Jag testar Sqoom – salongsbehandling i hemmamiljö

Vid det här laget anser jag mig vara något av en expert gällande diverse skönhetsbehandlingar. Jag har verkligen inte hunnit testa alla tekniker, metoder, syror, behandlingar och nymodigheter än, knappt en tiondel av det marknaden har att erbjuda – men jag betar mig igenom rätt många olika metoder som funkar för min hudtyp (mogen hy med ålderstecken, som är yttorr och väldigt fuktfattig med lite solskador och pigmentfläckar).

Sqoom hade jag bara hört talas om, men inte haft förmånen att testa, därför var det spännande att ta del av denna innovation, vilket jag gjorde i höstas. Det är alltså en liten apparat/maskin/enhet som kombinerar ultraljud och jontofores, vilket gör det möjligt att slussa ner en större mängd aktiva ingredienser djupt ner i huden (jämfört med vanliga krämer och behandlingar). Hudens egen skyddsbarriär stoppar ju som bekant många ämnen från att tränga ner långt in i huden. Detta är en naturlig skyddsfunktion, vilket är toppen på alla vis, för annars skulle huden exempelvis drunkna när vi badar. Men när vi av olika skäl vill tillföra hyaluronsyra i viss koncentrerad form för att hjälpa hudens kollagenproduktion osv så får vi faktiskt kämpa för att forcera ner godsakerna långt i huden. Att göra det med injektioner (fillers) är ett sätt. Men alla gillar inte sprutor och då går det att använda sig av den här typen av maskin/teknik som Sqoom tillhandahåller.

Jag har tidigare testat Beauty-Guns (som de brukar kallas) i form av Skinbooster Infuzion med mycket fint resultat. Det är en snarlik variant av Sqoom och behandlingarna kostar runt 5500 kr för tre gånger (vilket brukar behövas för ansiktet). En Sqoom-maskin är en dyr investering och kostar ungefär lika mycket (cirka 5500-5900 kr) och då ingår även en cleanser och en produkt anpassad för din hudtyp. Fördelen är ju givetvis att du kan använda den så ofta du önskar, det enda du behöver fylla på emellanåt är själva produkterna som kostar några hundralappar.

Så, funkar det? Ja, men du måste ha realistiska förväntningar på resultatet! Förbättringen blir heller inte permanent, oavsett vad du hör. Torrhetslinjer och vissa rynkor kan bli mindre synliga både direkt efter en behandling men även efter flitig användning. Men det man gör är att ”släcka branden tillfälligt”, om du förstår vad jag menar. När huden återfuktas så maximalt som den gör med dessa maskiner/metoder, så ’plumpas’ huden upp och man ser helt enkelt lite slätare ut. Det är dessvärre mestadels en Askunge-effekt som försvinner efter ett tag. Du behöver alltså använda maskinen/metoden konstant för att det ska ge något långvarigt resultat. Är man på det klara med detta är det här en otroligt bra hemmabehandling av avancerad karaktär som ger salongsproffsigt resultat.

Arja som är exklusiv distributör av Sqoom i Sverige är en trevlig kvinna med fantastisk hy (hon är 50 plus) och sjungande finlandssvenska. Hon har själv lidit av hudbesvär i flera år som mildrats väsentligt visuellt efter att hon använt Sqoom regelbundet. Hon behandlade mig hemma i sin smakfullt inredda villa och visade hur jag kan använda maskinen och produkterna själv sedan. Det är några månader sedan och jag har inte varit så flitig som jag önskade med att använda mina Sqoom-prylar, men min hud har varit i väldigt gott skick trots kylan utomhus och den torra luften inomhus. Å andra sidan är min hy inte helt okej just nu efter en solresa och flygning mm, allt sådant som stressar huden gör den uttorkad och glåmig. Så jag ska do the magic med mitt Sqoom-hemmakit ikväll eftersom jag ska på skönhetsgala imorgon kväll och behöver vara röda mattan-snygg!

2 kommentarer
    1. Man kan absolut komma till bukt med problemet och dämpa hudens torrhet med hjälp av olika behandlingar (som denna, för att ta ett exempel), men det finns mig veterligen ingen permanent lösning om det är det du undrar över. Det krävs kontinuerlig skötsel av huden, men förstås också att man ser över sin livssituation i övrigt med sömn, kost, träning och stress. Att stressa och sova lite, eller att flyga, eller bränna sig i solen osv stressar huden och en stressad hud reagerar med att bli torr. Tyngre ingrepp som injektionsbehandlingar med fukt som hyaluronsyra långt ner i huden (sk fillers) kan också hjälpa men de är ju inte heller permanenta. Det bästa är helt enkelt de tråkiga råden: att sova sina 8 timmar, se till att få i sig näringsriktig mat, dricka mycket vatten, inte stressa för mycket, röra på sig regelbundet och lägga omsorg på hudvården. Med RÄTT produkter anpassade för yttorr hy. Många höftar och chansar när de väljer behandlingar och produkter, därför är det alltid bra att besöka en hudterapeut eller hudläkare som får guida dig rätt. Man skulle ju liksom inte självmedicinera och laborera med olika metoder om det gällde ett brutet ben… 😉 Men visst, jag kommer nog mer eller mindre alltid att ha detta problem och det blir inte bättre med åren eftersom elasticiteten i huden försämras ju äldre vi blir. Detta är hudtypen jag utrustades med, så är det bara. Å andra sidan hade jag aldrig problem med fet hy eller acne som tonåring så alla har ju sina ”bekymmer”.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras