Vimmelkantig och nöjd efter vårt vimmel

Jag har fortfarande inte återhämtat mig mentalt (eller fysiskt heller för den delen, haha…) från tisdagens bokrelease. Det var på något vis förlösande att få presentera boken på detta vis inför vänner och branschfolk. Vi valde att hålla ett ganska litet och intimt mingel, så att folk kunde slinka förbi efter jobbet. Inte som på CHIC-galan direkt, när jag behövde förbereda mig i flera månader i förväg. Men även om det är en mindre tillställning med ett 60-tal gäster så krävs ändå planering i detalj för att inget ska gå fel.

I tisdags krockade flera saker samtidigt: jag var tvungen att uträtta några ärenden på dagen, göra en intervju åt Damernas Värld, hämta upp smycken, förbereda goodiebags-påsar och hålla i logistik av saker som skulle budas från olika ställen. Sabina hade också fullt upp och en sak borde folk veta om oss två – att vi må kanske se ut som två divor på scen eller på bild, men bakom kulisserna så springer vi omkring osminkade i tofflor och bär kassar, ringer runt och skäller på budföretag, skriver manus, beställer vin, packar upp kartonger och sorterar saker som vilka administrativa assistenter som helst.

Jag och Sabina hade handplockat exakt ALLT för kvällen: vad alla skulle äta, dricka och få med sig i goodiebagen. Och vi älskar båda pizza och After Eight, haha…

Bokreleasen hölls på restaurang Mama Sthlm, ett supermysigt litet rotisserie med god mat och trevlig atmosfär. Krögaren Marco Baudone tävlar för övrigt i ”Kockarnas kamp” på TV4 just nu! Kul kuriosa: vi skulle egentligen ha varit på ett annat ställe och allt var fixat och klart inför releasen. Men i slutet på sommaren fick vi veta att det stället plötsligt hade gått i konkurs och alla fick gå på dagen… Hoppsan hejsan. Så kan det gå! Nu löste det sig tack och lov jättebra ändå i slutändan. Men alla såna här saker höjer förstås stressnivån.

Tillsammans med vår underbara förläggare Annika Bladh. Utan henne – ingen bok!

Varken jag eller Sabina hann ta en endaste bild under kvällen, det blir så när man är värdinnor för ett event. Man vill hinna säga hej, hejdå till folk, ställa upp på bild, signera böcker, svara på frågor från restaurangpersonal och en massa annat. Men tack och lov fanns det ju flera proffsfotografer på plats. Vill du beställa boken går det bra att göra här.

Kallpressade grönsaksjuicer och shots från Juica.
Kändisfrisören och fitnessentreprenören Bobby Odunco kom förbi. Jag har tränat med Bobby för flera år sedan och känt honom väldigt länge.

Ni kan läsa mer om minglet här och även se fler bilder från kvällen! Sabinas vackra leopardklänning kommer från Ganni.

Jag, Sabina och vår bokbebis. Sabina var verkligen fantastiskt snygg!

Jag är jättenöjd med kvällen men önskar att jag hunnit prata mer med de som varit omtänksamma att ta sig dit.

Johanna hade en apsnygg klänning från Ganni. Jag vill beställa en likadan!

Johanna Toftby kom till vårt mingel ända från Skövde, vilket var jättekul! Hon är en hårt arbetande kvinna, precis som jag och Sabina. Förmodligen därför jag fattade tycke direkt för henne. Det är något visst med dessa bloggare och influencers som är 40 plus: de flesta av oss får liksom kämpa lite mer än andra. Vi har inga rika familjer som hjälper oss att starta upp lite modebusiness (som någon annan sköter), vi har passerat det stadiet kroppsligt (haha) då det räcker att lägga upp snygga bikinibilder från exotiska resmål och skriva plattityder i solnedgångar för att få likes och följare. Vi åker inte snålskjuts på kända pojkvänner utan får förlita oss på något annat – nämligen att vara oss själva och jobba hårt för vår framgång. Våra böcker skriver inte sig själva, våra träningsresor arrangeras inte av sig själva heller, våra portaler byggs/ägs inte av någon annan heller och våra event är vi hundra procent engagerade och delaktiga i – från ax till limpa. Johanna berättade om hur mycket jobb det var inför hennes påkostade bokrelease (ett kalas hon betalade själv, inte förlaget, även om hon fixade spons på vissa saker – men inte allt) och det är sådana saker och envishet kring att bygga ett varumärke jag tycker kännetecknar äkta entreprenörskap. Jag fick Johannas bok ”30 om dagen” (vi ligger på samma förlag vilket är kul) och ska läsa den i helgen. Du kan beställa Johannas bok här!

Ett stort tack till alla er som kom och visade er lojalitet och som gav så fina blommor och presenter. Särskilt stort tack till min väninna Kattis som gav en jättekul gåva: boxningshandskar från Casall! Vi brukar köra boxpass tillsammans ibland och hon garvar alltid åt att jag får använda Friskis lånehandskar som stinker så mycket svett att man svimmar.

Min kompis Kattis, till vänster kom med sin väninna.

Mina kläder kommer från Johnells: sidenblus från Morris och kostymbyxor från Tiger of Sweden. Skorna är från märket Stiletto By Mee, som en svensk tjej har startat, för övrigt samma tjej som sminkade mig och Sabina – Magdalena M, hon är grymt skicklig på att trolla fram glow och intensivt sotade ögon! Min väska och smycken (armband, ringar, halsband och örhängen) kommer från Caroline Svedbom, en av kvällens sponsorer. Örhängena hann jag dock aldrig ta på mig tyvärr, jag var alldeles för stressad på slutet innan gästerna skulle komma…

Samma sponsor, Caroline Svedbom, skänkte även generöst bort ett snyggt smyckeskit, värde 1500 kr, till en av de lyckligt lottade gästerna (som fick det i sin goodiebag). Vi bar droppformade smycken som påminner om diamanter och just diamanter har en viss betydelse för er som läst boken (finns även som symbol på omslaget).

Det var för övrigt Mona som blev den lyckliga vinnaren av detta smyckeskit, något hon blev otroligt glad för – grattis till vinsten!

Klackarna fick mycket uppmärksamhet och Mona från Monas Universum tvingade mig att kasta upp foten på bordet för att ta bättre närbilder, haha…

På grund av mitt och Sabinas jäktiga schema denna dag (och alla andra dagar också för den delen), så fanns det liksom inte tid att sitta och bli fixad på en tjusig salong och dricka lite champagne innan. Nä, vår makeupartist Magdalena fick helt enkelt sätta sig och jobba i trappan i restaurangen, där vi även packade goodiebagsen till gästerna.

Nu är det slut på glamour för några dagar och tillbaka till verkligheten igen med läxläsning, fotbollscuper-logistik, fylla och tömma vitvaror hemma och jobba till halv två på nätterna då barnen somnat… Livets kontraster!

Foto: Eero Hannukainen/IBL, Cawa Media, Anders Gåhlin Dufberg

1 kommentar
  1. Hej! Du glänste lika stort som Sabina. Vad snygga ni är på bilderna. Kul att få se ”glamourens” baksida.
    Det skulle vara kul att kunna beställa boken signerad av dig och Sabina. Kanske en tävling i bloggen? 😉
    Trevlig helg!
    Karin

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras