När man får rekrytera sina favoriter

En av de främsta fördelarna med att vara chef och bestämma över sitt eget företag, är att jag har ynnesten att bestämma vilka jag ska jobba med. Då jag startade Netstyle var jag lite naiv och trodde att jag skulle hinna med allt, som att skriva, redigera, marknadsföra och sköta försäljningen. Det har jag nu konstaterat att jag helt enkelt inte hinner då Netstyle ökar för varje vecka och behöver fler engagerade medarbetare. Därför säger jag varmt välkommen till Netstyle, extremt begåvade och rutinerade Helena Skoog, som kommer att skriva modeartiklar från och med idag!

❀ Du är fena på att hitta streetstyle-bilder! Vilken fashionista klär sig vassast?
– Åh, svårt! Jag gillar färg och mönster och älskar att många influencers idag verkligen vågar synas och ta plats. Jag inspireras jättemycket av svenska Linn Eklund och Hanna Stefansson. Och förstås de största stilförebilderna av alla: Iris Apfel och Lyn Slater (Accidental Icon).

❀ Vad skulle du själv aldrig ta på dig?
– Militärmönstrat. För allt det symboliserar och står för; män med vapen och orimliga konflikter. På min möhippa tvingades jag gå genom stan i militärmönstrade combatbyxor och om jag själv har någon talan (det hade jag inte då) var det sista gången.

❀ Beskriv din klädstil!
– Jag har gått från att vara ”hon som alltid bär klänning” till ”hon som alltid går i pyjamas”, tre barn senare. Vida byxor, stora skjortor, sportiga detaljer … Jag har inget tålamod med obekväma skor längre, eller tighta plagg som trycker ihop magen, allt måste få ordentlig plats. Jag älskar helmatchade set, när jag vill vara fin, och går gärna i samma mönster eller färg från topp till tå.

❀ Ditt absolut, tveklöst bästa stylingtips?
– Jag är som sagt väldigt bekväm numera, så bästa tipset är nog att välja en färg eller ett mönster och gå all in. Det ser alltid genomtänkt och enhetligt ut, även om det tog två minuter att ta på sig. Pyjamastrenden är min bästa någonsin och jag kommer fortsätta bära den tills jag är så gammal att jag inte orkar ta mig ur sängen – och ja, då funkar den ju utmärkt fortfarande!

❀ Vilka tidningar/uppdragsgivare jobbar du med?
– Jag skriver artiklar och redigerar andras texter för magasin som Elle, Elle Decoration, Damernas Värld och Daisy Beauty. Samtidigt läser jag en kurs i programmering på distans och driver lite halvhjärtat ett nystartat inredningskonto på Instagram (@enpalett). Jag har flyttat hem till Göteborg nu, men när jag bodde i Stockholm arbetade jag några år som redaktör på Chic (då jag hade dig, Charlotta, som chefredaktör, kan fortfarande sakna den fina redaktionen!) och på Elle.

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras