Jag gör en pudel

Det blev en storm kring mitt senaste inlägg om övervikt. Jag har därför valt att ta bort det inlägget. Jag lyssnar på vad ni säger och när så pass många reagerar negativt känns det bättre att ta bort det. Jag står fortfarande för mina åsikter i detta ärende dock när det gäller att jag anser att man själv måste vara ansvarig för att lösa sina överviktsproblem om nu övervikten riskerar ens hälsa.

Men jag uttryckte mig klumpigt och raljant och trodde att jag kunde använda mig av en sådan ton eftersom jag själv varit överviktig och hade svag karaktär vilket var svårt för mig att inse, och jag hittade alltid på ursäkter som rättfärdigade mitt matmissbruk, skyllde ifrån mig tills jag en dag var tvungen att ändra inställning och själv ta kommandot över min hälsa – ingen annan. Jag hoppade även på en enskild person som inte kunde försvara sig och hon fick klä skott för åsikter jag hade som var mer generella om människor som hamnat i en snarlik sits, alltså sådana som skaffat sig en så pass kraftig övervikt att det är risk för deras liv men som inte tycker att det är deras fel att de hamnat i den sitsen, alternativt säger ”jag har redan testat allt”. Jag var aggressiv, onödigt hård i tonen och taskig mot Åsa, vilket signalerade mer ”stjälpa” än ”hjälpa”. Detta ber jag verkligen om ursäkt för, det är oförlåtligt. Inlägget var skrivet i affekt, jag tänkte mig inte för, men trots att många kanske tror motsatsen var inte min poäng att sänka någon utan att förklara att det går att ta sig ur en sådan sits utan att ta till drastiska och farliga ingrepp som operation.

Men det är svårt att skriva om sådana här ämnen då det upprör så många och eftersom flera av er läste in helt andra, felaktiga värderingar i mitt inlägg kände jag att det är lika bra att ta bort det. Det fyllde uppenbarligen ingen funktion snarare än att jag gjorde bort mig så nu gör jag en pudel och ber de som tagit illa vid sig om ursäkt. My bad.

PS. Jag har även tagit bort kommentarerna från detta inlägg eftersom det slutade i ett tråkigt ”för och emot-krig”, där ingen av parterna hade argument jag vill stå för (trots att båda ”sidorna” hävdade att jag tycker så) och diskussionen spårade ur totalt eftersom några av er som sagt gjorde sådana feltolkningar av mitt uttalande i kombination med rena påhopp och falsarier tagna ur luften från andra sammanhang som inte var mina ord eller åsikter överhuvudtaget. DS.

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras