Fredrik Robertssons 33-årskalas på Kasai – OMG!

Eldslukerska, naken kvinna som levande dessertbord, självlysande och blinkande drinkar, två meter långa dragshowartister i full paljettmundering, tuttar, rumpor, tatueringar, piercingar, nätbrynjor, asiatisk mat och jävligt hög volym på musiken (där DJ:n spelade glada hits och själv diggade så intensivt att han höll på att falla omkull), Icona Pop som kul gästspel (när folk redan är knockade av all underhållning) – där har ni några av ingredienserna när min vän Fredrik Robertsson ställer till med födelsedagspartaj!

Det är inte första (och förhoppningsvis inte sista) gången jag går på Fredriks kalas, så jag visste på förhand att det skulle bli något excentriskt och spektakulärt. Man blir liksom aldrig besviken, utan snarare undrar många av oss gäster hur han ska överträffa sitt senaste kalas. Igår var vi på Kasai, på Linnégatan 18 på Östermalm i Sthlm (gamla Hotellet). En ganska mörk lokal som var suggestivt dekorerad med svulstiga silverdekorationer vid borden och en del neonfärger.

Absolut Vodka var sponsor (I guess) för kvällen och temat var #absolutfredrik, han fick alltså en egen drink uppkallad efter sig!

Jag och maken kom lite sent, därför är jag väldigt glansig i ansiktet på bilderna (eller så kan vi kalla det för ”glow”). Vår äldste son stukade foten på fotbollsträningen precis innan vi skulle åka så det blev lite tumult innan vi kunde åka hemifrån.

Eftersom jag har massor av jobb att göra denna period så hoppade jag över alkoholen och tog bilen. I min ålder funkar inte party en torsdag eftersom jag måste gå upp och ta hand om mitt liv och barnen + företaget mm dagen efter. Men jag var glad i hatten för det!

En annan som hoppade över alkohol var mitt bordssällskap Linda Landerberg. En fantastiskt inspirerande kvinna på så många vis. Förutom sitt eget parfymmärke som hon har lanserat (vilket du säkert läst en del om och känner till), så nämnde hon i förbifarten att hon är ”delägare i ett varuhus i Uppsala”. Liksom ”what?!”. Hon har även en dotter som är 21, vilket man inte heller kan tro när man ser henne stå med sin otroliga hållning och rocka de där lackbrallorna!

Klädkoden var ”fab” vilken man förstås kan tolka som man vill. Jag tolkade det som paljetter och neon och jävligt obekväma men snygga stilettpumps. Paljettkjolen är en gammal klassiker från By Malene Birger, som jag haft på flera tillställningar. Blusen har jag fått av min vän Hulda Andersson, från River Island (går ej att köpa längre tyvärr). Skorna är från Steve Madden och väska + smycken från Caroline Svedbom.

Jag hade nyfärgat hår som jag fixat samma dag hos Sofia samt nyfixade naglar från Frida (jag valde knallorange för en gångs skull!), så jag kände mig ”fab” på de punkterna.

Underhållningen var som vanligt i världsklass. Eldslukare, trapetskonstnärer, burleskdansöser, The Villbergs (före detta Duo Raw, alltså dragshow-killarna som har fantastiska scenkostymer och som var mina ”drakar” på scen på CHIC-galan för några år sedan för er som minns), R&B-framträdande som fick mig att gråta av lycka och så Icona Pop som grädde på moset (fast då hade vi pensionärer redan dragit).

Vilka var där? En salig blandning av artister, programledare, modebloggare, influencers, fotografer, stylister och designers. Efva Attling, Lars Wallin, Christer Lindarw, Shire Raghe, Josefin Craaford, Niklas Berglind, Emilia de Poret, Valerie Aflalo, Kajsa Bergquist, Anna Brolin, Linda Hallberg m fl.

Höjdpunkten var nog ändå när Fabulous Mrs Murphy bars in på en bricka av fyra män, nästan helt naken, iklädd/dekorerad en massa kakor. Hon var alltså efterrätten.

Det härliga med Fredriks fester är inte bara det otroligt detaljrika upplägget, underhållningen, generositeten i form av all mat och dryck och den fantastiska planeringen som ligger bakom allt. Det härligaste är att den fullständigt tillåtande och toleranta stämningen. Här blandas tjocka med smala, rika och fattiga, kostymnissar med latexkorsetter, gaypublik med mellanmjölks-straighta och en etnicitetsmix som är helt outstanding. Detta gör att folk tar ut svängarna på ett annat vis än exempelvis på modegalor, där alla är så skitnödiga och bara står och suger in kinderna hela tiden.

Igår ställde sig folk på borden för att se bättre när någon uppträdde, vi dansade spontant, vrålade och busvisslade och jag fick komplimang av en kvinna för att jag hade så snygg rumpa. Hon bad först om ursäkt för att hon kom med en så intim kommentar men hon sa också att det liksom kändes avslappnat och rätt att säga det just där. Hon har rätt! Jag blev jätteglad för att höra det. Nu är huvudet fullt av så många härliga kreativa intryck att jag lugnt kan återgå till mitt inte lika dekadenta förortsliv igen, haha…

R&B-talangen Mapei sjöng med sån kraft att flera av oss i lokalen började grina. Vilken STJÄRNA! TACK kära Fredrik för att du är så speciell som person och för att du låter oss vara med om såna här tillställningar. I love you!

Bilder: Studio Emma Svensson

 

 

1 kommentar
  1. Härliga bilder! Tack! En fråga: Kan inte du tipsa om snygga handväskor! På jakt efter en snygg väska i bra kvalitet & inget slit&släng!

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras