Högtryck, boktryck och blodtryck

Vi är många som kämpar för att få ihop kalendern dessa veckor. Jag har ett antal affärsförslag ute hos samarbetspartners som jag väntar besked ifrån, boken går snart till tryck och jag och Sabina, AD:n och förläggaren går igenom varje sida om och om igen, justerar och fixar in i det sista, väljer färger till omslag osv. Barnen har skolavslutningar, trädgården ska röjas inför finbesök, pajer ska bakas inför väninneträffar, gympass ska avverkas, tiotusentals steg dagligen likaså och när fan ska man hinna raka benen?

Det finns många roliga färger att välja på men tro’t eller ej så enades Sabina och jag om samma favoriter direkt!

När jag har så här mycket att göra blir jag ibland så fruktansvärt jävla ineffektiv. Jag kan sitta och ”jobba” en hel kväll med…ingenting. Jag prokrastinerar, går och fixar kaffe, flyttar på saker på skrivbordet, scrollar igenom instagram, döper om bilder i en mapp och tramsar istället för att GÖRA KLART. Herregud alltså! Stressen det innebär blir ju ännu värre. Nu ligger jag efter och vet att jag måste skärpa mig och finna fokus. När jag bara gör EN sak i taget går det så otroligt mycket bättre. Jag är som så många andra som tror att vi är så sjukt bra på multitasking, men sanningen är att vi suger på det. Vi ska hålla oss till ett fokus åt gången, annars går det åt pipsvängen.

Nu kanske många av er tänker: ”Men skit i att träna då. Eller köp färdiga pajer.” Vilket förstås är sant. Men för mig innebär det ev form av återhämtning att få träna, just för att jag har ett stillasittande jobb. Om jag både stressar och vimsar runt OCH inte rör på mig, då får jag ont överallt och blir rentav låg. Och att baka är en form av terapi och lugn för mig. God mat är kärlek och trygghet för mig. Att få göra något med händerna, åt någon annan är för mig en fin gest som jag mår bra av. Saker jag däremot gör avkall på i dessa stressveckor innan semestern är följande:

• Raka benen, färga utväxten/ögonbrynen osv – jag ser till att benen är ordentligt insmorda åtminstone (så att de inte är både torra och håriga, haha), jag paniksminkar brynen med bra produkter, jag stylar håret på ett sätt där inte utväxten syns (och dessutom höjer folk ändå inte blicken så pass eftersom de själva är stressade). Jag skjuter upp all skönhetsvård tills dagarna innan semester, då kör jag en helrenovering. Som att serva bilen, typ! Och kör manikyr, pedikyr, frisör, rakar benen, färgar ögonbryn mm.

• ”Förutsättningslösa” möten/luncher. Alltså. Bye bye.

• Kolla reautbudet i butikerna. Hinner inte ens kolla online!

• Ambitiösa måltider, fint sammansatta och varierade. Yeah, right. Den tiden kommer också. Men nu är det hålla näsan över vattenytan som gäller och snabba lösningar som varmrökt lax på knäckemackor till både lunch och middag fyra dagar i rad är TAGET.

Uppslaget är från vår kommande bok i höst: ”Ditt livs form – med 80/20-metoden”. Fotograf: Magnus Ragnvid

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras