Sekundsnabba silhuett-tipset

Blev påmind om denna bild från ett gammalt blogginlägg jag gjort, så jag kör detta tips igen (ständigt aktuellt!): håll koll på silhuetten när du väljer kläder!

Titta bara hur vissa typer av plagg kan lägga på extra kilon och göra dig både oformlig och kort/fyrkantig, fast du egentligen är rätt lång, hyfsat välproportionerlig med vassa kurvor.

Jag har flera gånger försökt mig på själva cocoon-silhuetten, men insett att den verkligen inte funkar på mig. Jag har breda axlar och höfter men smal midja. När jag inte bär figurnära plagg så framstår jag som väldigt kraftig. Medan när jag bär tajta och figurnära kläder som klänning så lyfter min figur direkt och jag ser nästan slankare ut än jag faktiskt är. Klackar gör förstås sitt till för helheten, även om jag inte orkar springa i klackar direkt varje dag.

Den vita fluffiga pälsjackan till vänster hade funkat bättre på mig om jag hittat en modell med skärp i midjan istället. Alternativt burit en klänning under med markerad midja, eller ett skärp – för då fastnar blicken där (då hade jag kunnat bära samma typ av kappa/jacka). En annan regel för kappor är att hellre välja en längre modell, som helst är längre än plagget du bär under (om du har kjol eller klänning), du lurar du också ögat att se längre ut än du är.

Bonustips: När du väljer ankelboots till klänning/kjol så satsa på ett par som inte är så tajta eller raka runt ankeln eller rakt kapade, för då uppfattas vaderna som större (jag har kraftiga vader, så jag vet). Dessutom är denna modell oskön. Välj hellre stövletter med lite vidd i skaftet, eller ’slits’, alltså en öppning framtill, som gör att benen ser längre ut. De ska följa ankeln/benets kurva och bli lite större upptill. Bootsen till höger på bilden hittar du här! Resårdetalj på sidorna är också bra.

Svartvit mönstrad klänning, Nanso, 999 kr. Stilettboots med resår på sidorna, & Other Stories, 1300 kr. Silverfärgad klänning, Ellos, 539 krMockastövletter med slits framtill (helt OPTIMAL modell om du frågar mig), Billi Bi, 1799 krSvart sammetsklänning med silverprickar, Ellos, 449 krLäderväska med nitar, Balmain, 11145 kr (halva priset!)Armring, Sophie by Sophie, 990 krLängre fuskpäls, Twist & Tango, 2299 kr.

 

4 kommentarer
  1. Håller med. Jag är 164cm lång. O har former. Rumpa.. så jag passar bättre i figurnära plagg. Inga vippiga kjolar eller den draperade kjolen som går till knäna som är populär nu. Man passar inte i allt såklart. O tur det kanske!

    1. Men det finns ju draperade plagg och vippiga kjolar som är figurnära OCKSÅ? Eller som kan kombineras ihop med plagg som är det? Jag tror att du kan vidga plagg-vyerna liiite mer, hehe…

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras