Söndagsfrulle och promenad

Jag är så lat så jag behöver SCHEMALÄGGA mina jävla promenader. Jag läser era kommentarer och ser att flera av er har hund och går ut regelbundet, eller powerwalkar anyway, flera gånger i veckan. Och jag är så IMPONERAD över er uthållighet och KARAKTÄR! För jag tycker tyvärr att promenader är aptråkigt. Jag njuter kanske efter 45 minuter, då jag fått luft i lungorna och känner mig duktig och höjer blicken och njuter av livet och allt det där, men INNAN jag kommit iväg så hatarhatarhatar jag promenader. Jag är okej med att träna målmedvetet och ha ett schema framför mig med övningar jag ska genomföra. Eller X antal minuter/km att nöta på löpbandet. Det känns mer konkret och logiskt att genomföra.

Men promenader… Alltså herregud. Tråkdöden. Och de flesta poddar är ju så trista och håller låg kvalitet. Jag måste hitta på ett annat sätt att masa mig ut lättare. Har lovat mig själv (och okej, har mest lovat Olga) att gå en jäkla lång promenad varje söndag. Nu är det söndag och jag måste göra det.

Vilka tips har ni för att ta er ut på promenad?

Sondagsfrulle

Det här var för övrigt min frukost imorse: tonfiskmackor med ägg, vaniljkvarg, en klick jordnötssmör (syns ej) och lite matvete.

8 kommentarer
 1. Att gå samma runda varje gång, vid samma tid varje söndag och gå tillsammans med en kompis som man kan skvallra med. 🙂

 2. Brukar ladda ner ett avsnitt av något bra radioprogram, t ex Kropp och själ, samtidigt som jag tar en powerwalk runt sjön där jag bor 🙂

  Det gäller att få in rutinen, sen går det lättare! Jag promenerar minst 10000 steg per dag.. på sommaren blir det 15000.

 3. Lyssna på ”Tretti Plus Trevar” och ”Framgångspodden”. Med riktigt bra hörlurar, sjukt störande annars. Lycka till!

 4. Promenad är ju det bästa… ? Kompis, podd eller börja tävla mot sig själv med pulsklocka eller så..

 5. Jag brukar gå på söndagar kl 14.00 och lyssna till P3. Sanna Bråding intervjuar en person om en särskild livshändelse. Ibland så gripande att jag är ute i 2 h. Annars pepp-musik. Har dock en vovve som sällskap (mina svärföräldrars) vilket gör det hela lite roligare… egen tid…

 6. Tycker också det är riktigt tråkigt att promenera utan att ha något annat mål än själva promenerandet. Lättare att gå till ett trevligt fik, typ ☺️ Bra att få draghjälp av pratglad kompis. Lyssnar annars på någon radiodokumentär.

 7. Mitt bästa sätt att komma ut på promenad är att boka in dom med en vän. Min man går med hundarna. Visst är jag med dom ibland men dom promenaderna är inte så lugna och återhämtande. Vi har helt olika behov av våra promenader.

  Skulle jag däremot gå på band så skulle jag hellre inte ha sällskap av annat än mina lurar.

 8. När jag pluggade i Göteborg för några år sedan och insåg att jag i princip aldrig promenerade utan tog spårvagnen överallt eftersom det var så smidigt så bestämde jag mig för att bättra mig. Så jag satte upp ett mål på Runkeeper att gå 500 kilometer under ett år. Att jag upptäckte att jag är ganska tävlingsinriktad var till god hjälp (vill läsa fler böcker än jag gjort under föregående år, gå längre i januari jämfört med i januari förra året osv osv). För att peppa mig själv loggar jag även korta sträckor som till närmaste affären och tvättstugan. Sedan är promenader med sommar i P1 när kvällssolen börjar skymma bakom trädtopparna eller en peppig playlist med favoritmusik numera höjdpunkter under somrarna. Men allra bäst är nog ändå att få med sig sällskap på promenaderna, då kan man ju dra varandra när den andra har en motivationssvacka.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras