FRÅGA: ”Rekommendation på businessklädsel då man hatar kostym?” /B-M

SVAR: Hej B-M! Vad sägs om modepyjamas? Alltså matchande överdel och underdel i samma mönster eller material/tyg? Dessa byx-set är väldigt klädsamma men samtidigt inte riktigt lika konservativa som kostymer. Dessutom är de tunnare och skönare och ger ett ledigt men samtidigt välklätt intryck. De finns i lite olika utföranden, med smala eller vida ben, enfärgade eller mönstrade, med kavajliknande eller blusliknande överdel, kort eller lång ärm. Matchande set överlag är väldigt klädsamt, de är ju inte som kostymer per definition men ger samma koordinerade och propra inryck. Jag har skrivit om dessa tidigare, kolla in detta inlägg.

En modepyjamas är enkel att klä upp eller ner beroende på vilka accessoarer du bär till, framförallt skor. Med spetsiga klackar eller propra lågskor till och trevliga smycken så blir det en kontorssnygg outfit. Med sneakers till kan du använda kombon som casual men kul vardagsoutfit eller plagg när du ska dra på brunch med väninnorna på helgen. Jag ÄLSKAR dessa modepyjamasar och har flera olika! Du kan förstås även välja jumpsuit, men jag tycker det blir krångligare av olika skäl. Dels ser det faktiskt inte lika dressat ut av någon anledning (finns dock vissa modeller där det funkar med overall istället för tvådelat, men jag föredrar personligen tvådelat). Och dels är det ett himla sjå att ta av sig en onepiece när man ska gå på toa…

Detta tvådelade set kommer från Dry Lake/Johnells.
Detta fina siden-set med insektsmönster kommer från Ahlvar! Ett (eller två) av mina favoritplagg i garderoben.

Andra förslag är en pennkjol som går strax till knäna, eller under knäna och en istoppad blus eller finare topp. Bland det snyggaste jag VET. Så kvinnligt och klassiskt! Själva hemligheten här är att stoppa i blusen och inte låta den hänga utanför. Det ger förstås ett ledigare intryck om blusen får hänga fritt men då blir det inte alls lika mycket businesskänsla.

Foto All-About-Fashion

 

2 kommentarer
  1. Ååh, tack för tips!! Har inte vågat modepyjamas förr men det är nog dags nu, ser så chict ut! Och älskar den sista blommiga kjolen. Jag känner mig instängd, utklädd och pretto i kostym, det bara funkar inte på mig.
    Jobbar i en ganska konservativ bransch med mycket män i mörka kostymer, men nu skall jag nog ta och sticka ut litet 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras