Min typ av Cyber Monday

Så här ser jag ut under denna Cyber Monday, hehe… Jag sitter på en pilatesboll och arbetar i mina mjukisbyxor. Har fått allt sämre syn (kommer väl med åren, I guess!), men har tack och lov snygga läs/skärmglasögon från Dolce & Gabbana som jag har börjat använda allt oftare. Mina barn frågar ibland vad jag egentligen GÖR på dagarna (och det undrar säkert även en del vänner, eftersom mitt jobb är rätt så abstrakt). Det kan jag försöka förklara, även om inte alla dagar ser likadana ut.

Men så här ser denna Cyber Monday ut för mig, i min egenföretagar-roll:

• På morgonen brukar jag uppdatera bloggen, inte bara för idag utan även tidsinställa vissa inlägg för de kommande dagarna (det sistnämnda hinner jag nästan aldrig, men det är en fin ambition).

• Sedan behöver jag gå igenom vilka artiklar som ska läggas ut på Netstyle.se för veckan som kommer – välja bilder till dessa artiklar är det som tar ABSOLUT mest tid. Vi har ett samarbete med en spansk bildbyrå som tillhandahåller bilder från de stora modevisningsstäderna (Paris, London, New York, Milano, även Berlin, Madrid, Barcelona och Sthlm). Förutom catwalkbilder finns även streetstylebilder här, samt skönhetsbilder, bilder på accessoarer och allt du kan tänka dig. Det är en bildbank som består av tiotusentals bilder varje säsong. Är man ovan att navigera i denna bildbank kan mängden kännas övermäktig. Men jag har arbetat i detta bildsystem ända sedan jag vad chefredaktör på Glamour, så jag hittar i det som i min egen bakgård. Redigeringsarbetet innebär även att ta hand om texter som våra frilansmedarbetare har skrivit.

• Därefter går dagen ut på att kontakta samarbetspartners och jaga nya affärer. Försäljning, krasst sett. Detta tar oerhört mycket tid och snart får jag avlastning här eftersom vi rekryterat en försäljningschef. Men hon är i Hong Kong nu och börjar inte förrän i mitten på december så tillsvidare sköter jag även säljruljangsen. Vilket innebär mailkontakter, möten IRL, återkoppling med offertförslag, uppföljningsarbete osv. Ett ganska tärande uppdrag eftersom det krävs att Netstyle/Flinkenberg Media har cirka 100 bollar i luften (eller mer) samtidigt. Det måste ut en stor volym kontaktskapande för att det ska leda till en enda affär. Man får lära sig att hantera att det går kanske 85 nej på en månad och bara tre ja. Men så är det för nästan alla!

• Sedan finns det alltid något pågående samarbete som ska justeras, fixas, bearbetas. Alltså sponsrade blogginlägg, partnerskap i form av filmer eller något kommande event som jag behöver planera eller verkställa/producera/publicera. Idag exempelvis har jag skickat iväg några inlägg som jag och en av våra influencers har tagit fram, men det måste granskas av uppdragsgivaren först innan vi kan lägga ut det. Inte för att de vill ändra i våra egna åsikter (vi är noga med vår integritet), men handlar det om saker som läkemedel eller särskilda ingredienser i vissa produkter är det viktigt att det inte blir några slarvfel i de faktamässiga texterna.

• Utöver ovanstående så ramlar det in flera mail varje timme som på något vis måste tas om hand. Ibland går det att slänga mailen direkt, men ibland kräver de någon form av återkoppling – antingen direkt, eller inom någon dag.

• Vad mer? Jo, eftersom en liten del av min business fortfarande består av att arbeta åt andra i form av frilansjournalist så har jag ofta en eller flera texter på gång parallellt. Det kan vara intervjuobjekt som ska spåras, research som behöver göras, jag kan ha en inspelad intervju med någon känd person som behöver skrivas ut och så vidare.

• Mellan allt detta behöver jag klämma in uppdateringar för mina sociala medier; instagram, Facebook.

Mycket jobb framför datorn som ni hör! Någon gång mitt på dagen brukar jag ta en paus och antingen åka iväg och träna, eller mer troligt (som nu under intensiv period), gå ner i gymmet till löpbandet och kuta. Då tittar jag alltid på en TV-serie samtidigt, så känns det inte lika trist (den STÖRSTA fördelen med löpband!). Just nu kollar jag på ”The Affair” på Netflix.

Och ikväll ska jag ut och dricka vin med en presumtiv kund, en affärsbekant jag arbetat med tidigare och gjort roliga och bra samarbeten med. Jag tar nästan aldrig jobbmöten på kvällar eftersom jag vill hänga med familjen då. Men här gjorde jag ett undantag då det är någon jag redan har en relation till sedan tidigare.

Det var min dag! Hur ser ER dag ut? Alltid jättekul att höra – jag är väldigt nyfiken. Berätta gärna i kommentarsfältet!

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras