In i skrivardimman

Att vara författare innebär en hel del slitgöra som kanske inte många tänker på. Både jag och Sabina driver ju flera olika företag parallellt med bokskrivandet och det gäller det verkligen att vara strukturerad (det är inte jag, men Sabina!) och finna sig i situationen, vara flexibel och snabb på att skriva (det är jag!).

Som ni ser äter vi bara broccoli och dricker grönt te när vi skriver…NOT

Nu går vi in i en extremt jobbintensiv period då hundratals manussidor ska lämnas in till korrektur hos vår förläggare. Bilder har vi valt (bara det tog flera veckor!), kapitelindelningen och stommen är klar, vi vet vad vi ska säga och hur vi ska berätta vår historia. Nu ska allt detta ”bara” skrivas ned i några hundratusen tecken. Vi har redan tillbringat åtskilliga timmar på olika sorters fik och skrivarställen inne i stan och i helgen tar jag på mig hörlurarna för att lyssna på det jag intervjuat Sabina om, som jag spelat in (vissa kapitel har vi arbetat på det sättet, andra har vi skrivit ned direkt på plats).

Att vara två författare innebär inte att det blir hälften så mycket jobb, snarare dubbelt så mycket skulle jag vilja påstå. Man behöver ta hänsyn till varandras åsikter, se till att båda får lika mycket plats, försöka undvika upprepningar och istället uppmuntra att man kompletterar varandra, fokusera på respektive styrkor hos varje författare och så vidare. Detta är ett spännande sätt att arbeta på, betydligt mer krävande än jag föreställde mig initialt men samtidigt mer givande och lärorikt också. Det är en ynnest att fortfarande känna att jag blir överraskad i min ålder, att jag får ”aha!”-upplevelser, känner ödmjukhet och pepp inför det vi ska leverera och inser ju längre vi arbetar med boken hur VIKTIG denna bok kommer att bli.

Det är verkligen en bok som saknas bland utbudet av böcker om hälsa idag. Balans, njutning, hållbarhet. För resten av ditt liv. Inga genvägar (de är bara ”senvägar” som Sabina säger). En slowfix som gör att du blir rustad att leva komplett på alla plan framöver. ”Ditt livs form – med 80/20-metoden” kommer ut 16 augusti.

 

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras