Min nyårsafton 2018

Årets sista dag startade jag hör och häpna på gymmet! Jag såg att de hade ett specialpass med 70 min nyårsjympa och tänkte ”Äh, vafasen – det kan nog bli kul!”. Min väninna Kattis hängde på (även min dotter, men hon var för liten för att vara med så hon fick roa sig själv under denna dryga timme…). Jag hade HELT underskattat intresset för att träna på nyår, det var FULLSTÄNDIGT proppfullt på detta pass som ni kan se på bilden! Förmodligen ett av årets allra roligaste pass också! Instruktörerna var så där härligt avspänt hurtiga, hade på sig skojiga hattar, peppade oss på ett nästintill parodiskt vis, vi skrek, tjoade, busvisslade och var i en sorts kollektiv trans till flera av övningarna. Särskilt under konditionsbiten med en massa hopp så riktigt kände man träningsglädjen och endorfinerna spruta ur alla deltagare = träning när den är som allra bäst! Kände knappt av hur jobbigt det var (ja, förrän idag då, när kroppen protesterade…). Jag är nästan längst till vänster på bilden (och min dotter Elsa längst till vänster).

Sedan var det nyårscup i fotboll för båda våra pojkar, där en av våra vänner, Magnus, är tränare i knattelaget. Efter det, hem och duscha och fixa sista fixandet inför kvällens middag hos våra vänner, nämnda Magnus och Kattis och deras två barn. Jag hade med mig små nyårspåsar till alla, med lite kul partyattiraljer från TGR i (typ paljettmasker, paljettfluga, godis, tomtebloss osv).

Jag hade på mig min nya paljettklänning från Cubus, som du hittar här på rea nu, för 299 kr //reklamlänk//. Den är ganska rymlig i storleken, jag har M. Perfekt modell som jag känner mig partyfin i även när jag inte visar så mycket hud (som jag helst slipper i slutet av december…).

Frida Selkirk hade gjort nyårsfina naglar på mig med massor av silverglitter.

Vi stod för förrätterna och efterrätten och värdparet för varmrätten. Först serverades två sorters snittar/små korgar (eller så särskilt små var de inte) av filodeg som vi fyllde med två olika fyllningar: skagenröra samt chevrekräm toppad med ugnsrostade pinjenötter och timjan. Bra frasighet i dessa! Kan varmt rekommenderas. Vi försökte oss på att göra såna där västerbottenostkorgar men gav upp efter fyra misslyckade försök. Gick åt pipan. Dessa blev dock bra, tack Catarina König för recept!

Förrätt nr 2 (den riktiga förrätten) blev min mans skagentårta, toppad med löjrom och räkor. God, men lite för mättande – vi blev helt matta efter denna rivstart. Barnen fick söta små minipizzor som vi stansat ut med pepparkakshjärtan (bilderna på dessa blev dock suddiga…).

Till varmrätt blev det en klassiker: grillad oxfilé, potatisgratäng med både hemgjord rödvinssås och bearnaisesås. Samt broccoli till. HELT fantastiskt! Till detta serverades ett Amarone-vin som helt ärligt är det ljuvligaste jag druckit i hela mitt liv. Och jag gillar inte ens rödvin särskilt mycket. Änglarna suckade i himlen, så gott var det.

Efterrätten var en vaniljpannacotta som jag lyxade till med att ringla över en utomjordiskt god kolasås med sälta, du hittar receptet här… Suck. Jag har fått en ny craving. Har aldrig smakat något godare i sötsaksväg, den perfekta avvägningen av balanserad sötma och lite sälta. Holy shit. Receptet hittar du här! Kommer bli många rundor på löpbandet 2019 om jag ska koka till den där fler gånger… Måste innehålla en babiljon kalorier. Blåbär och silverkulor fick också dekorera den lilla efterrätten.

Förutom att äta och dricka (våra huvudsysselsättningar på nyår, det blir ju liksom så…?) så lyssnade vi på gamla godingar i musikväg som Oasis, Leila K, Grandmaster Flash, Neil Young, Popsicle, Beastie Boys, Beach Boys, Coolio, Meatloaf och Tenacious D. I övrigt blev det inte så mycket rajraj eller röjröj, värdparet hade ganska nyligen kommit hem från Thailand och var jetlaggade så vi promenerade hem strax efter tolvslaget.

Nu känner jag mig HELT klar med 2018. Det hände en del spännande saker detta år, men samtidigt har året varit ganska krävande och sugit mycket energi från mig och innehållit en del orosmoment. Idag rensade vi bort julen helt och hållet hemma vilket kändes frigörande. Hejdå gran, hejdå adventsstakar, hejdå krimskrams. Nu är jag mentalt redo för vardagsrutiner och fräscha idéer jobbmässigt igen. Jag är väldigt förväntansfull inför detta år, känner mig pirrig och nyfiken och har en hel del energi att släppa ut. Hoppas ni fick en fin avslutning på året – och jag önskar er alla fina läsare ett fortsatt fint 2019!

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras