Osminkad, förkyld, med ögoninfektion… Var är makeupartisten när man behöver en?!

Idag är jag fulare än på bra länge. Har fått någon form av ögoninfektion som gör att ögonen svullnar upp under natten, har varit kraftigt förkyld i en veckas tid (men ändå jobbat), näsan är röd, rinnig och torr och helt söndersnyten. Mina läppar svullnar upp och blir fnasiga och torra av någon anledning när jag är sjuk, vet inte varför? Jag har inte färgat ögonbrynen eller sett sol på vadå, ett halvår? Mina naglar har rester av gammal akryl och är avskavda och skabbiga (min manikyrist har precis fått barn och har inte hunnit fixa en ny). Håret är i katastrofskick med utväxt, torrt och sprött och längre än någonsin (alltid ett plus förvisso!). Det känns som ljusår sedan jag såg ut som på bilden till höger…. haha. Men jag tänker göra comeback på beautyfronten. Ibland känns det dock rätt skönt att få fula ner sig rejält för att sedan göra ett ryck och sminka sig igen, gå till frissan, fixa naglarna och allt det där. Det känns också naket och befriande att få visa sig så här blottad och osminkad inför er bloggläsare. Läs Fridas intressanta tråd om det här med att vara utan smink – och ge gärna DIN syn på saken.

12 kommentarer
 1. Hej Charlotta! Vill bara ge dig cred för att du vågar lägga ut en sån sann bild, så som vi alla känt oss. Jag tycker detta visar på bra starkt självförtroende fler borde vara som du!
  Passar också på att önska dig god jul! Hoppas det går bättre för chic nu 🙂

  Kram Linda

 2. Jag brukar med få så ibland att ögonlocken svullnar upp under natten. Brukar göra kamomillte, låta det stå ett tag, ta en bomullstuss, doppa i teet och ”tvätta” ögat som man gör med sminkborttagning. Brukar alltid hjälpa. Så gör jag så två-tre gånger under dagen. Dagen därpå brukar svullnaden gått ner.

 3. Jämfört med dig just nu, är jag ju jättesnygg! Fy mig, inte skämta om en så allvarlig sak! Krya på dig och kom igen, vackrare än någonsin till nyår! God jul och en kram på dig!

 4. Befriande att se dina bilder!
  Jag håller med dig om att det är rätt skönt med ”konstrastverkan”. Jag jobbade en period i klädbutik, och behövde därför se både vårdad och välklädd ut om dagarna, vilket jag ju gillade. Men ändå var det så skönt att riktigt klä ned sig på ett nästan utstuderat sätt de dagar då jag var ledig.
  Apropå smink: fasiken, vad duktig Frida är! Vilken genomarbetad och proffsig blogg!

 5. Hahahaha, första meningen, I love it! Krasst ska det va, och det är väl kul att det var länge sen 🙂 Man varken kan eller bör ligga på topp jämt. Hoppas du kryar på dig över helgen!

 6. Man kan ju inte annat än att älska dig!! Krya på dig nu, hoppas du och familjen får en underbar jul och ett fint slut på året.
  Kram

 7. Skönt befriande bild…Tack för att du bjuder på detta
  Så här ser vi alla ut under ytan i vår nakenhet (+att du är krasslig), eller hur?

  Tycker också att det är vackert på sitt sätt att visa sig ”till vardags” ibland. Framförallt vi kvinnor kan behöva det för att dämpa våra krav att alltid  försöka se så perfekta ut.
    
   
  Krya på dig så gott det går och ha en riktigt skön julledighet

 8. Du är så himla härlig som lägger upp en sådan bild på dig själv.!!
  Krya på dig nu. Hoppas du mår bättre på julafton!!!!!

 9. hej!
  ibland  undrar jag  hur du skulle reagera om du fick en hudsjukdom , tex psoriasis.
  utseende fixerade skulle behöva gå i terapi.
  Jag lovar charlotte , om du tycker detta är fult???
  ett normalt tillstånd i din blogg!!?
  ska vi mäta skönhet?
  såååååå fult 2013, katja asikainen

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras