Därför är energinivån låg

Balansen mellan träning, kost, vila, nöje och allvar, vardag och fest är väldigt viktig. Det har jag skrivit om tidigare. Just nu lever jag dock inte som jag lär. För tillfället är jag inne i en lugn arbetsperiod (det kommer att bli värre om cirka tre veckor, men just nu är det lugnt). Jag stressar inte särskilt mycket. Äter relativt nyttigt, i alla fall på vardagarna. Unnar mig goda saker på helgen, dricker lite bubbel och vilar överlag rätt mycket. So far so good. Men det är en sak som pajar hela balansen. Jag tränar inte. Jag håller vikten (i och med kosten) men jag känner mig orkeslös (trots att jag vilar mycket och faktiskt stressar mindre än jag brukar), svag, svullen och allmänt deppig faktiskt.

Energinivån är låg. Jag är låg. Det är mulet och dimmigt ute, världen utsätts för terror, en närstående i min släkt har blivit allvarligt sjuk.

Jag är vanligtvis en energisk och positiv person. Men har känt mig olustig de senaste veckorna. Och först NU fattar jag ju VARFÖR: Jag har inte tränat!

Att träna för att bli smalare är rätt överskattat, personligen går jag ner fortare i vikt enbart genom kostreducering och fokus på vad jag stoppar i mig. Och visst är det kul med synliga muskler och plattare mage ur rent fåfängt perspektiv. Men ska man vara krass är det inte många som ser det ändå åtta månader om året i Sverige då vi bylsar på oss en massa kläder.

Återstår alltså det som bör vara det SJÄLVKLARA skälet till träning: Välbefinnandet. Energin. Lusten. Orken. Lyckoendorfinerna som kroppen själv kickar igång.

Så nu packar jag träningsväskan. Slut på ursäkter. Jag orkar inte vara trött längre. Jag orkar egentligen inte gå och träna heller, men motsägelsefullt nog så måste man ta ut sig för att återfå energin.

Vilka är på?

 

Inga kommentarer än
  1. Jag är SÅÅÅ på! Behöver pepp för att orka komma igång igen med träningen i höst … Har köpt gymkort men inte tagit mig dit än … skyllt på förkylning, sjuka barn osv osv. Men vet att de bara är att göra slag i saken!

  2. På! Kom igång för 2 v sedan. Insåg att jag är TVUNGEN för hälsan och orkens skull. Nu stiger jag ”gladeligen” (well…) upp kl 06 varje morgon för att hinna träna innan alla andra i familjen går upp kl 07. Finns inget annat utrymme. Heja dig! Heja mig! Heja oss!

    PS Det är november, det är en ovanligt låg månad, inte att förglömma.

  3. Exakt så! Utan träning/fysisk uppbyggnad/ventil finns liksom inget försvar mot all världens ondska eller nära utmaningar. Vissa omständigheter är ju som de är, de kan vi inte påverka, men precis som du märker jag att jag tacklar vardagens pucklar på ett helt annat sätt bara träningen finns där. Nu kör vi! Tack för peppen.

  4. Visst är det så, vi behöver träna. Kroppen är gjord för att röra på sig. Jag brukar säga: ”Jag tränar inte för att bli yngre – jag tränar för att bli äldre” med det menar jag att jag vill må så bra jag bara kan när jag blir äldre.

  5. I just want to say I am just newbie to blogging and seriously loved your web blog. Most likely I’m likely to bookmark your website . You surely have remarkable article content. Thank you for sharing with us your website.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras