Gnällfria veckan är slut – dags för ny utmaning!

Hur har det gått för er med en vecka utan gnäll? För mig har det funkat hyfsat bra! Jag glömmer bort det dock emellanåt och slår på gnällandet per automatik, vilken är en himla tråkig egenskap. Men jag antar att åratal av slentrianmässigt gnällande leder till detta.

Hälsomässigt har detta varit en rätt dålig vecka. Jag har haft en jobbpeak som varit värre än den brukar, en massa möten och ärenden i stan som slukat tid och därtill förberedelser för mina tvillingarnas 7-årskalas (vi bjöd hela klassen och typ alla kom…ehhh….vi hade kalaset hemma) i helgen. Alltså minimalt med träning och inte ens kosten har varit särskilt optimal.

Men det kan jag liksom inte gnälla över, det är ju bara ett konstaterande. Vissa veckor ser ut så här helt enkelt. Det är bara att välja något av A:na efteråt: Acceptera eller Agera. Denna vecka har jag accepterat läget och försökt att inte hetsa upp mig över det. Men från och med imorgon blir det fokus på att agera istället. Inte snacka utan göra. Inte tänka utan gå till handling. Utan att passera gå.

Jag kommer inte direkt ha mindre att göra jobbmässigt denna vecka jämfört med den som nyss varit, men jag har koll på förutsättningarna och vet vad som kommer att krävas av mig för att komma igång mer med mina fasta rutiner med träning och kost. Och de är följande:
• Noll alkoholintag denna vecka. Alltså noll. Inga mysiga rosévinsglas eller Prosecco-skålande på fredag, utan vatten eller Pepsi Max. Jag blir så jääääkla trött annars. Både samma kväll och dagen efter. Jag blir nästan aldrig bakfull (på riktigt), men energin jag förlorar är inte värt det. För då orkar jag inte göra bra val. Gällande något.
• Inte slarva med vätskeintaget. Och då syftar jag förstås på vatten. Jag brukar vara bra på att bälga i mig, men denna vecka slarvade jag och då blir mycket galet. Jag får ont i huvudet, jag äter onyttiga saker av bara farten, jag blir seg och svullen osv.
• Minst 7,5 timmars sömn varje natt. Kommer bli den svåraste utmaningen av dessa tre punkter!

2 kommentarer
  1. jag klarade veckan riktigt bra… ett rejält gnällinlägg på insta om dåliga barnskor bara, men det går ju att skylla på ren fakta.. 🙂 träningsmässigt så var det jobbigt att INTE träna eftersom jag skulle vara fräsch till lördagens Göteborgsvarv, som jag stolt o glad tog mig igenom på den tiden som jag satt som drömtid för mig själv.. 2,15.. fick för första gången uppleva runnershigh efteråt o tårarna rann.. nu blir det nya tag mot nya mål… slut med godis o fika… så onödigt att trycka i sig…

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras