5 sätt att styla din scarf (och hjälpa världen)

Scarfen har gjort rejäl comeback i modebilden och det har inte gått att undvika alla kreativa varianter av scarfstyling på streetstyle-ikonerna de senaste säsongerna. Jag var en tid lite försiktigt avvaktande, eftersom jag har varit rädd för att en scarf skulle kännas lite för ”damig”. Men det handlar förstås om HUR man bär sin scarf och kunskap om hur man stylar den!

Historien bakom de vackra scarvesen jag bär på dessa bilder är smått fantastisk: Wangari Sthlm erbjuder handgjorda premium-scarves av 100 % siden, med ljuvliga mönster och trendiga färgkombinationer. Om du kikar närmare på mönstret så ser du att det är vilda djur. Animal print, fast med en djupare innebörd. Kollektionen heter ”Critically Endagered” och är framtagen i samarbete med Wildhood Foundation. När du köper en scarf från Wangari Sthlm hjälper du Wildhood Foundation i deras kamp mot tjuvskytte av utrotningshotade djur. Läs mer om detta beundransvärda engagemang här.

Det finns massor av kul och annorlunda sätt att styla en scarf på. Du kan säkert komma på egna sätt. Här har jag listat mina fem styling-favoriter. Håll till godo!

Scarf, Wangari Sthlm. Sidenblus, Morris/Johnells. Kavaj, Vero Moda. Clutch, Cos. Byxor, Tiger of Sweden/Johnells. Sammetsboots, Steve Madden.

1. Klassikern/slipsen

Krångla inte till det, utan kör enklast tänkbara knut av din scarf, ganska högt upp i halsen, så att den påminner om en slips. Låt det vackra tyget få synas mot en enfärgad blus eller topp som du bär under.

Scarf, Wangari Sthlm. Klänning, H&M. Silverpumps, Friis & Co.

2. Som ett armband

En av mina favoritvarianter! Du snurrar alltså din scarf flera varv runt handleden och avslutar med en dubbelknut. Dekorativ detalj om du inte bär smycken. Scarfen blir ditt armband. Du kan även göra så här runt ankeln på sommaren när du har jeansshorts eller kjol/klänning.

Scarf, Wangari Sthlm. Sidenblus, Ahlvar. Jeansjacka, Bitten by Sarah Jessica Parker.

3 Cowgirl

Kan knytas på lite olika vis, antingen låter du snibbarna/ändarna hänga löst som jag gjort, så att de tittar fram. Eller så knyter du scarfen i nacken. Jag tycker det är fint när håret blir instoppat i scarfen. Very streetstyle chic!

Sidenblus, Morris/Johnells. Väska, Marc Jacobs/Johnells. Byxor, Tiger of Sweden/Johnells. Scarf, Wangari Sthlm. Lackpumps, Steve Madden.

4 På väskan

Låt den färgglada scarfen bli en otroligt charmig detalj på din svarta eller neutralt färgade handväska! Välj själv om du vill att den ska hänga lite nonchalant knutet, som på min väska, eller om du föredrar en proper rosett.

Jeansskjorta, H&M. Scarf, Wangari Sthlm. Jeans, Cubus. Pumps, Zara.

5 Istället för skärp

Fenomenal ersättare för ett bälte eller skärp! Extra snyggt till jeans, eftersom kontrasterna i de olika tygens texturer blir ett härligt möte.

De magiskt snygga scarvesen hittar du i köptipsen nedan. Happy shopping!

Foto All-About-Fashion

3 kommentarer
  1. Hej Charlotte. Har egentligen ingen kommentar om detta inlägget utan vill bara fråga vart Sabinas blogg tagit vägen? Jag hittar den inte under bloggar som tidigare. Jag kollade även under etiketten ”hälsa” men där hittar jag bara gamla inlägg från hennes blogg. Är det bara jag som inte ser den eller har den flyttat?

    Undrar Helén som gillar Netstyle.se skarpt. Keep up the good work.

    1. Hej Helen! Sabina har flyttat sin blogg till sin egen hemsida. Det står i hennes sista inlägg klart och tydligt om du går in på hennes gamla bloggadress hos oss, netstyle.se/sabinadufberg – där hittar du även hänvisning till hennes nya blogg 🙂 Tusen tack för fina ord om Netstyle! Kram Charlotta

  2. Många bra tips på hur man kan variera sin outfit med enkla med effektiva medel.
    Bra initiativ att kombinera fina mönster med hållbart samarbete.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras

COPYRIGHT 2022 – NETSTYLE