Så vårdar jag min hud inifrån under vintern

För en torris som jag innebär vinterhalvåret den största prövningen under året för min hud. Jag tillbringar en hel del tid inomhus, i torr luft, framför datorn. Och sedan blir det stor kontrast för huden med temperaturväxlingar när jag är ute i kall luft med isvindar och bitande kyla. Det finns massor av bra hudvårdsprodukter för min hud som jag omsorgsfullt använder, men viktigast är faktiskt hur man bygger själva grunden inifrån och rustar huden på bästa sätt. Inte bara för att få vackrare hud utan för att må bättre överlag. Förutom att min hud kan bli lite trist och glåmig under vintern så följer mitt humör samma svängningar. Men det positiva i eländet är att det går att motverka detta!

Det du gör över tid ger effekt i hur din hud mår

Jag är noga med att tänka i flera led för att kroppen ska må bra. Det är sällan en enskild insats som gör något mirakel, men i samverkan med andra konsekventa rutiner så ser jag stora skillnader på hur min hud mår. Jag äter exempelvis regelbundet IMEDEEN Time Perfection, ett kosttillskott särskilt framtaget för mogen hud som är 40+. 2 tabletter om dagen petar jag i mig. Jag brukar ta tabletterna samtidigt som jag kör min övriga hudvårdsrutin, så glömmer jag dem inte. Förutom IMEDEENs kraftfulla tabletter så är jag extra noga med att äta fibrer och få i mig vitaminer. Blåbär och havregryn äter jag nästan dagligen och jag ser även till att äta mycket gröna bladgrönsaker. Dessa fiberrika produkter sätter fart på magen och när min mage mår bra så syns det faktiskt direkt i mitt ansikte. Samma sak omvänt, om jag äter för mycket skräpmat (vilket förstås också händer under julen…). Själva fukttillförseln i form av allehanda smarta hudvårdsprodukter är viktig för min hud, som att leta efter hudvård med hyaluronsyra. Men den viktigaste fuktdepån är ju vatten som du dricker. Och för att inte glömma att dricka vatten så har jag alltid en sportflaska med vatten vid skrivbordet som fylls på tre gånger om dagen. Mer behövs inte, men ställer man inte fram flaskan är det lätt att strunta i att dricka för att man tänker på annat. Slutligen ser jag till att cirkulationen i kroppen ständigt hålls igång. Dels genom promenader och regelbunden träning (jag tränar allt möjligt i styrketräningsväg, men även cardio i form av löpning och boxning). Jag gillar även att komplettera träningen med rörlighetsövningar på en foamroller, där man försiktigt masserar kroppen med en skumgummirulle och smarta övningar.

I sömnen reparerar kroppen cellerna, därför är vilan viktig

Jag har fotograferat sakerna ovan på en fluffig kudde som får symbolisera sömn. Vila är en av de främsta byggstenarna för en vacker hud. Det är i sömnen kroppen reparerar celler och får en chans att återhämta sig. Jag har personligen ett större sömnbehov under vinterhalvåret och lyssnar på kroppen: när jag börjar pensionärsgäspa vid 22:00-snåret är det dags att köra kvällsrutinen, borsta tänderna och äta min 2:a IMEDEEN-tablett innan läggdags!

IMEDEEN Time Perfection är ett prima komplement till min övriga varierade kost. Kosttillskottet innehåller bland annat C-vitamin, zink och Marine Complex, ett fiskextrakt (oroa dig inte, det smakar inte fisk…) med proteiner och polysackarider. Vitamin C skyddar cellerna mot oxidativ stress och bidrar till normal kollagenproduktion och zink bidrar till att bibehålla en normal hud. För att se någon form av resultat rekommenderas att du äter IMEDEEN Time Perfection i minst 12 veckor. Sedan hjälper det förstås till om du lever hälsosamt i övrigt, på ett balanserat vis, som jag nämnt här. OK, någon gång kan man busa lite och fuska med maten eller slarva med träningen, men det du gör över tid ger effekt i hur din hud mår. Det är inte särskilt konstigt.

Detta inlägg är sponsrat och i reklamsamarbete med IMEDEEN men alla åsikter är mina egna.

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras