Helgens hummer och veckans utmaning

Hummer

I söndags åt jag skaldjur. Hummer, rökta räkor och färska räkor. Supergott förstås! Och ja, det händer att jag äter vitt bröd! Till sån här mat gillar jag rostbröd, äter det (eller baguette) i princip aldrig annars så jag tycker det inte är någon ko på isen. Det som ser ut som chips uppe till vänster är inte chips utan isbergssallad med balsamvinäger…

Denna veckas utmaning är något udda: jag kör nämligen juicecleanse i fem dagar, från måndag till fredag. Jag gör det ungefär vartannat år, ibland en gång per år, detta för att ge matsmältningsapparaten en välbehövlig paus och återhämtning. Och för att bomba kroppen med vitaminer och antioxidanter. Nej, jag VET att man inte kan kalla detta för detox eller att man ”avgiftar” kroppen. Jag har läst på. Men jag har också gjort detta förut och gillar ju verkligen juicerna (kallpressade, för att vara så naturliga och behålla så mkt näring som möjligt, därför håller de bara 3 dagar i kylskåp).

Dag 2 nu, börjar ju förstås bli liiite hungrig, men vet att det går över. Under denna vecka kommer jag därför inte att köra någon tung styrketräning, för det orkar jag inte utan riktig mat. Däremot lite långpromenader, simning och yoga får det bli!

 

7 kommentarer
 1. Har du sett pågens nya rostbröd Levian? Utan socker med surdeg o hela 2gr fiber? ?

  I alla fall ett toppenkomplemt till vanligt rostbröd till barnen!!

  1. Nej, det ska jag spana in! Jag har precis läst på om det där med surdeg och förvånats över hur pass bra det verkar vara – känns nästan lite för bra för att vara sant! Surdegsbröd är ju skitgott dessutom! 😉

   1. ja o för mig som älskar frukostmat.. rostad med avokado o skinka, äggröra o sånt.. äter man en skiva med bra tillbehör blir det helt plötsligt inte förbjuden fukt med bröd längre… 🙂

   2. Håller med! Men många företag fuskar. Dom kallar det surdeg men första ingredienserna är fortfarande vetemjöl och socker.

 2. Du är inte rädd att du svälter bort de muskler du byggt upp genom att ligga på så stort kaloriunderskott som man gör när man bara dricker juice? Finns det någon annan bevisad effekt av det där än att man kortvarigt går ner i vikt, för att sedan gå upp allt och lite till därefter?

  1. Hej! Jag tar nog den ”risken” 😉 Har svårt att se att muskler jag har byggt upp under så pass många år, plötsligt skulle försvinna helt efter fem dagar. Det har aldrig hänt mig förut i alla fall då jag kört enbart juicer. Men alla fungerar säkert olika. Jag känner inte till att det finns några särskilda bevisade effekter av en juicefasta – det jag gör är att ge hela tarmsystemet ett break och just min kropp mår faktiskt BRA av det. Det kan vara en bra kickstart till att framöver välja mer hälsosamma alternativ. Efter några dagar med enbart grönsaksjuicer är jag inte direkt sugen på biff med bea utan av någon underlig anledning så väljer jag nästan som på ”autopilot” mer hälsosamma alternativ som mer skaldjur, mycket grönsaker och så vidare. Jag är en vuxen flicka och begriper att viktminskningen man får är kortsiktig och mest består av förlorad vätska, så det finns verkligen andra, bättre beprövade metoder om det är långvarig viktminskning man är ute efter. Men jag mår helt enkelt toppen av det och därför gör jag det. Det är lika generaliserande för övrigt att säga att man ”går upp allt och lite till därefter”, det är ju inget som sker av sig självt utan enbart om du äter MER än du gjorde innan. Vilket vissa kanske gör. De enda bevisade effekterna är väl att du får i dig shitloads av näringsämnen och antioxidanter genom grönsaksjuicerna. Det skulle bli SJUKT jobbigt att äta så pass mycket grönsaker, som man nu enkelt dricker istället. Jag vet att man missar fiberintaget, men jag äter vanligtvis så pass mkt grönsaker och bra kolhydrater och fibrer ändå till vardags att jag tycker det är försumbart då det bara handlar om en kort period.

 3. Jag är ju som du vet en som nästan aldrig kommenterar – men ännu en gång vad jag tycker om din blogg! Den är mänsklig – du tillåter dig att ”fela” det vill säga egentligen kort och gott att livet kommer emellan ibland! Jag har ju en månad med Mammafitness – superbra och jag är så nöjd – det har gett resultat och jag har fått ett bättre och sundare tänk kring mat! Men även om jag lovade mig själv att ge 100% den här tiden så kommer livet ibland emellan! I helgen hade vi hotellövernattning med Spa, 4-rätters och naturligtvis blev det lite alkohol. Direkt vidare på lördagen på barnkalas med tårta och godis! Jag kände att jag gjorde bra val – valde fisken på övernattningen och åt bara lite godis och tårta på kalaset och jag kan leva med det! Nu på det igen med ett tufft träningspass idag! Så tack för du är mänsklig och tillåter dig vara det och framför allt att du delar med dig! Ha en fortsatt fin helg och ta någon god juice idag ? Kraaam

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras