Gå inte på denna nit

Jag älskar nitar och jag älskar väskor. Och jag älskar bra fynd. Därför är det inte så konstigt att jag föll för den här coola nitclutchen från Zara för bara 399 kr. Men det är tyvärr den andra nitväskan jag köpt från Zara som ”fäller” nitar. Man kanske får vad man betalar för men nitarna trillar av väskan i samma takt som tänderna lossnade på sångaren i The Pogues under hans vildare år. Så ska det inte vara. Jag tänker reklamera väskan. Jag orkade inte reklamera den förra väskan (hittade inte kvittot, var för lat, gav upp, slängde in väskan i ett mörkt hörn och knöt nävarna i fickan) och där har kanske ett tiotal nitar trillat av med följden av små hål i skinnet vilket inte ser klokt ut. Den var dessutom dyrare, 799 kr så då var min toleransnivå mot nit-bortfallet ännu svagare än den är nu. Knepigt det här med nitar. Eller så har jag bara haft otur? Min erfarenhet är dock att det sällan är krångligt att reklamera saker på Zara. Vi får se hur det går denna gång…

11 kommentarer
 1. Skulle vara intressant att höra om hur lång tid du tror det tog för Shane MacGowan att förlora sina tänder. Kan lova att det inte var något som bara hände över natten. Varför jämföra honom med hur lång tid det tog för nitarna att lossna från väskan du köpte? Spelar det någon roll hur människor egentligen ser ut? Shane är en av de mest begåvade textskrivarna som någonsin har funnits och han är faktiskt en människa. Vet att du har en taskig människosyn och tycker att du borde tänka på vad du egentligen skriver.  

  1. Nej, det var åratal av heroinmissbruk som gjorde att Shane MacGowan förlorade sina tänder och det skedde inte över natten. Jag utgick ifrån att folk som läser min blogg kunde se metaforen kring liknelsen utan att ta det bokstavligt och på blodigt allvar, men jag ska sluta att uttrycka mig ironiskt då det uppenbarligen inte går hem. Jag har full koll på vem Shane MacGowan är och hur bra låtskrivare han är, varför tror du jag annars överhuvudtaget hade haft honom som referens? Men nu handlade inte inlägget om begåvade låtskrivare utan jag ville göra en jämförelse med något av tragikomisk karaktär som självklart inte var menat att tas bokstavligt. Jag ber om ursäkt för att det tolkas som att jag har ”taskig människosyn” men jag utgår ifrån att majoriteten av det som läser detta ser det som ironi och humor och inte hugger på detta vis. Det finns massor av manliga musikrecensenter på diverse kvällstidningar som ironiserat över Shanes tandlossning i andra sammanhang utan att ha fått stämpeln ”taskig människosyn”. Men du har rätt i att jag ska tänka på vad jag egentligen skriver.

  2. Jag anser att det var så gott som solklart att det var en ironisk referens. Du borde tänka på vad det egentligen är du läser. Håller med ovanstående om att det vore synd om den typiska tonen försvinner i denna blogg. Bättre i s f att låta bli att läsa om man inte kan låta bli att hela tiden vända uppenbara saker åt ”fel håll”. Kör på, Charlotta, du gör det jävligt bra enligt mig!

 2. Men herregud vad folk kastar pilar på dig idag.
  Hoppas att du har en body amor och inte tar åt dig av detta.
  Tycker att du är en förträfflig bloggare och tidningsmakare.

 3. Sluta aldrig med dina ironiska och raljerande inlägg, för då försvinner själva grundtonen i det du skriver. Vissa fattar det, andra gör det inte. Jag tror att själva essensen i ditt skrivande är något som gör att man återkommer till bloggen och skulle du nu plötsligt börja tänka efter vad du har skrivit innan du publicerar inläggen för att inte trampa på lättstötta läsares tår, tappas den här essensen bort. Så…skriv som du brukar är du snäll!

 4. Fortsätt skriv som du brukar! Bli inte ”snäll”, då mister du ju din blogg sin mening! Kram på dej! Och lycka till med din reklamation! Ta inte en ny väska, ta pengarna! 🙂

 5. Vad mycket ”haters” som har hittat hit! Själv gillar jag in blogg, och gillade även det borttagna ”tjockisinlägget”, tycker det är härligt med lite humor och ironi. 
  Lycka till med springandet (själv har jag äntligen tagit mig förbi 8 km men inte milen ännu..) och ha en fantastisk kväll! Kram

 6. Hej C

  Snälla sluta be om ursäkt till alla som klagar och har andra åsikter.
  Det är ett mediadrev av internetskadade små outbildade individer som endast har som uppgift att trycka ner dig och vräka ur sig sin personliga missnöje mot livet och personer som har åsikter som går emot deras egna eoch Jantelagssyndromet.

  Pudeleran är förbi nu.

  Fortsätt vara den drivna starka kvinna du är och sluta se mörker där det bara finns ljus.

  Did I offend you with my opinion? Oh well, you should hear the ones I keep to myself…//Eric

 7. Jag gillar verkligen Zaras kläder som så många andra. Dock har dem usel kvalité. På H&M har jag köpt många kläder som hållt i flera år men på Zara, som dessutom är dyrare, håller INGA kläder. Man kan till och med se många klänningar som redan är alldeles söndriga och hängandes med trådar i butiken. Vill man köpa en redan söndrig klänning för 699 kr? Njiet. Tycker det är konstigt att andra inte märkt den usla kvalitén. När tröjorna tappat i färg bara efter några månader, knappar och trådar faller av har jag faktist sluta köpa saker där. Jag tittar gärna men något inom mig håller tilbaka mig att köpa plaggen där.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras