Halloween eller hello vin…?

Halloween närmar sig och jag är lite kluven till den här melankoliska hittepå-högtiden, som mest känns som en ursäkt att hitta något tacky och skoj att roa sig med så att inte transportsträckan till jul blir allt för lång. Samtidigt så gillar jag ju att klä ut mig och baka tokroliga saker inför vissa teman, så jag har faktiskt förlikat mig med Halloween-stämningen som råder just nu!

I torsdags var jag, min man och två par som vi känner på David Batras ståuppshow på Rival i Stockholm. På bilden ser ni mig till vänster, sedan Kattis och Eva. Kattis och Eva har såna där riktiga och viktiga jobb inom finans, läkemedelsindustrin osv medan jag känner mig lite som en sån där halvflummig kulturarbetare som bloggar, skriver, gör samarbeten, redaktörar och INFLUENCAR. Haha…

Eftersom vi alla har barn (8 barn tillsammans, räknade vi ut) och väldigt mycket aktiviteter i våra agendor (husrenovering, fotbollsträningar – både Eva och Kattis män är tränare dessutom, utöver sina ordinarie jobb, mm) så var det inte helt lätt att få till logistiken inför denna kväll. Barnvakt, fixa mat, hämta barnen först, göra sig i ordning, boka något bord som kunde ta emot 6 pers samma dag som det är löning + att alla runt Södermalm i Sthlm givetvis ville äta innan den där showen på Rival, plus att vi var tvungna att äta rätt tidigt för att hinna innan showen började. Så vi hittade en trevlig och puttrig liten kvarterskrog på Timmermansgatan, såg att de hade en prisvärd trerättermeny och bara ”yes!” och så beställde vi in cava, rödpang och pratade hysteriskt snabbt och högljutt. De andra i restaurangen blängde på oss. Vi ser rätt propra ut, vi sex, killarna i kostym och vi damer med fina outifts, kappor och designerväskor. Men eftersom vi är så pass avspända tillsammans så tänker vi inte riktigt på att andra kanske lyssnar och då vi så sällan ses utan våra barn så blev det direkt barnförbjudna samtalsämnen om snoppar och rumpor och svordomar och herregud, som vi skrattade.

Därefter tjoff tjoff hastade vi iväg till Rival för nästa gapskratt, eftersom David Batras ståuppshow bjuder på träffsäkra skämt som just vi medelålders kan relatera till. Vi fulskrattade rakt ut, jag spillde ut proseccoglaset (som man fick ta med sig in), sedan fortsatte vi efteråt och tog några drinkar på Rival. Så underbart fantastisk kväll på alla vis, när vi verkligen kunde slappna av, njuta, skratta och släppa alla bekymmer.

Men gårdagen var ju mindre munter. Halloween och hello vin liksom… Jag drack inte särskilt mycket, tyckte jag, men jag dricker å andra sidan nästan aldrig på det här viset nuförtiden. Två, max tre glas prosecco är liksom vad jag är van vid. Nu blev det mer. Och jag kunde krasst konstatera att jag inte är 25 längre. Fan inte ens 45 längre då jag tänker efter!

Men struntsamma, det var värt betongkepsen igår. I helgen är det fotbollscup och sonens lag arrangerar cupen så det är fullt föräldraransvar här i Norrviken. Vi har bakat fikabröd, släpat dit en uppblåsbar hoppbord, jag ska ansvara för någon spellista i kansliet och det kommer bli jordens pådrag både lördag och söndag. Vad ska ni hitta på i helgen?

 

2 kommentarer
  1. Gissa vad min helg består av…haha. Ni era lyllosar är ju inne i hallen i helgen. Själv står vi utomhus i blåst och svinkallt. Cuper utomhus på hösten, djävulens påfund! Kram J

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras