Resultatet av min CoolSculpting-behandling för låren hos Akademikliniken

Ni minns kanske att jag gjorde en CoolSculpting-behandling för min mage i våras hos Akademikliniken, som jag blev väldigt nöjd med. Eftersom denna fettfrysningsmetod är utmärkt för att ”punktmarkera” vissa områden på kroppen där man önskar reducera fettdepåerna UTAN kirurgi så tänkte jag att den lilla fettbullen på insidan av låren kunde få sig en omgång! Man använder alltså inte kniv utan ”dammsuger bort” fettet, och slipper de efterföljande besvären med kirurgi så som lång rehab, ärrbildning osv.

Jag tränar och äter någorlunda vettigt (förutom kanske just i december månad, hehe). Men det är liksom som två envisa ”pucklar” av fett på insidan av mina lår, som inte försvinner. De sitter där de sitter (tillsammans med mina celluliter som jag lik förbannat heller inte verkar kunna rå på). Jag är 47 år och har fött tre barn och har en realistisk syn och målbild på hur jag önskar se ut. Jag eftersträvar inget decimeterbrett ”thigh gap” som jag har förstått är något som unga fitnessbloggare hysteriskt promotar på instagram. Det verkar både osunt och dessutom inte fylla någon särskild funktion. Däremot är jag förtjust i symmetri och tycker att linjen på insidan av mina lår inte är riktigt så symmetrisk. Kurvor gillar jag, men de får hellre sitta på utsidan av låren och inte på insidan. Det är också vissa problem för mig att köpa byxor (delvis därför jag nästan alltid bär klänning/kjol). Jag är smal runt midjan och resten av benen, men låren gör att jag inte kommer i vissa storlekar och jag köper numera nästan enbart stretchplagg.

Jag eftersträvar inget decimeterbrett ”thigh gap”

Behandlingen började med konsultation hos duktiga Elin som är hudterapeut på AK. Hon granskade noga lårens insidor, mätte, nöp och grejade. Kollade storlek på munstycke (för själva maskinen) och konstaterade att jag var ett bra case med min lilla utbuktning på insidan av låren. ALLA kan nämligen inte utföra denna behandling. Man vill inte att effekten ska skapa disharmoni eller asymmetri på kroppens silhuett och lämna en ”urgröpning” eller ”Shark bite” som Elin uttryckte det. Nä, usch – inga hajbett här! Därför kan du inte göra behandlingen om du exempelvis vill tajta till hela lårets omfång, det funkar inte så – det är ingen fettsugningsmetod, utan mer punktinsats.

Här nyper Elin tag i lårfettet under konsultationen…
Elin mäter först ut själva området och sätter sedan på en slemmig gel och därefter åker själva munstycket på som ”suger tag” i lårfettet.
CoolSculpting-maskinen arbetar med nedfrysning av kroppsdelen under 30 minuter. Under den tiden får man som patient en filt och möjlighet att ta en tupplur. Ett tillfälle jag ALLTID tar emot tacksamt, att få sova alltså!
När frysbehandlingen är färdig så tas munstycket bort och området torkas rent med en fuktig trasa. Därefter börjar Elin att försiktigt massera låren för att få igång cirkulationen igen.

Behandlingen utförde jag i slutet på juni, strax innan semestrarna. Jag har inte upplevt någon smärta eller besvär överhuvudtaget. En del upplever lite stickande, avdomnad känsla i området en tid efteråt, men det gjorde inte jag. Jag badade i hav, lekte med barnen och for runt i somras precis som vanligt. Däremot tyckte jag att processen med fettreduceringen var extremt långsam! Jag såg ingen skillnad whatsoever. Men visste ju sedan tidigare att man behöver ha tålamod och att förändringen kan ta upp till ett halvår innan kroppen gjort sig av med allt fett på det behandlade området.

Nu är jag en kvinna i mina bästa lår igen!

När jag var på återbesök i slutet av oktober så tänkte jag faktiskt be Elin om att få göra en kompletterande behandling (en del behöver göra två gånger). Men hon skakade på huvudet och sa ”Du ser nog inte själv vad som har hänt, men jag ska ta bilder så får du jämföra med hur låren såg ut i somras!”. Hon granskade, klämde och tittade och konstaterade sedan nöjt att jag var färdigbehandlad. Och det är jag ju! När jag fick se bilderna här nedan var det bara ”Wow! Nu är jag en kvinna i mina bästa lår igen!”. Haha… Man blir lätt hemmablind, särskilt eftersom processen tar tid – i mitt fall drygt tre månader. Därför är det viktigt att mäta, ta bilder och dokumentera allt noga.

Resultatet är ju verkligen sublimt och naturligt, men samtidigt effektfullt. Ni kan själva se förändringen här nedan. Jag är mycket nöjd!

När man sätter bilderna så här bredvid varandra så syns ju resultatet väldigt tydligt!

Fakta om CoolSculpting

CoolSculpting är fettreducering med kyla, eller cryolipolysis, som det heter med ett finare ord. Teknologin innebär att du fryser och avlägsnar fettcellerna utan att skada omkringliggande vävnader. Det är en ickekirurgisk behandling som effektivt och säker fryser bort fettdepåer från kroppen. Effekten är permanent, så fettcellerna som behandlas är borta för gott. Processen leder till en synbar och mätbar minskning på ca 20-25% fett på den del av kroppen som behandlasVissa patienter ser resultat så snabbt som tre veckor efter behandlingen, men generellt så tar det längre tid. 80 % av resultatet syns efter två månader och efter fyra månader bör man ha ett slutgiltigt resultat. Viktigt att påpeka att man måste ha tålamod med processen! Det är ingen quickfix, utan kroppen behöver göra sig av med fettet den naturliga vägen vilket tar lite tid. Eftersom resultatet kommer successivt (till skillnad från traditionell fettsugning) kan man uppleva att inget händer till en början. Men genom att jämföra med före- och efterbilder så ser man tydligt förändringen. Viktigt att göra uppföljning på kliniken i efterhand.

Ofta räcker det med en behandling, men det är svårt att på förhand svara på hur just din kropp svarar på behandlingen. Ibland kan det krävas två behandlingar. En behandling tar normalt en timme. Beroende på hur många områden du vill behandla så kan det ta längre tid. Området som behandlats kan vara rött upp till flera timmar efter att applikatorn tagits bort. Detta försvinner successivt. En del kan uppleva yrsel och illamående efter behandlingen, vilket är ofarligt. De flesta kan återgå till sitt vanliga liv direkt efter behandlingen.

OBS! Det finns många maskiner ute på marknaden som hävdar att de erbjuder ungefär samma funktion och resultat, men inte som har kliniska studier bakom sig som CoolSculpting har.

Mer info hittar du här.

CoolSculpting kan du göra på flera ställen på kroppen: överarmar, lår, rumpa, mage, dubbelhaka.

Pris: Från 10.200 kr och uppåt beroende på hur många munstycken du behöver. Motsvarande kostnad för ett kirurgiskt ingrepp med fettsugning och lårplastik ligger på 59.000 kr och uppåt, för att ha lite att jämföra med.

Vill du göra CoolScultping för att få minskat fett vid låren bör du boka in en konsultation omgående! Du bokar din tid här

OBS! Samtliga dessa bilder är HELT oredigerade och inte fixade det minsta i Photoshop! What you see is what you get. Detta för att ge en så ärlig bild som möjligt. Det är därför mina armar är brunare än benen också om någon undrar (jag har jättesvårt att få färg på benen), haha…

Foto Carlos Norlén

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras