Svar på era frågor från frågestunden i torsdags

Här har ni svaren på frågorna från torsdagens speedquiz!:

It-frisyr just nu?/Lotta 
SVAR: Alla typer av lugg är hett. Antingen lindy-hop-luggen som många vintagebloggare bär, eller den långa, tjocka Loreen-luggen, eller utfönad 70-talslugg á la Charlie’s Angels. Kort eller långt hår till kvittar, bara du har lugg.

Hej och tack för svar på vad fd redaktionstjejerna sysslar med! (förra torsdagens speed-quiz) Jag är inte lika speedy som du,som du märker. 🙂 Nu till en annan sak. Jag vet att du inte vill lägga ut bilder på dina barn, men kan du inte berätta lite om dem- saker de lärt sig,roliga saker de sagt och sånt. Vore jättekul! Läste förresten med förtjusning din svärmors inlägg ang. GW. Härlig familj du verkar ha! Önskar dig och alla trevliga Chic-människor en god jul lite i förskott! /Sommarhus
SVAR: Mina barn säger roliga saker hela tiden, det tror jag förvisso att alla föräldrar säger om sina barn… Det kan bli lite lustigt när de härmar vuxnas sätt att uttrycka sig och samtidigt är två år, som Elias (ena tvillingen) – men att försöka återberätta hans repliker blir bara fånigt och jag är säker på att inte så många andra tycker det är lika charmigt och intressant som jag och min man. De är alla tre väldigt olika i både utseendet och till personligheten. Lukas, sex år, har gröna ögon och cendréfärgat hår. Han är charmig, rätt rastlös, gillar att spela Wii och diskutera viktiga saker med sin farmor, han gillar drakar och Ben 10 och att klä ut sig Spiderman och läsa sagor och äta köttbullar. Elsa har superlockigt blont hår, blå ögon och är en liten miniprinsessa som vrålar högt om hon inte får ha tyllklänning i rosa dygnet runt. Hon har stark integritet, är avvaktande mot främlingar, kan vara rätt tjurig och älskar att dra ut innehållet i mina sminknecessärer och måla om med hemma (I am not kidding you). Hon är konstnärlig, kan sitta och måla i timmar och är rätt stark när hon brottas med sina bröder. Elias har mörkbrunt hår och mörka ögon, ser ut som en Pampers-reklambebis med stora ögon och långa ögonfransar, kommer undan med det mesta för att han är så söt, men är inte längre så oskyldig han kan ge sig ut för att vara. Han är riktigt bra på att bygga hööööga torn med klossar och lego, gillar saker som låter eller skramlar och är den enda av våra barn som använder napp. Önskar dig en trevlig jul också i förskott! /C

Jag undrar vilket löpband du har och hur mycket det kostade? /Anna
SVAR: Har svarat på detta några gånger tidigare, av nåt billigt märke (Adrenalin?), köpt på Rusta eller om det var Bauhaus på utförsäljning för ca 5000 kr.

Hej! Ska på julfest med jobbet… Frågan är om jag kan ha barbent eller om jag ”måste” ha strumpbyxor till klänningen? Klänningen är rätt kort men långärmad och har ingen urringning, känns som att jag vill visa lite hud och inte vara helt täckt men tvekar ändå inför helt bara ben…Kramar Fru U
SVAR: Jag tycker du kan köra bara ben, men tänk på att pimpa benen först, se till att de är släta och snygga och inte torra och fnasiga. Smörj in dem med skimmerlotion för bra effekt – eller brun-utan-sol. Problemet blir väl snarare transporten till och från julfesten – jag rekommenderar att du har höga stövlar för att skydda benen från kylan på väg dit, i kombination med en längre kappa. Och så har du med dig festligare skor i en påse som du byter om till. Så tänker jag göra på förlagets julfest ikväll! Kramar C

Är nyfiken på hur det går med sockret??? Det du var/är beroende av alltså??
SVAR: Jag är fortfarande mer eller mindre beroende av det och skulle utan tvekan kunna langa in kanelbullar på löpande band, dygnet runt. Men jag behärskar mig, suget har inte försvunnit direkt. Men det är inte konstant – just för att jag försöker hålla intaget i schack. Jag tänker inte heller låta ett ”beroende” ta över mitt liv och skylla på att jag är beroende. Det är liksom inte heroin vi talar om, det handlar ju – som jag sagt tidigare – om ren och skär karaktär. Ju mer socker jag stoppar i mig, desto svårare blir det tyvärr att stå emot. Som en ond cirkel. Jag unnar mig i nuläget kanske för ofta att äta socker i veckorna, men det är inga monsterintag så jag tycker att det går hyfsat bra. Även om jag får återfall emellanåt kan jag gå längre perioder utan att äta något socker alls, så då tycker jag nog att jag har kontroll på eländet.

Har du någon konstruktiv kritik på designen i min blogg? Den är väldigt simpel, men funkar… eller? (Du behöver inte läsa inläggen, tänker mest på header, färger, första intrycket.) Adressen är www.miri.se (Var gärna ärlig! Har inga problem med att ta kritik. Inte när jag bett om det i alla fall haha! :))
SVAR: Den känns lite dyster tycker jag. Vill du ge ett sådant intryck är det ju väl utfört. Det helsvarta som inramning gör att sidan ”krymper” litegrann och blir en apart kontrast mot dom vita partierna. Kan bli jobbigt för ögonen på en skärm, man riskerar att titta mer på det svarta än det du faktiskt skriver. Vill du ge ett seriöst och subtilt intryck och inte vara så tjejig kan du vara det ändå, men använd grått istället för svart. Blir mjukare utan att vara mesigt. Jag saknar också ett namn i headern. Det ser lite tomt ut. Men det är en fin bild på dig, du ser mystisk och charmig ut.

…det här med jul å nyår …bästa snabbtipset för en snygg/billig men ”se-dyr-ut-nyårsoutfit” …å behöver man verkligen ha röda kläder på julafton?! /Lolo
SVAR:  Det kommer ett separat inlägg med detta på måndag på chic.se som jag gjort, det är så pass avancerat att jag nästan får hänvisa till det. Men kortfattat tycker jag att paljetter på plagg i kombination med matta, svarta strumpbyxor och jävligt avancerad makeup brukar lösa tricket för nyår! Du behöver inte alls ha röda kläder på julafton. Det kan dock vara fint med någon röd accent, som rött lackskärp, eller rött halsband, eller röda läppar/naglar. Vinrött är fint, men även guld, vitt och svart funkar bra på jul. Eller grönt!

Hej! Vilken egenskap uppskattar du mest hos en människa? Och minst? /Matilda
SVAR: Mest: Generositet. Minst: Folk som tar åt sig äran för andras saker/idéer/uppfinningar/goda gärningar mm.

Jag har bokat in mig hos en personal shopper på Åhléns City. Några tips för hur jag utnyttjar hjälpen på bästa sätt? Kan inte Chic tävla ut presentkort på typ Åhléns eller NK som man kan använda med hjälp av en PS? Göra en artikel om det? Typ ”Gör-om-mig”. Den som har mest behov av hjälp vinner. 😉
SVAR: Hej, vilken bra idé! Vi har tänkt på detta tidigare faktiskt – men tycker att vi som jobbar på CHIC har så pass bra koll själva att vi i så fall agerar personal shopper (och personal stylists) själva, dock kanske i kombination/samarbete med någon klädkedja/butik. Jag tycker du ska fråga efter konkreta stilråd som är anpassade efter just din figur. Alltså vilken byxmodell som du klär bäst i, vilka toppar som smickrar din byst, vilka ytterplagg som passar med din yrkesroll osv. Sådana råd kan du ha användning för resten av ditt liv, de blir inte så anpassade enbart för trenderna som gäller just denna säsong. Det finns ingen direkt utmaning med att plocka fram sånt som är trendigt, det kan vem som helst med lite modekoll göra. Men det hjälper ju inte dig egentligen – tänk mer långsiktigt och ställ krav på personal shoppern så att du får med dig plagg hem som håller inte bara en säsong framåt utan längre.

Hejssan Charlotta! Köpte en vadderad leopardmönstrad jacka (med avtagbart skärp i midjan) från H&M och vill ha tips hur jag kan bära den utan att se ut som ”en fjortis” för jag är redan +40 år (eller är det absolut inte möjligt? Hoppas inte så!!!)
SVAR: Det finns inget bäst före datum på den jackmodellen du nämner tycker jag. Däremot kan du fundera lite över hur du väljer övriga plagg i en outfit. Jackan i sig är rätt dominant så jag skulle välja jeans och en neutral jumper till, kanske grå eller svart eller nude. Du kan även bära den till en pennkjol, mörka strumpbyxor och svarta ankelboots för en sexig men medveten look. Låt väskan och accessoarerna signalera att du är mogen och har pondus. Välj alltså bort sånt med för mkt krafs och detaljer på och satsa på rejäla doningar av skinn, utan loggor och tofsar och annat som stör. I smyckesväg kan du välja den minimalistiska vägen och bära enklare guldhalsband med lång kedja och något fint hänge eller ett bredare skinnarmband. Plagg som annars kan kännas lite småtrista och konservativa får sig en trendig knuff med hjälp av jackan, typ grå herrliknande byxor, eller stövlar som är lågklackade. Lycka till!

Jag hinner tyvärr inte svara på fler frågor just nu kära vänner, som vanligt ställer ni superbra och initierade frågor som tyvärr tar väldigt mycket tid att svara på då de kräver viss research och eftertänksamhet. Vi ska iväg på julfest med förlaget om en kvart och jag har suttit upptagen precis HELA dagen med möten och annat… Men lovar att svara på resten av era frågor här inom kort! 

 

3 kommentarer
  1. Tack snälla du för svaret! Jag inser att du har rätt. Jag är ite ute efter att ge ett dystert intryck, men aktar mig noga för att det ska bli ”girly girly”. Men jag har spånat på lite idéer nu med dina ord i åtanke, så det blir en rejäl makeover på bloggen! Tack igen. 🙂

    Kram,
    Miri

  2. Måste tacka igen haha! Nu har bloggen min fått en ganska rejäl uppdatering, ska ordna en lite proffsigare header någon dag med bara så. Men jag inser ännu mer nu att du hade rätt. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras