Lyxiga gummistövlar från Acquo of Sweden

Säg hej till mina nya, lyxiga, overknee-gummistövlar från Acquo of Sweden! Som några av er vet sedan tidigare så är jag ett fan av höga stövlar som går över knäna. Men jag äger nästan bara högklackade sådana. Just denna modell har låg klack och är dessutom gjorda av naturgummi, vilket gör att de funkar lika bra för promenader i fuktiga höstlov, som till en vass outfit för kontoret. Modellen heter ”Valencia” från Acquo of Sweden, med ett 70 cm långt skaft och en klack på modesta 1,5 cm.

 

Det här är riktiga kvalitetsstövlar som är handgjorda och kommer i en flott skokartong med sidenband och skopåsar. Man får även en söt liten galge att hänga upp dom med, vilket är toppen, eftersom jag ofta brukar behöva stoppa i vikta kartongbitar och annat för att inte mina stövelskaft ska vika sig när de står i garderoben på golvet. Till varje par medföljer även 2 st par innersulor, varav ett par sulor redan sitter i stövlarna du köpt.

Acquo of Sweden är ett svenskt företag som ägs och drivs av en driftig kvinna som heter Jessica. Jag är väldigt imponerad över att hon har byggt upp ett litet internationellt imperium redan, kring dessa coola boots! Historien kring Acquo of Sweden går ända tillbaka till 70-talet, eftersom märket har anor därifrån (kanske därför jag gillar det, eftersom jag också härstammar från 70-talet, hehe…). Du kan läsa mer om historien bakom här.

Det här är Jessica, grundare av märket i sin egen design. Hon bär modellen ”Lexington” som är hennes favorit.

Märket har en hel del andra varianter av dessa gummistövlar, med kortare skaft, högre klackar och så vidare. Du väljer själv vilken modell som passar dig. Jag kom fram till att just ”Valencia” är den modell som är rätt för mig. Mitt liv består av alltifrån att hämta ungarna på fritids efter skolan, till att stå på en fotbollsmatch i snålblåst och kolla när äldsta sonen spelar, till att ha flera möten inne i stan och se stylish ut (utan att behöva gå i höga klackar). Jag tycker att dessa stövlar bockar av alla dessa situationer. Och jag gillar att de går över knäna, för det är just det som gör att de känns lite spännande och ger karaktär åt hela din outfit.

Jag älskar det faktum att dessa stövlar är både fashion och function och att du kan leka lite med stylingen för olika uttryck.

Så här väljer jag att styla mina Acquo of Sweden-stövlar:

1. Antingen väljer jag att bära dem till en lätt utställd, kort klänning och svarta strumpbyxor. Jag tycker att silhuetten blir mer smickrande med en klänning (kjol + topp funkar också!) av A-modell, istället för en tight modell. Kontrasten av tighta stövlar och lite vippig kjolvidd blir intressant. Med en kort, A-formad, lite vippig kjol/klänning och dessa stövlar så får du illusionen av rätt långa ben. Jag väljer även gärna ljuva pasteller till denna look, som en rosa kappa. Alla typer av kontraster skapar en intressant look.

Rosa kappa från KappAhl, grå klänning från Cubus (förra säsongen), leopardscarf från Marc Jacobs, väska från Marc Jacobs/Johnells. 

2. Eller så föredrar jag en något mer edgy styling, där jag bär antingen skinny jeans eller svarta leggings (som på bilderna). Till detta en stickad, lite pösig tröja och en cool handväska. Stövlarna ska vara huvudrollen i denna typ av outfit, du behöver inte så mycket smycken eller övriga accessoarer, utan låt dem få synas i all sin prakt. Håll nederdelen svart så kan du välja en poppigare färg upptill. En större, stickad tunikaklänning eller oversized polotröja är också väldigt snyggt ihop med dessa svarta leggings (måste testa det senare i vinter!).

Svarta leggings från Calida. Senapsgul, stickad tröja från Lindex (förra säsongen). Svart handväska med ponnyskinn, Tiger of Sweden/Johnells.  

OBS! Drar du en större storlek normalt, som jag, så är bootsen stora i storlekarna! Jag har normalt sett en storlek 40, men fick gå ner till storlek 39 i ”Valencia” och de är rejält rymliga ändå.

 

4 kommentarer
  1. Hej Charlotta
    Vore kul att se fler foton hur du stylar dig i vår med dina läckra gummistövlar. Så snygga och de verkar jättesköna att ha på sig, måste bara köpa. En storlek mindre blir bra alltså

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras