Viktiga boken – nu kan du läsa highlights ur den i bloggen!

Viktiga Boken

Jag hittade boken om min viktminskning då jag städade idag. Denna härliga, men samtidigt förfärliga bok, så självutlämnande att jag fortfarande rodnar när jag tittar i den. ”Viktiga Boken – från godisråtta till storlek 38” sålde slut ganska omgående när den kom ut 2006. Sedan kom jag inte överens om detaljerna kring pocketutgivning med förlaget så det blev liksom inget mer. Boken dog, gick inte att få tag på. Slutsåld överallt. Finns kanske att få tag på via någon boksajt här och där, annars har jag hört att den går att låna på biblioteket.

Jag får – utan att överdriva – minst ett mail i veckan, fortfarande, om denna bok från läsare. Dels vill folk kunna få tag i den då de hört talas om den, eller så vill folk tacka för insikterna den har givit dem. Fantastiskt med sådan respons! TACK alla ni som bloggat om boken, talat varmt om den och mailat mig beröm. Jag blir genuint jätteglad över detta.

Det är i år tio år sedan boken gavs ut. Jag har fått två olika erbjudanden från olika förlag att återutgiva den i pocket, men att skriva om början eller slutet och göra en 2.0-version. Jag har ännu inte tagit ställning till det. Viktiga boken är en känslomässig vattendelare för mig. Jag blottar mig mycket i den, tar upp skam och tabun kring matmissbruk, äta i smyg, klippa bort storlekslappar och gömma godispapper i örngott. Jag hade en startvikt på 86 kilo (förmodligen mer, men jag slutade att väga mig då jag vägde 86) och slutade på 61 kilo. Det var då jag började skriva om hela viktresan. Det tog mig 1,5 år att gå ner dessa 25 kilon. Jag väger inte 61 idag (I wish!), utan pendlar mellan 63 och 68 kilo, beroende på träningsform, säsong, humör, PMS, om det är någon gala i kalendern snart som jag vill bli panikslank inför eller annat.

Men jag läser boken idag och får flashbacks och känner att det här måste jag ju ändå dela med mig av. Både det jag är stolt över och det jag är mindre stolt över. Alla bitar är ju jag. Och den här bloggen heter ju till och med Viktiga Bloggen.

Så från och med idag ska jag hylla det här verket genom att ta upp de bästa bitarna ur den och recitera den, ett par gånger i veckan i Viktiga Bloggen. Jag ska fortsätta uppdatera er om min träning, kost och annat. Men sådant kan ni i ärlighetens namn läsa på ett hundratal andra ställen – och säkert få bättre behållning av de bloggarnas tips, bilder, mm. Men kroppsnojor, viktångest, knäppa dieter, sockermissbruk, matmissbruk och funderingar kring det här med viktidentitet – DET kan jag.

Jag känner rätt så instinktivt att det här blir bra för denna blogg. Inte bara trafikmässigt, utan rent själsligt. Så varmt välkomna – ’Viktiga bloggen 2.0’ startar nu. Med att fira 10-årsjubiléet av ”Viktiga Boken”. En bok som inte går att få tag på längre, men som lever vidare här, online. Hoppas ni följer med och läser! Det kommer att bli skakigt, men roligt. Ni kommer att bli förbannade och provocerade, men förmodligen även peppade och underhållna. Och jag kan på förhand avslöja att slutet blir lyckligt.

8 kommentarer
  1. Hittade hit häromdagen och det är roligt att se att du är tillbaka! En mer avslappnad inställning till en hälsosam livsstil behövs i dagens sociala media-helvete där folk pressas mer av att se bra ut än att faktiskt må bra. Det optimala är ju naturligtvis en kombination men om man inte inser ser sina ”brister” så är det väldigt svårt att komma till den punkten. Man måste våga vara ärlig och inte endast visa upp livet genom en rosaskimrande lins. Det är människor som är ärliga som är de äkta inspirationskällorna!

    Och ja, jag har kvar Viktiga boken i bokhyllan 😉

    1. Hej Emelie! Välkommen hit igen! Vad roligt att höra, jag försöker ju verkligen att hitta balansen mellan inspiration men även vardagen, som för mig inte alltid är så jävla framgångsrik, vare sig då det gäller träning eller kost. Men jag delar med mig och någonstans i bloggandet känner jag ett systerskap med er läsare, ni har så himla bra tips själva och det är lättare att kämpa lite extra när man någonstans vet att man inte är helt ensam i detta! Kram och tack för att du läser

  2. I simply want to tell you that I’m new to weblog and certainly loved your website. More than likely I’m planning to bookmark your website . You surely come with fantastic well written articles. Thanks a bunch for revealing your web site.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras