Frisörbesök, möten och showroom-visit

Jag har tidigare försökt utveckla mina multitasking-skills, men inser mer och mer med åldern att jag är riktigt kass på det. Tydligen är de FLESTA människor dåliga på att hålla flera bollar i luften, även om de sällan vill erkänna det eller ens är medvetna om det. Produktiviteten går ner avsevärt när vi inte är fokuserade, det visar flera undersökningar. Ändå sätter många någon sorts prestige i att försöka göra sjukt många saker parallellt, med följden att man presterar halvbra på många fronter. Istället för skitbra på EN front. Och låter de andra sakerna vänta tills man presterar bra där med.

Här sitter jag med en lilafärgad hårgeggamoja i håret, osminkad och lite morgonsvullen! Datorn i knät…

Men det finns ett tillfälle när jag faktiskt behöver göra flera saker samtidigt och det är då jag färgar utväxten hos min frisör Sofia! Då kan jag liksom inte bara sitta och bläddra i skvallertidningar eller modemagasin medan jag väntar, utan då har jag med mig datorn och river av några timmars jobb samtidigt. Men hårfixandet är ju mer passivt, jag behöver inte aktivt göra något för att påverka utgången där. Häromdagen satt jag hos Sofia och fixade håret. Vi har bestämt att göra mitt hår lite mörkare i vinter, men det var så många kemiska turer och processer att vi inte hann göra allt på samma dag. Nu är i alla fall håret snyggt och ljust, så där kall ton som jag älskar. Del 1 avklarad! Sedan ska Sofia sätta i lite mörkare slingor i folie på vissa ställen. Återkommer mer om det längre fram.

Gemensamt täcke är SÅ himla fint! På bild. I vår verklighet går det tyvärr inte, min man blir galen, eftersom han vill ”snurra in sig” i sitt eget täcke…

Idag var jag på spännande möte hos Lexington i deras showroom. Jag blir så imponerad över Kristina Lindhe, grundaren, som har bytt upp ett så pass stort och framgångsrikt varumärke. Lexington är mycket större än man kanske begriper, med försäljning på 20 marknader – senaste lanseringen skedde i Kina.

Lexingtons imponerande handdukskollektion.

När jag såg alla vackra fluffiga kuddar, täcken, lyxiga handdukar och rustika, vackra dukningar så kände jag en stor lust att genast åka hem och planera lite inredningslyft för huset. Så efter mötet åkte jag direkt hem och spånade fram lite idéer för att höja den ombonade känslan hos oss.

Så himla mysigt och välkomnande showroom, jag ville bara hänga i deras kök och dricka kaffe hela dagen!

Vi har verkligen ett stort och pampigt hus, men många rum att inreda och vi har inte riktigt hunnit ta oss an exakt alla detaljer och stilar för helheten än. Även om vi VET hur vi vill ha det. Men man ska ju ta sig tid att fixa med det också. Jag ska prioritera hemmet i vinter, det har jag bestämt nu!

Men en sak i taget – unitasking pratar vi ju om – först fokus på att dra in mer affärer för Netstyle. Just nu får jag jobba mycket med försäljning på egen hand, vilket äter upp min arbetstid. Om några veckor börjar vår nya försäljningschef vilket känns fantastiskt skönt, för då kan jag släppa lite på säljbiten och fokusera på innehåll istället. Jag gillar alla bitarna i mitt företag, både innehåll, sälj och marknadsföring! Men det är svårt att finna tid för att göra alla dessa viktiga bitar på egen hand.

Vårens kommande klädkollektion. 50% av Lexingtons vinst kommer från just modedelen i företaget, det hade jag ingen aning om!

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras