Ytterligare svar från torsdagens speedquiz

Jag är så trött på att man ibland hör/läser hur folk kategoriserar in klädsel och frisyr till en viss ålder. ”Är man 40+ är det snyggare med kortare hår, för långt hår gör att man ser äldre ut”, ”har inte hon lite för kort kjol, hon närmar sig ju ändå 50…”. Jag är av den åsikten att frisyrer och mode inte hänger ihop med en ålder – passar man i långt hår kan man väl lika gärna ha långt hår om man är äldre och har man turen att ha snygga spiror, kan man väl visa upp dem? Eller finns det ett bäst-före-datum i någon modebibel som bara initierade känner till? Vad tycker du? /Marie

SVAR: Jag tycker att det – precis som du själv säger – handlar om sunt förnuft och en väl avvägning utefter sina egna förutsättningar snarare än generella riktlinjer. Exempelvis kan man inte säga att alla över 40 ska ha kort hår. Varför skulle de det? Det har med hårkvalitet och övriga saker att göra, tänker man lägga ner tid på att sköta sitt hår eller ska det bara hänga fritt? Vilken färg ska håret ha? Jag vet många kvinnor som har längre hår vilket jag tycker är väldigt vackert. Särskilt om de har sin naturliga grå hårfärg, det tycker jag är jättesnyggt! Ben tycker jag också man kan visa oavsett ålder om benen i sig är tillräckligt snygga eller välformade. Jag tycker däremot det kan se opassande ut med BÅDE kort kjol och djup urringning – oavsett ålder. Och djup urringning är det FÅ äldre kvinnor som klarar av anser jag, eftersom huden kring dekolletaget/brösten blir väldigt rynkig när man är äldre. Jag tycker att rynkor är vackert men faktiskt inte i en urringning. Men apropå hår kan jag förvisso tycka att det blir too much när kvinnor i 50-60-årsåldern envisas med att ha extensions á la Victoria Silvstedt. Knappt Victoria själv kommer undan med dessa. Donatella Versace är ett rätt bra exempel på när det blir mindre lyckat, eftersom hon har väldigt blont och väldigt långt hår. Det blir lätt lite patetiskt och transvestitvarning tyvärr. Det handlar även om hur BEKVÄM man är i vissa plagg. Är man inte komfortabel i en kort kjol, oavsett hur snygga spiror man har – och oavsett ålder – lär det synas på ens hållning och utstrålning. Hållningen och sättet man för fram sina kläder och frisyr mm gör faktiskt halva jobbet. Många kvinnor skulle inte behöva en ny garderob, att lära sig hur man står och går på rätt sätt och bevarar en god hållning är sååå viktigt för helhetsintrycket. Och har man en välvårdad frisyr kommer man också undan med en rätt stilren och anspråkslös outfit.

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras