Oscars 2018 – mina favoriter

Mja, årets Oscarsgala bjöd inte på några modestatement som kommer att gå till historien direkt. Vitt, vitt, vitt. Jättefint och jag bär själv vitt ofta på gala, men liiiite snarkvarning på det ändå. Om man bär vitt eller svart som är så pass sobert vill det till att klänningen sticker ut på annat sätt. Det var även för lite glitter i år, enligt mig. Och var fanns alla superstjärnor? J.Lo? Alicia Vikander? Halle Berry? Charlize Theron? Zoe Saldana? Dessa brukar sällan göra mig besviken på röda mattan, jag saknade verkligen deras närvaro. Jag saknade även Heidi Klum, som nästan alltid gör bort sig modemässigt, men ändå är charmig och har glimten i ögat.

Men några fick ändå till en bra entré på röda mattornas matta!

Denna trio visar att gammal är äldst då det gäller att sopa banan med konkurrensen om classy galaoutfits. 80-åriga Jane Fondas couturekreation från Balmains nya designlinje är to die for. Det där hade JAG valt, lätt, om jag fått gå på Oscarsgalan. Steven Spielbergs fru Kate Chapman bar en fantastiskt raffinerad svart långklänning som hade kunnat bli tråkig om det inte vore för det edgy gallret framför den oehört vågade urringningen. Och dubbla cuffs får ALLTID stilpoäng hos mig! Älskar också att hennes hår är så ledigt. Allison Janneys röda Reem Acra-kreation var en av galans verkliga wow-moment. Allt som har med lång ärm och mantel är ljuv musik i mina öron.

Bland alla ivriga försök att vinna sexigast urringing, känns det befriande med någon som väljer viktoriansk kyskhet och ljuv chiffong och spets i den blekaste och mesigaste av pasteller! Emily Blunts klänning blev utskälld av många, men jag tycker den är superfin. Jennifer Lawrences guldglittriga Christian Dior-klänning adderade exakt den dos av old school glamour och glitter som galan behövde.

Nedanstående kan jag inte bestämma mig för om jag gillar eller inte. Lite oklart fortfarande.

Laurie Metcalfs klänningsmodell tilltalar mig verkligen. Älskar den snygga skärningen i halsen, de långa ärmarna, det lilla släpet och det smala skärpet i midjan. Och så glittrar den, vilket är kul! Samtidigt är det något med färgen som inte lirar riktigt. Jag vet inte, vad tycker ni? Klänningen ser nästan ut som plast på avstånd och jag tror inte det är en bra idé… Nicole Kidman har blivit rejält hånad för sin Armani Privé-blåsa med håll käften-rosett framtill. Samtidigt finns det något härligt dramatiskt över hennes klänning och vi kommer ju att minnas denna outfit bland den bleka massan övriga kvinnor som såg nästan likadana ut. Sedan att Nicole börjar se oroväckande lik ut sin vaxkabinettdocka på Madame Tussaud’s är en annan historia. Saoirse Ronan i puderrosa Calvin Klein med matchande Louboutins i siden är egentligen en säker stilvinnare. Ändå tvekar jag. Kanske för att hon känns lite osäker i den? Håret var otroligt trist stylat också. En sån där utväxt har jag med i nuläget, men skulle jag gå på Oscargalan hade jag sett till att fixa det. Det lutar nog ändå åt att jag gillar klänningen som sådan.

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras