Hedra Sara Danius – bär en knytnävsblus idag

Hedra Sara Danius genom att bära knytblus idag. Vi kan väl utse 13 april till Den Internationella Knytblusdagen? Ta på dig knytblusen, knyt näven -ta en bild och lägg upp i sociala medier för att visa ditt stöd för Sara. Tagga med #knytnävsblus #backasaradanius. Svenska Akademiens ständige sekreterare avgick igår efter en tids turbulens.

Ironiskt alltså att efter flera (manliga) ständiga sekreterare som valt att titta åt ett annat håll för de uppenbara skandaler som härjade inom akademien och i dess innersta krets – så kommer då Sara Danius och försöker reda ut den här soppan och börjar ifrågasätta i och med #metoo-stormen i höstas. Det hela slutar med att Sara blir så utmobbad och ifrågasatt att hon själv väljer att avgå. ”Det var Akademiens vilja och jag rättade mig efter den”, sa hon själv till media igår.

Men nu är väl gnällgubbarna i Akademien nöjda. Hejdå fräschör, stringens och modernisering som Danius försökte få in – hello konservativ kulturkokong med självutnämnt intellektuella och 1700-talsideal.

Sara Danius sa i intervju med svenska ELLE följande, då hon kommenterade en kreation som Pär Engsheden sytt upp åt henne:
– Hittar man rätt plagg är det en väldig hjälp. Det blir en gestaltning av den man vill och bör vara vid det tillfället. Det är underbart när det stämmer.

I samma intervju säger Danius att hon ständigt är på jakt efter den perfekta knytblusen. Och just detta plagg ser vi henne nästan alltid i, då hon inte bär fantastiskt vackra coutureklänningar på Nobelfesten.

Hedra Sara Danius genom att bära en knytnävsblus idag: Ta på dig en knytblus. Sträck på ryggen. Knyt en näve. Le sammanbitet. Förändra världen.

Foton från Elle, Morgenbladet, SVT m fl

 

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras