Våga bära mera rött

En del undviker rött för att de inte tror att de ”kan bära det”. Struntsnack! Alla kan bära rött, det är faktiskt en betydligt mer lättburen färg än många tror. Jag har tittat på en del bilder på mig och upptäckt att jag rätt ofta väljer rött i modeväg. Antingen när jag ska gå till fest, eller när jag ska hålla ett viktigt möte, eller när jag vill känna mig extra fin.

Här kommer mina stilråd för dig som vill bära mera rött!

Tips! Börja nedifrån. Om du är ovan vid att bära rött, så ha inte färgen närmast ansiktet. Sådant som är långt ifrån ansiktet uppfattas som mindre ”läskigt”. Satsa därför på en kjol eller ett par byxor i rött.

Linne, Ellos, 179 kr. Slingbackpumps, Anny Nord, 1599 kr. Omlottklänning, Residus, 1750 kr. Volangkjol, Ellos, 179 kr. Byxor med pressveck, Tiger of Sweden, 1699 kr. Örhängen, Joelle, 149 kr.

Tips! Håll resten av färgerna i din outfit neutrala. Rött är huvudpersonen, låt inte den färgen distraheras av andra färger som pockar på uppmärksamhet. Välj neutrala toner som vitt, svart och beige.

Tips! Röda accessoarer är ett enkelt knep för att smyga in rött utan att färgen tar över helt och hållet. Skor och väskor i rött är något du kommer att älska i många år framöver. Var inte rädd för att köpa en designerväska i just rött, svart har du säkert redan ändå.

Blus, Tiger of Sweden, 1499 kr. Skräddade shorts, Saint Tropez, 399 kr. Asymmetrisk klänning, Joelle, 419 kr. Handväska, Whyred, 1999 kr. Cardigan, Ellos, 399 kr. Slip-in-sandaletter av mocka, Agnes Cecilia, 489 kr. Jeans, Tiger of Sweden, 839 kr.

Tips! Metaller som silver och guld (även roséguld!) är extra snygga ihop med rött. Addera gärna ett guldskärp eller en silverväska till din röda outfit.

Foto All-About-Fashion, privata, Eerobild

Ellos
399 kr
Ellos
59 kr
Little Mistress
616 kr
Ellos
799 kr
Day
419 kr
Little Mistress Plus
880 kr
Asos
381 kr
True Violet
880 kr
1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras