Stiltips för riktigt frusna då det är svinkallt

De RIKTIGA stilutmaningarna uppstår när det är minusgrader och snö. Detta har en av er kära läsare insett, som ställde följande fråga i detta blogginlägg:

”Jag skulle vilja ha lite stylingråd när det gäller ytter/vinterkläder. Och inte att lite käckt ha jackan öppen och högklackade boots till, nä jag menar när det är minusgrader och man behöver dunjacka uppdragen ordentligt, mössa, stickade vantar och vinterstövlar…

Annars har jag gärna färg och mönster och älskar klänningar, och när man kan använda ullkappa är det inga problem utan det är ju lätt att få ihop snyggt. Men när dunjackan åker på, då får jag inte ihop det utan det känns löjligt och formlöst. Vilket gör att jag tar det säkra kortet och har tighta jeans istället. Ser snyggt ut, men känns lite trist i längden.

Har du några tips? Har dessutom just köpt en ny, snygg turkos dunjacka, så att shoppa fler är inget alternativ.

Kan tillägga att jag bor i norra Sverige och är frusen av mig, så det blir rätt många dagar med varma ytterkläder…” / Jenny

SVAR: Hej Jenny! Det här är ju en ytterst relevant fråga. Och kanske detta som är lite orättvist, när alla tycker att fransyskor och italienskor klär sig så ”elegant”. Jaja, ge dom en vecka i Kalix i januari får vi se hur chica de lyckas hålla sig! Men visst kan jag hjälpa dig. Här kommer några användbara tips:

Satsa på värmande accessoarer!

Bonus: dessa kan även höja stilnivån markant. Ös på med mysiga halsdukar, som du virar snyggt och dekorativt för att skydda halsen. Du kan även svepa in håret med halsduken för att skydda det mot snön. Mössa har du säkert redan koll på, men en hatt eller skärmmössa/sån där bloggkeps kan ge ett mer sofistikerat intryck och skyddar faktiskt sminket från snöflingor, till skillnad från mössa. Och solglasögon gör också sitt till för att skydda ögonen från oväder – och ALLA blir ju faktiskt snyggare i solglasögon. Glöm inte handskar! Handskar i en kul färg lyfter en outfit direkt!

 

Pimpa täckjackan!

Jag håller med om att en täckjacka är ett kasst utgångsläge för att se stylish ut. Men det finns några tjuvknep att ta till! Även här kan du lattja med accessoarer. Bär en söt crossbodyväska till din jacka, helst i fin färg, då dras blickarna dit. Vill du inte köpa ny handväska kan du hotta upp din gamla med att knyta en scarf runt den. Det enskilt bästa tipset är dock att våga sätta ett bälte i midjan. Då får du en HELT ny silhuett! Har jackan inget skärp? Desto bättre, då får du en mer spännande look genom att ge den ett bälte av mer personlig stil som bryter av mer, se nedan:

 

Skinny jeans + klumpiga vinterboots!

Du nämner att du ofta bär skinny jeans till din täckjacka och inget är ju snyggare till tajta byxor än ett par klumpiga, varma och sköna vinterboots! Jag är personligen ett stort fan av Inuikii och gillar även klassiska Moonboots. Det känns lite Aspen-chict att lufsa runt i dessa! Chiara Ferragni gör ju egna skor och hennes glittriga snowboots är verkligen to die for…

Lycka till med att hålla stilen i kylan!

Foto All-About-Fashion

 

4 kommentarer
 1. Tack för tipsen, och för att du tog sig tid att svara:) Hoppas jag kan få lite mer stil på vinterkläderna nu.

  Roligt att du nämnde just Kalix, jag kommer urpsrungligen därifrån;)

  1. Det var så lite så! Så lustigt med Kalix… Min släkt är därifrån! Både på mamma och pappas sida. Jag har tillbringat många somrar och vinterlov uppe i Kalix och på Frevisören. 😉

 2. Hoppas du gör ett inlägg om businesskläder. Har svårt att hitta snygga byxor. Vill gärna ha lite åt bootcut-hållet. Kostymbyxor.
  Har ett par jag använder jämt från MQ. Tyvärr är som inte optimala i midjan då dom putar ut. Men i brist på annat så blir det dom som åker på.
  Sen, dina inspirationsbilder är jättesnygga och moderiktiga. Men jag som är kurvig och inte så lång kan inte riktigt hämta någon inspiration från dom. Allt sitter bu snyggt om man är lång och smal utan kurvor. Så tänk gärna på att blanda dina bilder du lägger ut

  1. Det kommer ett inlägg om businessinspo snart! Jag hör vad du säger gällande inspirationsbilderna. Tyvärr är det svårt att gå tag på bilder från den bildbank som levererar streetstylebilder på andra kvinnor än just de jag visar. Jag försöker att undvika just catwalkbilder eftersom de är så OTROLIGT magra och unga, vilket mina läsare inte kan relatera till. Kvinnorna jag väljer tycker jag själv har en snygg och intressant still och jag försöker ofta välja en spridning på både utseenden men framförallt ålder. Och även kroppstyper. Men det är svårt, för av någon anledning är majoriteten av streetstylebilderna fotograferade på just smala (och långa) kvinnor som du nämner. Väldigt irriterande! Men självklart går det att leta om jag anstränger mig lite mer, jag följer själv en del mer kurviga och fantastiskt inspirerande coola kvinnor på instagram. Lovar att återkoppla med mer inspiration åt det hållet! Tack för din feedback, Lena /C

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras