet att de har snygga kläder men det finns andra som har lika snygga fast med bättre kvalité.
  Tack för en inspirerande blogg!

  1. Hej Emelie, roligt att du gillar bloggen! Det var en annan tjej som reflekterade över mina Zaraplagg igår i min speedquiz, jag klistrar därför in samma svar jag gav till henne:

   ”Jag har inte sett inslaget om Zara än i Uppdrag Granskning men tänkte göra det via svt play i helgen, har lite svårt att uttala mig om det innan jag sett det. Ryktet om missförhållandena bland Zaras personal har pågått i åratal så det är ingen nyhet men exakt vad som stämmer av dessa rykten är svårt för mig att säga något om innan jag sett inslaget. Jag vet att de är toppstyrda av Spanien och att deras personalpolitik skiljer sig markant från den vi är vana vid. Självklart ser vi journalister allvarligt på den här typen av granskningar. Man bör dock känna till att det finns ngt dirty att gräva fram om de flesta kedjorna (och även de finare butikerna!). Jag tänker inte kasta/sälja/ge bort alla gamla plagg från Zara som jag redan äger (typ de jag bar idag), men jag avvaktar med att handla där igen tills jag sett inslaget. Sen får jag i så fall återkomma om jag ska bojkotta dem framöver eller liknande./C8”

   1. Jag känner att jag måste gå in i den här debatten. Jag har själv arbetat på Zara (i Paris) i två år och jag känner inte alls igen det som togs upp i Uppdrag granskning!

    Jag trivdes på Zara, tycker absolut att det var en bra arbetsplats med schyssta kollegor och chefer. Det är sant att det är toppstyrt från Spanien, med en stark hierarki som vi inte är vana vid i Sverige. Men det tyckte jag inte var några som helst problem. Mina chefer var snälla och uppmuntrande allihopa. När vi fick besök i vår butik av ”höjdarna” från huvudkontoret hälsade de alltid artigt på oss säljare, kom med uppmuntrande ord och var generellt väldigt trevliga. Jag upplevde Zara-hierarkin som ett sätt för dem att få överblick över sitt gigantiska imperium, inte ett sätt att förtrycka personal!

    Sedan att de har strikta regler: en speciell uniform du ska ha på när du jobbar, ett speciellt sätt arbetsuppgifterna ska genomföras på etc. tyckte jag inte var något som helst problem, du blir upplärd i hur sakerna ska skötas också är det så. Jag kan förstå att folk som vill göra saker ”på sitt sätt” kanske inte trivs, men gör man bara som man blir upplärd (hänger kläderna riktigt på galgarna, viker på rätt sätt etc.) så är det inga problem.

    Jag har fortfarande kontakt med mina gamla chefer och kollegor, och framförallt skulle inte tveka att söka jobb på Zara igen i framtiden.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras