Jag testar CoolSculpting för mitt ”greppvänliga” magfett

Jag har retat mig lite på de två fettbullarna på min mage. Min midja är okej men både strax över midjan och under så buktar två fettansamlingar ut. Det är särskilt den strax under bysten, ovanför midjan som stör mig mest. Varje gång jag har jeans eller något annat åtsittande plagg i midjan så blir det som en ”muffinstopp” – ja, ni som vet vet…

Eftersom jag är liberalt inställd till skönhetsbehandlingar har jag övervägt en fettsugning och bukplastik. Men det är ett omfattande ingrepp som är både dyrt samt kräver lång rehab och där känner jag inte riktigt att jag är än.

Därför blev jag väldigt nyfiken på CoolSculpting från Akademikliniken – som är en metod som reducerar fettdepåerna UTAN kirurgi, utan att någon går in med kniv och ”dammsuger bort” fett. Utan de efterföljande besvären med lång rehab, ärrbildning och så vidare. En metod som du kan göra på lunchen i princip och sedan gå tillbaka till jobbet precis som vanligt. Låter det för bra för att vara sant? Well, vi får väl se!

Fakta om CoolSculpting

CoolSculpting är fettreducering med kyla, eller cryolipolysis, som det heter med ett finare ord. Teknologin innebär att du fryser och avlägsnar fettcellerna utan att skada omkringliggande vävnader. Det är en ickekirurgisk behandling som effektivt och säker fryser bort fettdepåer från kroppen. Effekten är permanent, så fettcellerna som behandlas är borta för gott. Processen leder till en synbar och mätbar minskning på ca 20-25% fett på den del av kroppen som behandlasVissa patienter ser resultat så snabbt som tre veckor efter behandlingen, men generellt så tar det längre tid. 80 % av resultatet syns efter två månader och efter fyra månader bör man ha ett slutgiltigt resultat. Viktigt att påpeka att man måste ha tålamod med processen! Det är ingen quickfix, utan kroppen behöver göra sig av med fettet den naturliga vägen vilket tar lite tid. Eftersom resultatet kommer successivt (till skillnad från traditionell fettsugning) kan man uppleva att inget händer till en början. Men genom att jämföra med före- och efterbilder så ser man tydligt förändringen. Viktigt att göra uppföljning på kliniken i efterhand.

Ofta räcker det med en behandling, men det är svårt att på förhand svara på hur just din kropp svarar på behandlingen. Ibland kan det krävas två behandlingar. En behandling tar normalt en timme. Beroende på hur många områden du vill behandla så kan det ta längre tid. Området som behandlats kan vara rött upp till flera timmar efter att applikatorn tagits bort. Detta försvinner successivt. En del kan uppleva yrsel och illamående efter behandlingen, vilket är ofarligt. De flesta kan återgå till sitt vanliga liv direkt efter behandlingen.

OBS! Det finns många maskiner ute på marknaden som hävdar att de erbjuder ungefär samma funktion och resultat, men inte som har kliniska studier bakom sig som CoolSculpting har.

Mer info hittar du här.

CoolSculpting kan du göra på flera ställen på kroppen: överarmar, lår, rumpa, mage, dubbelhaka. I mitt fall så användes munstycket på tre ställen på magen, men det är olika från person till person och vilken kroppsdel som behandlas. En del kanske bara behöver ett munstycke beroende på var fettet är placerat.

Pris: Från 10 200 kr och uppåt beroende på hur många munstycken du behöver. Min behandling kostar 15 300 kr. Motsvarande kostnad för ett kirurgiskt ingrepp ligger på 45000 kr och uppåt, för att ha lite att jämföra med.

Här sitter jag vid konsultationen tillsammans med trevliga Elin från Akademikliniken. Hon är norrländska, vilket bara det känns tryggt (tycker jag med påbrå från Kalix…)!
”Vi ska om du har greppvänligt fett”, säger Elin och börjar sedan klämma och knåda. Jag känner mig som en levande bulldeg. Och ja, jag hade ett utmärkt exemplar av fett (ehhh) för just denna behandling. Vilken tur!
Här lägger Elin på en gel på magen för att munstycket ska få bättre fäste. Hon har innan dess ritat med penna på magen för att markera var munstycket ska placeras.
Sådärja! Nu sitter munstycket fast. Let the freezing begin! Observera den väldigt snygga engångsbehån man får låna…
Under behandlingen passade jag på att ta mig en liten powernap.
Massagebiten efteråt varnade vissa för och sa att den skulle göra ont. Men äsch, det kändes lite stumt och mysko men inte mer än så!

Vad tycker jag, so far?

Behandlingen var inte alls smärtsam eller obehaglig. Det tar lite tid förstås, eftersom jag behandlade tre områden på magen, varför munstycket måste flyttas efter varje behandling. Efter behandlingen masseras området för att blodcirkulationen ska komma igång igen och det kändes lite skumt och stumt, men inte värre än så. Ja, man känner förstås att området är nedkylt, men herregud – jag har varit med om värre! Jag var lite öm några dagar efteråt och hoppade över ett boxningspass, men i övrigt har jag levt precis som vanligt.

Det har nu gått tre veckor sedan jag behandlades och jag tycker mig se en skillnad på magens silhuett. Den där karaktäristiska svullnaden som min mage har, är dämpad. Magen är inte platt än, men det ska bli väldigt spännande att följa utvecklingen och se resultatet efter sommaren! Jag ska dokumentera exakt allt här i bloggen och vi har även filmat hela processen.

Vill du göra CoolScultping för att få minskat fett runt magen inför sommaren är det hög tid att boka konsultation omgående! Du bokar din tid här

Nu har det gått exakt tre veckor sedan behandlingen och jag börjar se de första tecknen på att magen börjar bli plattare.
Under dessa tre veckor har jag ätit och tränat som vanligt. Alltså inga överdrifter åt något håll. Nyttigt i veckorna, lite vin och glass och grillat i helgerna.

Uppdaterat! 

Dessa bilder tog jag i somras och lade upp i bloggen. Då hade det gått ett par månader efter behandlingen. Här börjar resultatet synas ordentligt!

Foto Carlos Norlén

 

2 kommentarer
    1. Hej Karin! Ja, coolt var ordet, haha… Jag använder bara behåar nuförtiden som är antingen sköna eller ger bra stöd. Om de är snygga är det en bonus men det hamnar inte högst upp på priolistan, haha…

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras