Att semestra i sin egen stad

Förra helgen tog vi in på Hotell Birger Jarl som ligger i centrala Stockholm. Vi gör så ibland med hela familjen, tar en så kallad ”staycation” och semestrar i vår egen stad.

Fördelarna med en ’staycation är många:
• Du får det behövliga miljöombytet och alla bekvämligheter som ingår med att bo hotell.
• Du slipper långa resvägar och transporter för att ta dig till destinationen.
• Det är ett väldigt tidseffektivt sätt att sno åt sig en känsla av att ’vara utomlands’ eller ’ha semester’, fast ni inte har det.
• Det är billigare än att åka en längre weekend till ett mer långväga resmål/hotell.
• Eftersom du redan känner till staden ifråga så behöver du inte stressa iväg till en massa ’måsten’ i aktivitet/behöver ses-väg, utan kan softa och slappa på rummet och njuta av hotellets faciliteter.
• Barnen blir överlyckliga och tycker att det är ett spännande och lyxigt äventyr. Och vi vuxna slipper all disk, att bädda, att plocka fram och fixa frukost, samt duka av, vi slipper laga mat, vi kan ta sovmorgon och kan tillåta att ungarna äter snacks i sängen framför TV:n.
• Eftersom inget fokus behöver ligga på de praktiska sakerna som man behöver lösa på hemmaplan finns det mer tid över för roliga samtal med hela familjen, äkta kvalitetstid. Vi kom hem med ett leende på läpparna och massor av energi!

På Birger Jarl finns även ett rum inrett i 70-talsstil om du känner dig sugen på det! Hotellet har även en svit med terrass som har fin utsikt över city.

Nackdelarna? Ja, det skulle väl vara att man äter så sjukt mycket! Jag gick säkert upp två kilo på ett dygn. Men det var det värt! Det blev lite mer promenader på söndagen efter sedan jämnar det ju ut sig.

Barnen valde hamburgare och köttbullar med potatismos. Jag tog gösen med krispig potatiskaka (supergod!), eftersom jag nästan alltid beställer fisk på restaurang eftersom de ofta tillagar fisken väl och eftersom jag är för lat för att göra fin fisk hemma.
Som de matgeeks vi är testade vi typ alla förrätter som fanns. Min favorit var rårakorna med öringsrom, rödlök och pepparots-creme fraiche. Charkbrickan var toppen men jag hade gärna sett ännu fler ostsorter på ostbrickan.
Vår tolvåring har ätit sig igenom de flesta restaurangburgarna som finns i Sthlm och han var väldigt nöjd med Birger Jarls variant, som bjussade på rostad lök (hans favorit) och dijonsenapmajonnäs!
Av desserterna så föll jag främst för hallonparfaiten med kardemummamaräng, till vänster på bilden. Den var ljuvlig! Glömde fråga kocken om receptet, perfekt konsistens och smak.
Hotellfrukosten bjöd på allt man kan tänka sig…
…som exempelvis brutalstora och tjocka belgiska våfflor, som man fick grädda själv. Kön till våffeljärnet var lång men det var väl värt väntan! En klick grädde och lite sylt på sedan var barnen och deras föräldrar nöjda till dagen därpå.
Hotellet flera olika typer av rum för alla sorters behov och storlek på plånböcker. Eftersom vi är fem behövde vi ett stort rum, så vi bodde i deras svit (bilden upp till vänster).

Vi fick en trevlig fruktkorg, en flaska bubbel och choklad på rummet!

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras