Mina nyårslöften för 2019

Så var återigen ett år till ända! Det här är den tidpunkten på året då många av oss summerar det som har varit och även drar upp strategier för framtiden. Jag kör en copycat på båda dessa saker:

Året som gått – summering
• Jag lanserade mitt eget livsstilsmagasin online, Netstyle.se, vilket jag är otroligt stolt över! Det har nästan tagit kål på mig både energimässigt och ekonomiskt, men jag vet att det vänder efter ganska exakt ett år, så jag har stor tillförsikt här.

• 2018 släppte jag även min tredje bok, tillsammans med Sabina Dufberg – ”Ditt livs form – med 80/20-metoden”. Även detta projekt slukade mig hel under första halvan av året. Men det finns något charmigt med att prestera saker som blir liksom riktiga och hamnar i print, särskilt när jag arbetar så mycket digitalt nuförtiden.

• Hälsomässigt har det varit ett ganska stabilt år om jag slår ut det över alla månader. Dock inte så regelbunden träning som jag önskat, utan mer stötvisa perioder av mycket träning följt av perioder med nästan ingen träning alls. Jag har haft exakt noll sjukdagar och hyfsat mycket energi vilket jag tackar min goda genetik för, plus det faktum att jag inte slarvar med mina grönsaker! Jag var i god form i våras och somras och nu i slutet av december har jag lagt på mig ett par julkilon, precis som det brukar se ut för mig.

• Resemässigt blev det ett lugnt år. Jag och Sabina åkte till Kap Verde i början av året för att fotografera vår bok, sedan var jag i Danmark i somras med familjen. That’s it. Jag har med andra ord ingen klimatångest för att jag flugit för mycket…

• Relationsmässigt så har jag investerat väldigt mycket tid på mina barn och min man, vilket de har behövt detta år. Däremot har detta i kombination med mina två tidsslukande jobbsatsningar med bok och sajt lett till att jag knappt hunnit träffa mina vänner. Däremot har jag odlat nya vänskaper här i närmaste omgivningen vilket jag uppskattar mycket!

Mina nyårslöften för 2019
• Läsa mycket mycket mer! Jag siktar på att skriva en roman i slutet av 2019 och för att kunna leverera bra skönlitteratur krävs att man läser betydligt mer än jag gör i nuläget. Mitt mål är en bok varannan vecka, alltså 26 böcker under 2019.

• Styra upp min vardagsmotion. Detta har jag tjatat på mig själv om länge och nu måste jag fasen ta tag i det. Övrig träning har jag koll på (gör den dock inte tillräckligt ofta, bara i perioder, men inte regelbundet), men jag behöver röra mig varje dag. Minst 45 minuter. Eller 12.000 steg. Min tanke är att få ihop detta genom att läsa ljudböcker medan jag powerwalkar eller är på gymmet. Och så skulle jag behöva lösa någon form av gåband till skrivbordet och promenera medan jag jobbar. Med tanke på min stressiga jobbsituation och hur mitt liv ser ut i övrigt med tre barn och sociala aktiviteter så tänker jag i år inte satsa på resultatinriktad träning med synliga triceps osv. Det är något som ”kostar” för mycket tid och engagemang just nu, vilket jag inte är redo att offra. Både träningen, maten och vilan måste vara optimal om du ska bygga muskler och skulptera om din kropp. Man måste skilja på träning och motion. Båda är viktiga ur hälsoaspekt! Det går utmärkt att hålla vikten (och även minska i vikt om man nu önskar det) genom att enbart gå promenader, förutsatt att du går promenader ofta och med hög intensitet. Men du bygger inte muskler av det.

• Styra upp min garderob och dressing room. Detta kommer att ske under våren. Även detta ett projekt jag haft på G i flera år men fått skjuta på, pga andra bränder som behövt släckas.

• Dra in så pass mycket pengar att hela familjen kan unna sig en lyxig semester på flott hotell i sommar.

• Spendera mer tid med min mamma.

Hur ser era nyårslöften ut?

Foto iStock

 

6 kommentarer
 1. Att jag ska bli mitt ’bästa jag’… Tränar hyfsat, äter hyfsat, har bra relation till min man, dricker måttligt etc. Ganska mellanmjölk om man säger så.

  Det jag ska lova mig själv är att sluta feströka, skippa vinet på fredag kväll, sluta moffa i mig godis och choklad när tillfälle bjuds. Ha en bättre plan för min träning. Lite finetuning mao. Är liksom du 48 i år så har egentligen ingen panik över nyårslöften, men lite nystart blir det ju varje år.

  Ha ett bra 2019, jag kommer att följa dig!

  1. Tack för din kommentar! Åh, igenkänningen… Finetuning låter ju utmärkt i ditt fall, du har ju redan en stabil bas! Feströkningen lade jag av med för flera år sedan. Jag är förvisso inte nikotinist och har gått flera år utan rökning genom vuxenlivet (under graviditeter/amning mm) utan större problem alls. Men i mitt fall så hittade jag till slut på många tillfällen att ”festa”. Och då var det liksom inte ens fest, haha… Utan mer: ”Nu är det fredag och jag kan smyga ut på jobbets kontorsbalkong och ta mig ett smygbloss efter lunchen”. Typ. I slutändan innebar detta att jag rökte flera gånger i månaden och det var liksom inte ursprungsdealen. Har inte rökt på flera år och klarar mig utmärkt från det. Värre att klara mig utan godis dock! Önskar dig också ett fint 2019 😉

 2. •Göra en Whole30 i början av året.

  •Bli modigare modemässigt (jag VILL våga gå till jobbet i paljettjacka och ha rosa hår trots att jag är snart 50 år och socialarbetare)

  •Bubblare!!! Läsa innan jag somnar istället för att stirra in i det blå…på skärmen. Sa hon kl 22.06 när hon precis gått och lagt sig och läser din blogg.?

  Ha det fint!/Lotta som önskar mera av Dina mode- och stylingtips här i bloggen. Frågestund kanske??

  1. Vad är en Whole30? Sorry för okunskap, kan googla, men hinner inte nu… Jag har faktiskt införskaffat en svart paljettjacka i bombermodell från Cubus (skulle du älska!)- men rosa hår? Nä, det är jag för feg för. Men du med dina vackra färger kommer ju undan med det. Läsa mer är ett fantastiskt löfte! Du får inte sluta läsa min blogg, haha. Och nu har du fått din frågestund… kram

   1. Vill inte göra dig besviken men det här är ”en annan” Lotta än du tror…vi har samma namn. *oddsen för det* Men. Jag läser din blogg med nöje – har en paljettjacka och är blond och tänker rosa hår är fint. En Whole30 är ett slags nollställning av kroppen. Strikt Paleo-kost. Riktig mat, näringsrik men helt utan socker, tillsatser och annat ”förbjudet” enligt dieten. Alltså ingen honung dadlar eller annat. Bara. Ren. Mat. Frågestunden uppskattas!! Kram till dig från en annan Lotta

    1. Aha! Men åh, har hela tiden trott du var en annan 😉 Men det gör mig absolut inte besviken, bara lite förvånad… Som sagt, vad är oddsen, haha! Kram tillbaka

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras